0 Ταΐζοντας τα ψάρια Fish Spa!..Ψάρωσες?

Παρασκευή σήμερα,άλλη μια βδομάδα στο τρέξιμο (και τρέχω φίλοι μου οχι μόνο με τα πόδια αλλά και με το ..αυτοκίνητο) έφτασε στο τέλος της ,ήρθε η ώρα της χαλάρωσης?τρόπος του λέγειν με όλα τα υπόλοιπα που έχει μια γυναίκα .Βγάζω τα παπούτσια μου και προσπαθώ να ξεκουράσω τα πονεμένα πόδια μου  σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να χαλαρώσω με ενα μασαζ ,και παραλληλα ψάχνω   για θέματα αναρτήσεων  στο rc kafe και" έπεσα "στην ..περίπτωση .Ταΐζοντας τα ψάρια του πρώτου Fish Spa στην Αθήνα
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να σας έκαναν μασαζ ενα τσούρμο απο ...μαρίδες?
Τελικά έχετε και τα τυχερά σας εσείς που ζείτε στην Αθήνα γιατί εμείς της επαρχίας αφήστε τα!
Για διαβάστε παρακαλώ ίσως σας ενδιαφέρει!


Πρώτη φορά το είχα δει σε εκείνα τα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ στα στενά της Ταϊβάν και τις

0 Φραντς Κάφκα: Όταν το ταλέντο συνάντησε τη φιλοσοφία



Ο εβραϊκής καταγωγής Φραντς Κάφκα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα που επηρέασε με το έργο του σημαντικά τις επόμενες γενιές συγγραφέων, ενώ τα βιβλία του έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και έρευνας πολλών επιστημόνων.
Ο Κάφκα γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1883 στην Πράγα και καταγόταν από εβραϊκή οικογένεια της Βοημίας. Πατέρας του ήταν ο Χέρμαν Κάφκα που είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια σημαντική επιχείρηση υφασμάτων, ενώ η προέλευση του ονόματος τους στην τσέχικη γλώσσα σημαίνει ‘κάργια’ κάτι που αποτέλεσε και το οικόσημο της οικογένειας. Ο πατέρας του υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος και δυναμικός άνθρωπος που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ο ιδανικός σύζυγος και πατέρας παραμένοντας πάντα....

2 Ελευθερία η πιο δυνατή αλυσίδα μας


Στην πραγματικότητα, αυτό που ονομάζετε ελευθερία είναι η πιο δυνατή αλυσίδα σας, μ’ όλο που οι κρίκοι της λαμποκοπούν στον ήλιο και θαμπώνουν τα μάτια σας. Και τι άλλο είναι εκτός από κομμάτια του ίδιου του εαυτού σας αυτό που θα θέλατε να πετάξετε για να ελευθερωθείτε;
Αν θέλετε να καταργήσετε έναν άδικο νόμο, ο νόμος αυτός γράφτηκε με το δικό σας χέρι, πάνω στο δικό σας μέτωπο. Δεν μπορείτε να τον σβήσετε καίγοντας τα βιβλία των νόμων σας, ούτε ξεπλένοντας τα μέτωπα των δικαστών σας, ακόμα κι αν χύσετε όλη τη θάλασσα επάνω τους.
Και αν θέλετε να εκθρονίσετε ένα Δεσπότη, φροντίστε πρώτα να καταστρέψετε το θρόνο του που είναι στημένος μέσα σας. Γιατί πως μπορεί ένας τύραννος να κυβερνήσει τους ελεύθερους και τους περήφανους, αν δεν υπάρχει κάποια τυραννία μέσα στην ελευθερία τους και μια ντροπή μέσα στην περηφάνια τους;
Κι αν θέλετε να ελευθερωθείτε από μια φροντίδα και μια έγνοια, αυτή την έγνοια εσείς τη διαλέξατε πιο πολύ από όσο σας την επέβαλαν. Κι αν θέλετε να διώξετε κάποιο φόβο, η
έδρα αυτού του φόβου βρίσκεται στην καρδιά σας κι όχι στο χέρι εκείνου που φοβάστε.
Αλήθεια, όλα τα πράγματα κινούνται μέσα στο είναι σας πάντοτε μισοαγκαλιασμένα, εκείνο που επιθυμείτε μ’ εκείνο που φοβάστε, εκείνο που μισείτε μ’ εκείνο που αγαπάτε, εκείνο που αναζητάτε μ’ εκείνο που αποφεύγετε. Αυτά τα πράγματα κινούνται μέσα σας σα φώτα και σκιές, σα ζευγάρια αχώριστα. Κι όταν η σκιά αδυνατίζει και χάνεται, το φως που παραμένει γίνεται σκιά σε κάποιο άλλο φως.
Κι έτσι η ελευθερία σας, όταν χάνει τα δεσμά της, γίνεται η ίδια ο δεσμός μιας πιο μεγάλης ελευθερίας.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Γκιμπράν Ο κήπος του προφήτη

6 Οι γυναίκες αποδεικνύονται το... ισχυρό φύλο

Οι γυναίκες αποδεικνύονται το... ισχυρό φύλο
Η  φύση....προνοεί...και γνωρίζει γιατί οι γυναίκες πρέπει, να είμαστε πιο ανθεκτικές....
Πιο ανθεκτικές σε λοιμώξεις αλλά και στον καρκίνο είναι οι γυναίκες από τους άνδρες λόγω καλύτερου ανοσοποιητικού συστήματος
 Επί αιώνες χαρακτηρίζονται ως το ασθενές φύλο. Ωστόσο, η επιστήμη αποδεικνύει πως σε ό,τι αφορά τις ασθένειες, οι γυναίκες είναι πολύ πιο… ισχυρές από τους άνδρες.
Ως φαίνεται, η φύση τις έχει προικίσει με ανώτερο ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τις ικανές να αντιμετωπίζουν μικροβιακούς (και όχι μόνο) εχθρούς που συχνά βγάζουν τους άνδρες νοκ άουτ.


Πιο ανθεκτικές


Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο Βέλγιο σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες είναι γενετικώς προγραμματισμένες να εμφανίζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις λοιμώξεις και στον καρκίνο ενώ διαθέτουν επίσης και ένα εφεδρικό σύστημα για την αντιμετώπιση ασθενειών.


Το μυστικό το οποίο κρύβεται πίσω από το ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών αφορά μια βασική

0 ....Ο «Κωλοσούρτης»....

Πρόκειται για τον ατμοτροχιόδρομο (ατμήλατο τραμ) Αθηνών-Φαλήρου, ο οποίος λειτούργησε το 1887.
Ονομάσθηκε «Κωλοσούρτης», γιατί ήταν βραδυκίνητος στις ανηφόρες και έμοιαζε να σέρνεται στο έδαφος, λόγω του χαμηλού του ύψους. Ξεκινούσε μπροστά από την Ακαδημία, διέσχιζε τις οδούς Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Θησέως και έφθανε στο Φάληρο.


Για χάρη του γράφτηκε το εξής χρονογράφημα: «Η διασκέδασις αρχίζει όταν ο σαλιάρης αυτός, αυθαδώς αυτοαποκαλούμενος ατμήρης τροχιόδρομος, πράγματι δε κινητόν καβουρδιστήριον, θέση εν ενεργεία τα πτυσίματα, τους σπινθήρες και τα μύρια ως βροχή λεπτή και επί των οφθαλμών φερόμενα και εφορμώντα ανθρακομόρια, καθ' ων ουκ έστιν άμυνα, ουδέ σωτηρία. Αυτά μεταβάλλουσι τους λευκούς επιβάτας εις μαύρους της Γουϊνέας, τας δε λευκάς και ωχράς Ατθίδας εις μελαψάς Αθιγγανίδας. Όταν ο συρμός φθάση ποτέ συν θεώ -εάν φθάση- εις Φάληρον, τότε νομίζει τις ότι είναι το τραίνο των Ινδιών, όπερ μεταφέρει τους μαύρους δούλους διά την φόρτωσιν και αποστολήν της ορύζης, εν Βομβάη».


Καταργήθηκε το 1909 έπειτα από ατύχημα και με την έλευση των ηλεκτρικών τραμ.


κωλοσούρτης ο (ουσιαστικό) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :κωλο (κώλος) - σουρ (σούρνω) -της]
1.για ανθρώπους, ο δυσκίνητος, αυτός που περπατά με δυσκολία, που σέρνεται
2.για οχήματα, αυτός που κινείται αργά, ο βραδυκίνητος.


Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία , Αφιέρωμα Στην Ιστορία Τού Σιδηροδρόμου.

0 13η Επέτειος της Google

Mας έχει συνηθίσει σε ποιο εντυπωσιακά doodle σε οτι όμως την αφορά είναι λιτή .
Ο λόγος για το σημερινό επετειακό doodle της google ...
Σήμερα η Goodle γιορτάζει την 13η επέτειο της και όπως είναι φυσικό άλλαξε το doodle με μια τουρτα γιορτάζοντας την επέτειό της η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης...


Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Η λειτουργία του ξεκίνησε στης 27 Σεπτεμβρίου του 1998. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης. Σήμερα η μηχανή αναζήτησης google είναι μια από τις δημοφιλέστερες, και οι φράσεις «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλίζω» ή «μπαίνω στον γκούγκλη» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο Διαδίκτυο». Αντίστοιχα, στην αγγλική γλώσσα το ρήμα "to google" έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο ρήμα προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster με όλα τα παράγωγά του (to google > googling > googled) [1].


Ο λογότυπος(Logo) του Google


Το Google στον Παγκόσμιο ΙστόΗ λέξη "Google" προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.


Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.[2]

Η λιτή εμφάνιση του Google είναι αυτή που οδήγησε τη μηχανή αναζήτησης σε τεράστια δημοτικότητα
http://el.wikipedia/.









0 “Κατερίνα, όπως ουρλιαχτό”


“Κατερίνα, όπως ουρλιαχτό”«Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, οι φίλοι μου είναι σύρματα τεντωμένα», τραγουδούν οι «Magic De Spell» πριν από χρόνια, μελοποιώντας τους στίχους της «καταραμένης» ποιήτριας Κατερίνας Γώγου. Το τραγούδι «μπαίνει» στα σπίτια των ανθρώπων, ψιθυρίζεται από τους νέους, γράφεται ως σύνθημα σε τοίχους παλιών νεοκλασικών σπιτιών. Κάποιοι ίσως δεν γνωρίζουν την προέλευση των στίχων, μα τούτο συνιστά ένα δευτερεύον ζήτημα όταν η τέχνη κατορθώνει να διεισδύσει στις ψυχές των ανθρώπων, να εγείρει ένα σιωπηλό, ως τότε συναίσθημα, να διαμορφώσει εκείνο το κατάλληλο ύφος για να διοχετευθεί, ελεύθερη πια ολόκληρη η ανθρώπινη ευαισθησία. Ο λόγος γίνεται έτσι αληθινός, των ανθρώπων λόγος.


Η Κατερίνα Γώγου ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός. Αναλαμβάνοντας

2 Louis Tikas (Ηλίας Σπαντιδάκης): έδωσε τη ζωή του για να ζουν οι μετανάστες ανθρώπινα.




O Έλληνας Λούης Τίκας που τα έβαλε με τον Ροκφέλερ και έπεσε νεκρός..
Σας θυμίζει τίποτα το όνομα Λούης Τίκας (Louis Tikas); Αν όχι, μήπως το όνομα Ηλίας Σπαντιδάκης; Προφανώς όχι. Η νεότερη ελληνική ιστορία δεν καταδέχεται ν' ασχοληθεί με «ρετάλια» που ηγήθηκαν λούστρων και ανθρακωρύχων. Προτιμά στρατηγούς ή πρωθυπουργούς κι ας μην διέθεταν αυτοί ούτε μια σπίθα από τη φλόγα που έκαιγε στην ψυχή απλών ανθρώπων σαν τον Λούη.

Με τον τίτλο Ξεχασμένοι Ήρωες… ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά  απο τα 24 γράμμματα μεταξύ άλλων ξεχώρισα αυτή την "άγνωστη " ιστορία ενος Ελληνα που αγωνίστηκε για τους μετανάστες..
Οι Έλληνες στα ανθρακωρυχεία των ΗΠΑ (αρχές 1900).
Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ (γύρω στα 1900) αναλάμβαναν πολύ βαριές δουλειές και με χαμηλά μεροκάματα. Η αγωνία για επιβίωση εύκολα μετατρεπόταν σε πανικό κι ο Έλληνας μετανάστης έπασχε να βρει μια δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά, σε οποιοδήποτε σημείο της Αμερικής που θα του εξασφάλιζε ένα σταθερό, έστω και μικρό μεροκάματο. Χωρίς αμφιβολία, οι πιο άτυχοι μετανάστες ήταν εκείνοι που αναγκάζονταν να δουλέψουν στα ανθρακωρυχεία. Οι μετανάστες αυτοί, στην πλειονότητά τους ήταν πρώην αγρότες. Εργάζονταν πολύ σκληρά και μόνιμα στο σκοτάδι με ελάχιστο φωτισμό από λυχνίες πετρελαίου.


Πληρώνονταν με κάρβουνο και κουπόνια, αντί για χρήματα

Την εποχή εκείνη, οι ανθρακωρύχοι δεν πληρωνόντουσαν με χρηματικό

4 H Oμορφότερη Καρδιά!


Σήμερα φίλοι μου είναι η παγκόσμια μέρα της καρδιάς! Ομολογώ πως ούτε εγω το ήξερα  ...
Με αφορμή λοιπόν την μέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στο πιο κορυφαίο όργανο του ανθρωπίνου σώματος, θυμήθηκα αυτη την ιστορία που είχα πολύ καιρό στο πρόχειρο και μου τη θύμισε ενας ραδιοφωνικός παραγωγός ,(απο τον οποίο φυσικα έμαθα και για τη σημερινη μέρα)όταν μας την διηγήθηκε τόσο όμορφα που της έδωσα την πρέπουσα σημασία... 
Γιατί η καρδιά ,εκτός απο την  φροντίδα που πρέπει να της δώσουμε ,κόβοντας κακές συνήθειες και λανθασμένο τρόπο ζωής, θελει ΑΓΑΠΗ....


Μια φορά κι ένα καιρό, ένας νεαρός είχε σταθεί στη μέση της πόλης και φώναζε ότι...

0 Γάμος: Από το φαλιμέντο στην ανάπτυξη

Γάμος: Από το φαλιμέντο στην ανάπτυξη

Δύο αμερικανίδες δημοσιογράφοι (με θητεία και στο οικονομικό ρεπορτάζ) επιμένουν ότι ο γάμος είναι η σημαντικότερη επένδυση ακόμη και όταν πέφτει η αξία των μετοχών της.
Kακή διαχείριση, ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, ευθυνοφοβία. Oχι, αυτό δεν είναι ένα άρθρο για την παρούσα οικονομική κατάρρευση, αλλά για την πανταχού παρούσα κρίση της σχέσης ενός ζευγαριού και δη παντρεμένου, η σκιά της οποίας κάποια στιγμή θα σκοτεινιάσει το φωτεινό, προσήλιο σπιτικό του. Μάθετε, λοιπόν, ότι αυτό το ύπουλο τέρας μπορεί να αντιμετωπιστεί προτάσσοντάς του θεμελιώδεις νόμους της (ελεύθερης) αγοράς.
Εξηγούμεθα: Τον χειμώνα που μας πέρασε δύο αμερικανίδες δημοσιογράφοι, οι Πόλα Σούτσμαν και

1 ....Αναμνήσεις μιας Γκέισας.....



...Η πιο μυστηριώδης, εκθαμβωτική - και πονηρή σαν γάτα - γυναίκα της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας, επιτέλους ύστερα από τόσο καιρό αφήνει τη φωνή της να ακουστεί. Και η Τζάκι Κένεντι έχει πολλά να πει, με την μοναδική φωνούλα της.
Η πρώην πρώτη κυρία μίλησε στον ιστορικό και «αυλικό» των Κένεντι, τον Άρθουρ Σλέσινγκερ, μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, σε μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις που παρέμειναν σφραγισμένες επί 47 χρόνια. Η Κάρολιν Κένεντι τις δημοσιοποιεί τώρα σε ένα βιβλίο και σε CD ήχου με τίτλο «Τζάκλιν Κένεντι: Ιστορικές συζητήσεις για τη ζωή με τον Τζον Φ. Κένεντι».
Στις ηχογραφήσεις του 1964, η τότε 34χρονη χήρα ακούγεται συχνά ανηλεής, κακεντρεχής και καυστική (με εξαίρεση τις αναφορές στον όχι και τόσο τέλειο σύζυγό της, τον οποίον λούζει με μια απίθανη λάμψη τελειότητας).
Όμως διατηρεί τη φήμη της ως ο ισχυρότερος διαμορφωτής της εικόνας του Τζον Κένεντι, ως μια παρατηρήτρια της ιστορίας με αγάπη για το μυθιστορηματικό, αλλά συνάμα και η ως απολαυστικότερα αυθεντική, γοητευτική και επιβλητική σύζυγος πολιτικού που θα δούμε ποτέ.


Ποια άλλη θα διάβαζε το «Πόλεμος και Ειρήνη» κατά την εκλογική αναμέτρηση στο

0 Η Χορωδία της..Βροχής ....

Στους ήχους της βροχής «τραγουδάει» η συγκεκριμένη χορωδία.
Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε την κάθε σταγόνα ξεχωριστά και κάθε ήχο που παράγει ...μια βροχή!


                                       

Zougla. gr 

0 75η Επέτειος Γέννησης του Jim Henson


Ποιος δεν θυμάται αλήθεια τό περίφημοTHE MUPPET SHOW O Κέρμιτ ο βάτραχος,ο Ερνι,κ.α ?πίσω απο αυτούς τους χαρακτήρες ήταν ο δημιουργός τους Jim Henson γι αυτό και ...
H Google γιορτάζει τα 75α  γενέθλια του Jim Henson με ενα ψηφιακό doodle με τις γνωστες μαριοννετες...
Εξι ψηφιοποιημένες μαριοννέτες είναι στη διάταξη του λογότυπου της google και με ενα κλικ πάνω σε αυτά μπορείτε να μετακινήσετε  το στόμα τους.
Ο James Maury "Jim" Henson γεννήθηκε στις (24 Σεπτεμβρίου του 1936 ήταν ένας

0 "Το Κρεμμυδάκι"



  ή αλλιώς…ο μοχλός της αγάπης
Σε ένα κεφάλαιο του αριστουργηματικού «Αδελφοί Καραμάζoφ», το οποίο ο Ντοστογιέφσκι ονομάζει «Το Κρεμμυδάκι», περιγράφει την εξής παραβολική ιστορία: «Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια κακιά γυναίκα, σωστή μέγαιρα. Δεν αγαπούσε κανέναν -πέρα από τον εαυτό της-, δεν είχε κάνει ποτέ και σε κανέναν καλό και μόνο κακό λόγο είχε να πει για όλους.
 Όταν πέθανε, την άρπαξαν οι δαίμονες και την πέταξαν στη Φλογισμένη Λίμνη της Κολάσεως. Μόλις το αντιλήφθηκε ο φύλακας άγγελός της (ω ναι, όσο στριμμένοι κι αν είμαστε, όλοι έχουμε κι από έναν…) κάθισε και σκέφτηκε, “Πρέπει να θυμηθώ κάποια καλή της πράξη για να διηγηθώ στο Θεό ώστε να σώσει τη Ψυχή της”. Θυμήθηκε και χαρούμενος όπως ήταν, πάει στο Θεό: “Αυτή, του λέει με

8 .....Να ξαναγίνουμε φτωχοί....

Οπως είμασταν πάντα ,όπως πριν τριάντα σαράντα χρόνια....


Ηταν ένας φτωχόςμε πολλά παιδιά κι ηδουλεύαν όλοι με τη γυναίκα του όλη μέρα. Κάθε βράδυ που 'τανε κουρασμένοι ήθελα  να φάνε τω ψωμάκι τωνε ήσυχα κι αναπαμένα κι έπειτα να πιάσ' ο πατέρας να παίζει το λυράκι του να χορεύουνε τα παιδιά του και να περνάνε μια ζωή αγγελική.
Δίπλα ηκάθουνταν ένας πλούσιος και σαν ήκουεν κάθε βράδυ τα γέλια και τσοι χαρές του φτωχού, ηπαραξενευούντανε, "πως εγώ μαθές να μην είμαι τόσο φχαριστημένος κι αναπαμένος σαν αυτόν, όλη μέρα αξίνη και το βράδυ ζεύκι", λέει, "να τωνε δώκω θέλω γρόσα, να δω τι θα τα κάμουνε". Πάει βρίσκει το φτωχό, λέει: "Επειδή σε ξέρω τίμιο άνθρωπο, να, σου δίνω χίλια γρόσα ν' ανοίξεις πραμάτεια, ό,τι θες κι αν καζαντίσεις μου τα δίνεις, ειδεμή σου τα χαρίζω".
Όλη μέρα πια, σαν τα 'πήρεν ο φτωχός, εσυλλογούνταν τι να κάμει τόσα γρόσα. Tα 'φερνεν από δω, τα 'φερνεν από κει. "Ν' ανοίξω πραματευτάδικο, να τα βάλω στον τόκο, να πάρω αμπελοχώραφα;" Έρχεται το βράδυ μηδέ λυράκι πια να πιάσει, μιλιά τσιχ να κάνανε τα παιδιά του, να γελάσουνε τα μάλωνε. Όλη νύχτα δεν ηβούλωσεν μάτι στη συλλογή. Την άλλη μέρα μηδέ σε μεροκάματο να πάει, μηδέ πουθενά έξω απ' τη συλλογή. Τον ερώτα η γυναίκα του τι έχει; να τονε κάμει να γελάσει, αυτός την εμάλωνε να τον αφήκει ήσυχο. Αφουκράται ο πλούσιος, περνά μια βραδιά, περνά άλλη, περνούνε τρεις, μηδέ λυράκι πια άκουεν, μηδέ γέλια μηδέ χορό των παιδιών.
Μιαν ταχυτερνή βλέπει το φτωχό κι έρχεται. "Να, χριστιανέ, τα γρόσα σου και μηδ' αυτά θέλω μηδέ τη σκοτούρα τωνε". Όπως τότε πάλι πάει χαρούμενος στο σπίτι του ο φτωχός, ήπαιζεν το λυράκι, ηχορεύανε τα παιδιά του σαν και πρώτα και ταχύτερου στη δουλειά του.





0 Ο βαθύπλουτος γιός της Γιάννας που θέλει να γίνει Τσε Γκεβάρα




Διάβασα το κείμενό του "Η εποχή των Τεράτων" και ομολογώ πως με εντυπωσίασε αναρωτήθηκα όμως τι μπορεί να θέλει ενα πλουσιόπαιδο, και είναι  πραγματικα αγανακτισμένος πολίτης?...Ας διαβάσουμε κάποια στοιχεία για τον "άγνωστο"? γιο της Γιάννας και του Θεόδωρου.
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Θεόδωρου και της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου είναι κληρονόμος (στη φωτογραφία μαζί με τα αδέλφια του) μιας τεράστιας περιουσίας, με πλοία, χαλυβουργίες στις ΗΠΑ, τραπεζικές μετοχές, δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, ακίνητα και πολλά μετρητά. Ο δε πατέρας του θεωρείται ένας από τους μάγους των

0 ...Απίστευτα προικοσύμφωνα μιας άλλης εποχής


Εικόνες και "άρωμα" μιας άλλης εποχής αποπνέουν κιτρινισμένα έγγραφα, βγαλμένα από αρχεία συμβολαιογράφων ή φυλαγμένα ευλαβικά από απογόνους ανθρώπων, που έφυγαν από τη ζωή χρόνια πριν. Χαρτιά πολυκαιρισμένα, που άλλοτε προκαλούν γέλιο και άλλοτε σκεπτικισμό.
Όπως ένα προικοσύμφωνο, που χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα, με το οποίο "εν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της κόρης Κοκόνας προστάτιδος της Νήσου Πόρου" η μελλόνυμφη Κητή προικίζεται- μεταξύ άλλων- με "δύο μεσοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα, ενάμισυ ζευγάρι σκάλτσες, έως ότου γίνη ο γάμος έχει καιρόν να πλέξη και την άλλη να γίνουν δυο ζευγάρια, δυο ζευγάρια παπούτσια το ένα μπαλωμένο", ενώ του γαμπρού του δίνεται "μια σκούφια, να φορά βραδιά παρά βραδιά για να μην τρυπήσει γρήγορα".


Στην προίκα της Κητής περιλαμβάνονται ακόμη δυο τσουκάλια της προγιαγιάς της, ένα...

0 Jim Henson 75η επέτειος γέννησης

 Ποιος δεν θυμάται αλήθεια τό περίφημοTHE  MUPPET SOW O Κέρμιτ ο βάτραχος,ο Ερνι,κ.α ?πίσω απο αυτούς τους χαρακτήρες ήταν ο δημιουργός τους  Jim Henson γι αυτό και ...
H Google γιορτάζει τα 75α γενέθλια του Jim Henson με ενα ψηφιακό doodle με τις γνωστες μαριοννετες...
Εξι ψηφιοποιημένες μαριοννέτες είναι στη διάταξη του λογότυπου της google και με ενα κλικ πάνω σε αυτά μπορείτε να μετακινήσετε το στόμα τους.
Ο James Maury "Jim" Henson γεννήθηκε στις (24 Σεπτεμβρίου του 1936  ήταν ένας Αμερικανός Κουκλοπαίκτης πιο γνωστός ως ο δημιουργός του The Muppets. Η αγάπη του για τις ταινείες της Disney και στον κωμικο Μπομπ Ηοουπ τον ώθησε να ασχοληθει με το κουκλοθέατρο και να δημιουργήσει τους δικούς του χαρακτήρες.
Ο Jim Henson έκανε διάφορες σημαντικές καινοτομίες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι μαριονέτες χρησιμοποιήθηκαν στην τηλεόραση. Το πρώτο είναι ότι  έκανε μακρύ  το ένα χέρι στις  μαριονέτες του οποίου το κεφάλι μόνο μπορούσε να κινηθεί    όταν μιλούσαν, προτιμώντας αντ 'αυτού να χρησιμοποιήσει κούκλες με κινούμενα στόματα και συχνά πραγματικά τα χέρια.

Το Sesame street δίδαξε σε εκατομμύρια παιδιά να διαβάζουν, και το Μάπετ Σόου αποτέλεσε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ένδειξη της ιδιοφυΐας του δημιουργού τους, Jim Henson. Ήταν επίσης υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, Emmy βραβευμένος τηλεοπτικός παραγωγός, και ο ιδρυτής της The Jim Henson Company, ο Jim Henson Ιδρύματος, καθώς καικατάστημα Creature Jim Henson του.

Πέθανε από πνευμονία  στις 16 Μαΐου, 1990.
 

2 Eγω..γέλασα?

Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του :
Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας κλπ.
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα : Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας.


Κρυφογελάει ο Παπανδρέου ..


Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός .
-Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
-Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας , εγώ γέλασα ;
 
Μου τόστειλε ο καλός μου φίλος για να γελάσουμε? ή να κλάψουμε....

2 Ο γορίλλας και οι μυστηριώδεις γυναίκες ....



γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Ο γορίλλας είναι ένα άκακο θηλαστικό, ο μεγαλύτερος απ΄ όλους τους πιθήκους, αποκλειστικά χορτοφάγος, ζει στην Κ. Αφρική (στα δάση του Γκαμπόν, του Καμερούν, του Κονγκό) και ποτέ δεν απειλεί τον άνθρωπο (εκτός, αν πρόκειται να αμυνθεί). Ο άνθρωπος, όμως, πάντα φοβάται οτιδήποτε ξεπερνά τον ίδιο (ο γορίλλας έχει βάρος 200 -300 κιλά και ύψος 2μέτρα) και γι αυτό απέδωσε αρνητική σημασία στη λ. γορίλλας.
O γορίλλας, αρχικά, προσδιόριζε μυστηριώδη φυλή με τριχωτές γυναίκες (αι γορίλλαι). Ο G.Germain στο «hesperis», 44, σελ. 218) θεωρεί ότι η λέξη, ίσως, είναι αναγραμματισμός της ελληνικής λέξης οργίλαι (:οργισμένες, επειδή αυτές οι «γυναίκες» θεωρούνταν άγριες).Έτσι, τη λέξη γορίλλας την έχετε, σίγουρα, ακούσει στις φράσεις: «έβαλε δύο γορίλλες να τον



0 ...Η Θεϊκή Γκρέτα Γκάρμπο...

 
 H Γκρέτα Λοβίσα Γκούσταφσον (Greta Lovisa Gustafsson) ή αλλιώς η αξέχαστη Greta Garbo γεννήθηκε σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα του 1905, στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Το μυστήριο αυτής της αινιγματικής γυναίκας την έχει καθιερώσει σαν μια αλησμόνητη παρουσία από τον καιρό του βωβού κινηματογράφου και της Χρυσής Εποχής του Χόλλυγουντ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 5η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.


Από τη σιωπηλή ταινία «Η σάρκα και ο διάβολος» έως τις μεταγενέστερες της κατασκόπου «Mata Hari», και της Ρωσίδας μπαλαρίνας στο «Grand Hotel», η Garbo υπήρξε μια ηθοποιός που έκανε...

0 Η Μύγα Που Ονειρευόταν Πως Ήταν Αετός

Κάποτε υπήρχε μια Μύγα που κάθε βράδυ ονειρευόταν πως ήταν Αετός και πετούσε πότε στις Άλπεις και πότε στις Άνδεις.
Τις πρώτες στιγμές αυτό την τρέλαινε από ευτυχία· αλλά μετά από λίγο της προκαλούσε ένα αίσθημα αγωνίας, γιατί τα φτερά ήταν πολύ μεγάλα, το σώμα πολύ βαρύ, το ράμφος πολύ σκληρό και τα νύχια πολύ δυνατά· έτσι, όλα αυτά τα μεγάλα όργανα την εμπόδιζαν να κάθεται όπου ήθελε στα πλούσια γλυκά ή στις ανθρώπινες ακαθαρσίες και υπέφερε δίνοντας συνειδητά χτυπήματα με το κεφάλι στα τζάμια του δωματίου.
Στην πραγματικότητα δεν ήθελε να πάει στα μεγάλα ύψη ή στους ελεύθερους χώρους..
Και όταν επέστρεφε στον εαυτό της λυπόταν με όλη της την ψυχή που δεν ήταν ένας Αετός ν' ανεβαίνει στα βουνά, και ένιωθε τρομερά θλιμμένη να είναι μια Μύγα, και γι αυτό πετούσε τόσο πολύ, και ήταν τόσο ανήσυχη, και στριφογύριζε τόσο, μέχρι που αργά, τη νύχτα, επέστρεφε να βάλει τους κροτάφους της στο μαξιλάρι.


http://trelogiannis.blogspot.com/2011/09/blog-post_7480.html   
Augusto Monterroso



0 ....Αφιερωμένο...


....Κάθομαι κοντά σου, δυό μάτια όμορφα
Και χαμόγελό μου να σε ..ταξίδευα..
Οταν αρχίσουν όλα ψεύτικα κι αληθινά
Πρέπει μακριά να φύγω
Μνήμες κρατώ σφιχτά
Γιατί ''μαι όσα δεν μπορεις γιατί"σαι
τ"όνειρο που πια δεν ζείς,

Γιατί σου λέω ολα μου τα μυστικά
γιατί μαζί σου γίνονται αληθινά.
Είναι μικρή η ζάλη ,κι όλα γυρνούν ξανά
χέρια που κρατιουνται σαν δυό μικρά παιδιά.
Ολα δεν φωτίζουν άστρα στον ουρανό
λόγια που ορκίζουν μάτια που δεν θα δώ....
Ο Χορός της Αισέ
....Aφιερωμένο....στην Άϊς
Τις αληθινές φιλίες δεν τις χωρίζουν ούτε οι θρησκείες ,ούτε οι εθνικότητες ...
Χρόνια Πολλά!
Απο την Πολίτικη Κουζίνα...
                                



3 89 Χρόνια απο τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας

Η Μεγαλύτερη καταστροφή στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους
Καθιερώθηκε την 14ηΣεπτεμβρίου και ο φετινος εορτασμος θα γίνει την Κυριακή στις 18 Σεπτεμβρίου
Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά ο ελληνικός κόσμος περιορίστηκε στα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας, στον Νότο της Βαλκανικής χερσονήσου και στην Κύπρο. Το δράμα που βίωσαν όλες οι χριστιανικές ομάδες της Ανατολής, υπήρξε ο επίλογος της επώδυνης διαδικασίας αντικατάστασης της πολυεθνικής μουσουλμανικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από εθνικά κράτη. Η αντίστροφη μέτρηση για τους Έλληνες -όπως και για τις υπόλοιπες χριστιανικές ομάδες- είχε αρχίσει με το πραξικόπημα των Νεότουρκων. Τότε χάθηκε οριστικά το μεγάλο στοίχημα για τη δυνατότητα καθιέρωσης ισοπολιτείας μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Περισσότεροι απο ενα εκ.Ελληνες εξόντώθηκαν στο σύνολο του Μικρασιατικού χώρου.
Το κόστος της καταστροφής του 1922 ήταν τεράστιο για τον Ελληνισμό της καθ´ ημάς Ανατολής. Ο Τζορτζ Χόρτον, Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη την περίοδο των....

1 Η Εφεύρεση είναι διαφορετική απο την Ανακάλυψη...

Χαίρομαι πραγματικά όταν με αφορμή των επετειακών λογότυπων της Google μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε για το σπουδαίο έργο σημαντικών ανθρώπων που ωφέλησα,ν και ΄με τις εφευρέσεις του άλλαξαν τον κόσμο με αφορμή λοιπόν την χθεσινή επέτειο γέννησης ενός τόσο σημαντικού επιστήμονα και νομπελίστα ,θα αφιερώσω την μέρα στους εφευρέτες, στις εφευρέσεις κ.α.
Εφεύρεση.
Είναι το καινοτόμο δημιούργημα που κατασκεύασε ο άνθρωπος βασιζόμενος στην παρατήρηση, στην εμπειρία και στις γνώσεις του. IonnKorr


Ετυμολογία Η ονομασία " Εφεύρεση" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη " εύρεση".

Εισαγωγή
Ο άνθρωπος κατέληξε σε κάποια εφεύρεση για να αντιμετωπίσει κάποιο καθημερινό πρόβλημα. Με αυτές αφ' ενός η ζωή του έγινε πιο άνετη και αφ' ετέρου ο τεχνολογικός πολιτισμός έλαβε τεράστιες διαστάσεις.
Κάθε δημιουργία του ανθρώπινου πνεύματος, είτε για να λύσει ένα καινούριο τεχνικό πρόβλημα ή να βρει μια....

1 118η επέτειος γέννησης του Albert Szent Gyorgyi


Albert Szent-Gyorgyi: Η Google τιμά τα 118 χρόνια γέννησης του νομπελίστα (Άλμπερτ Ζεντ Γκιόργκι) που το όνομα του είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιταμίνη C. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το σημερινό doodle της google είναι γεμάτο με πορτοκάλια και άλλα φρούτα τα οποία περιέχουν αυτήν την βιταμίνη.

Μόλις το 1928 προσδιορίστηκε ότι το ευεργετικό συστατικό στο χυμό λεμονιού που απετρεπε το σκορβουτο δεν ήταν άλλο παρά η Βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή απομονώθηκε από τα επινεφρίδια το 1928 από το βιοχημικό Ούγγρο νομπελίστα Albert Szent-Gyorgyi (Άλμπερτ Ζεντ Γκιόργκι) και αναγνωρίστηκε σαν παράγοντας θεραπείας του σκορβούτου το 1932.

Η ονομασία της ασκορβικό οξύ προέρχεται από την έκφραση αντισκορβουτική βιταμίνη , δηλαδή τη βιταμίνη που θεραπεύει και προλαβαίνει το σκορβούτο. Η βιταμίνη C έχει τεράστια

σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για τις διάφορες μεταβολικές λειτουργίες, όπως η σύνθεση του κολλαγόνου , η διατήρηση της...

2 ..Aυτοκράτορας της έμπνευσης....

Ο «κάιζερ» στο εξώφυλλο του περιοδικού Numero Homme στο τεύχος Φθινόπωρο/Χειμώνας 2005-2006.
Karl Lagerfeld
Ονειρικός όταν δημιουργεί, ειρωνικός όταν μιλά. Η προσωνυμία «κάιζερ» που του έχει δοθεί περιγράφει απόλυτα τον δημιουργό που ορίζει την αισθητική και την κομψότητα. Ισως γι' αυτό το όνομά του απαντιέται και ως λήμμα στο συντηρητικό γαλλικό Petit Larousse.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και Leonardo Da Vinci της μόδας. Και αυτό γιατί η πολυπραγμοσύνη του είναι μοναδική, τόσο από θεωρητικής πλευράς όσο και από πρακτικής. Εχει σχεδιάσει από ρούχα μέχρι θεατρικά κοστούμια και από κινητά τηλέφωνα μέχρι μπουκάλια αναψυκτικών. Η πορεία του ως σχεδιαστή μόδας ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του '50, όπου δουλεύει για τον Pierre Balmain και τον Jean Patou. Τις δεκαετίες '60 και '70 συνεργάζεται με μικρούς και μεγάλους οίκους...

2 ..."Να έχετε μια όμορφη μέρα"...

'Το καλύτερο mail
 Mου το έστειλε ο καλός μου φίλος,και  ψηφίστηκε στην Ευρώπη ως το καλύτερο mail του 2010.
Αδικα? δεν νομίζω...
Κάνετε κλικ πάνω στη γάτα, περιμένετε λίγο και μετά κάνετε κλικ επάνω στο πινέλο.

Xμ...κανονικά έτσι θάπρεπε αλλά κάτι έκανα λάθος ,εσεις πατήστε την υπερσύνδεση και μετά πάνω στο πινέλο!

http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=1560479383964&source=jl999


2 Πώς βρέθηκε και υψώθηκε ο Τίμιος Σταυρός -Πότε υψώνεται αληθινά ο Τίμιος Σταυρός

Δυο φορές τον χρόνο εορτάζει πανηγυρικά η Εκκλησία μας τον Τίμιον Σταυρόν. Μια για την ανεύρεση του την 6ην Μαρτίου του 326 μ.Χ. και μία κατά την Ύψωση του την 14ην Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια του Ναού της Αναστάσεως, που υπάρχει μέχρι σήμερα. Το σημαντικόν, και όχι πολύ γνωστόν, στον διπλόν αυτόν έορτασμόν είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτεται άλλο ένα μέγα μυστήριον της απερίγραπτης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και μάλι¬στα κατά την θεία λατρεία, που ενώνει την γη με τον ουρανό.
Το γεγονός αυτό εκφράζει επιγραμματικά την σωτηρία του εκπεσμένου ανθρώπου, τον όποιον παίρνει από την Κόλαση της πτώσεως του και τον θρονιάζει πάλι μέσα στο Παράδεισο της αιώνιας αγάπης. Πιο συγκεκριμένα, παίρνει με την σταυρική του θυσία τον προδότη Ιούδα τον Ισκαριώτη, πού αντιπροσωπεύει όλην την προδοσία του ανθρωπίνου γένους και την αμέτρητη αγνωμοσύνη του έναντι του Σωτήρος Χριστού, και οδηγεί σε....

2 "Εάν δεν ήμουν Αλέξανδρος, θα ήθελα να ήμουν Διογένης".

Ο Αληθείς διάλογος του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον κυνικό φιλόσοφο Διογένη

Σύντομο Ιστορικό της συνάντησης
Ο Διογένης είχε συλληφθεί αιχμάλωτος και κατάληξε στα δουλοπάζαρα στην Κόρινθο. Ο Ξενιάδης, πλούσιος, αριστοκράτης της εποχής, είδε τον Διογένη και θέλησε να τον αγοράσει. Συζήτησε με τον δουλέμπορο και ο δουλέμπορος πλησίασε τον Διογένη και του είπε: "Αυτός ενδιαφέρεται να σε αγοράσει, τι δουλειά ξέρεις να κάνεις να του πω;". Ο Διογένης με λογοπαίγνιο απαντά "Ανθρώπων Άρχων". Το λογοπαίγνιο αυτό, ενός δούλου άρεσε στον Ξενιάδη που χαμογέλασε και τον αγόρασε, αφού αντιλήφθηκε τις δύο έννοιες που με οξυδέρκεια έθεσε ο Διογένης: "Διοικώ τους ανθρώπους και διδάσκω στους ανθρώπους αρχές". Ο Ξενιάδης ανάθεσε στον Διογένη τη διδασκαλία των παιδιών του και έτσι ο Διογένης έμεινε στο Κράθειον, ένα προάστιο της Κορίνθου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ένα εκπαιδευτή, τον Λεωνίδα, που ήταν μυημένος στην κυνική φιλοσοφία. Γνώστης της κυνικής φιλοσοφίας ο Αλέξανδρος γνώριζε για τον Διογένη, για τα


0 Οι πρώτες ελληνίδες στο πανεπιστήμιο (ως φοιτήτριες και ως καθηγήτριες)


H εκπαίδευση των κοριτσιών στη χώρα μας είναι, ίσως, η μεγαλύτερη προσφορά του 20ου αιώνα στην ιστορία του Ελληνικού Πνεύματος (των ανδρών). Στα τέλη του 1800 τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για την εκπαίδευση των νεανίδων, που ζούσαν στην Αθήνα (για την υπόλοιπη Ελλάδα το σκοτάδι ήταν βαθύ).

Το 1884 η Σεβαστή Καλλισπέρη υπέβαλε αίτηση για να δώσει εξετάσεις στη φιλοσοφική σχολή. Οι καθηγητές της αναστατώθηκαν (ήταν η πρώτη φοιτήτρια) και, τελικά, της το επέτρεψαν. Η Σεβαστή επέτυχε στις εξετάσεις, αλλά το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε (λόγω του φύλου της) να επικυρώσει τις υπογραφές των καθηγητών που την εξέτασαν. Η Σεβαστή θα αρχίσει, τελικά, τις σπουδές της στη Σορβόνη. Πάντως, το 1895 ήταν η πρώτη γυναίκα που ...

0 Η Ζωγράφος των Ζωγραφιστών Φορεμάτων

H ζωγράφος των ζωγραφιστών φορεµάτων µε βιοµηχανικά χρώµατα που έκαναν θραύση στην Ευρώπη και έφτασαν έως τα Οσκαρ του Λος Αντζελες, η Πέπη Σβορώνου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από πολύχρονη ταλαιπωρία µε την υγεία της. Ο σύζυγός της, επίσης γνωστός ζωγράφος και πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ Δηµοσθένης Κοκκινίδης, οι συγγενείς και η εικαστική οικογένεια θα της πουν το τελευταίο αντίο αύριο στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Παιανίας.
Ο θάνατος της Πέπης Σβορώνου ήρθε λίγους µήνες µετά την τελευταία της έκθεση και µία από τις σηµαντικότερες της ζωής της, καθώς ήταν µαζί µε τον σύντροφό της στη ζωή και στην τέχνη, Δηµοσθένη Κοκκινίδη. "Πενήντα χρόνια µαζί στην τέχνη", ονοµαζόταν η έκθεση, στο Μουσείο Μπενάκη, (Δεκέµβριος 2010-Φεβρουάριος 2011), που µας ξαναθύµισε τα φοβερά τους φορέµατα που έγιναν ανάρπαστα στη δεκαετία του ΄60 από τις κυρίες της εποχής, από την Ελένη Βλάχου και τη πριγκίπισσα Σοφία έως την Ειρήνη Παπά και τη Μισέλ Μοργκάν, και που γέµισαν τα εξώφυλλα περιοδικών (Εικόνες, Ταχυδρόµος, Γυναίκα...). Γεννηµένη το 1934 στον Πειραιά, γόνος µεγαλοαστικής οικογένειας, µετά τις σπουδές της στην ΑΣΚΤ, όπου γνωρίστηκε µε τον Δ. Κοκκινίδη, η Πέπη Σβορώνου ειδικεύτηκε στην Ιταλία, µαζί µε τον σύντροφό της, στον σχεδιασµό υφασµάτων
Με ζωγραφιστά φορέματα έφτασε έως τα Οσκαρ
Το ζευγάρι συνδέθηκε µε ντιζάινερ και εντρύφησε στα νεωτερικά ρεύµατα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάστηκαν µε τον Οργανισµό Ελληνικής Χειροτεχνίας, αλλά δραστηριοποιήθηκαν επί µια εικοσαετία στον σχεδιασµό φορεµάτων. Σ΄ αυτά διασταυρώθηκαν η δωρικότητα και ο ορθολογισµός του Κοκκινίδη και ο εξπρεσιονισµός και η ποίηση του χρωστήρα της Σβορώνου. Το 1975 στράφηκε αποκλειστικά στη ζωγραφική, διατηρώντας το ύφασµα σαν υλικό, αναπτύσσοντας πάνω του ζωγραφικές εικόνες ή προσθέτοντας άλλα υλικά, όπως χαρτί και ξύλο. Στη συνέχεια προχώρησε σε λάδια. Στα έργα της κυριαρχούν µορφές ανθρώπων και ζώων, σε χώρους ονειρικούς, πλαίσιο αφηρηµένου εξπρεσιονισµού και χρώµα πάντα τολµηρό.


Δ. Ρουµπούλα
πηγη





4 .....Oυράνια μηνύματα....


Τα μικρά ρυάκια φλυαρούν με θόρυβο, γιατί δεν έχουν βάθος. Οι μεγάλοι, όμως, ποταμοί κυλάνε σιωπηλά.

Σ’ ένα συμπόσιο όπου είχε λάβει μέρος ο Θεόφραστος, ένας προσκεκλημένος δεν μίλησε καθόλου. Ο φιλόσοφος τον πλησίασε και του είπε:

- Αν είσαι ανόητος, με την σιγή που τήρησες, φέρθηκες σαν σοφός. Μα αν είσαι σοφός, τότε φέρθηκες σαν ανόητος.

Ο κουτός άνθρωπος έχει την καρδιά στην γλώσσα του, ενώ ο έξυπνος έχει την γλώσσα στην καρδιά του.

Μια καλή κουβέντα μπορεί να ζεστάνει τρεις χειμωνιάτικους μήνες.

Όχι όσα ακούμε, αλλά όσα λέμε είναι η δυστυχία μας.

Άλλο είναι να πεις πολλά λόγια, κι’ άλλο να πεις τα κατάλληλα.


Καλή Εβδομάδα...
.



4 Η Μελωδία της Ευτυχίας

Μια συνηθισμένη μέρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αμβερσας (Βέλγιο)σίγουρα κανείς απο τους διερχομένους  περίμενε ακούγοντας απο τα ηχεία το ομώνυμο  τραγούδι απο την ταινία "Η Μελωδία της Ευτυχίας"αυτό που θα ακολουθούσε....δείτε το...εσείς δεν έχετε παρά να ανοίξετε τον ήχο και να πατήσετε πάνω στην εικόνα...

null


0 ..Η Φρίκη της 11ης Σεπτεμβρίου με αριθμούς


Ο αριθµός των παιδιών που έχασαν έναν γονιό τους την 11η Σεπτεµβρίου ήταν 3.051. Δεκαεπτά παιδιά γεννήθηκαν από γυναίκες, οι σύζυγοι των οποίων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις. Εννιά µήνες µετά, ο αριθµός των γεννήσεων στην πόλη της Νέας Υόρκης αυξήθηκε ώς 20% συγκριτικά µε τον Σεπτέµβριο του 2000.
Στο Google, οι 4 λέξεις - φαβορί την εβδοµάδα µετά τις επιθέσεις ήταν: Νοστράδαµος, CNN, Παγκόσµιο Κέντρο Εµπορίου και Οσάµα Μπιν Λάντεν.


Ερευνες έδειξαν ότι την εβδοµάδα µετά την 11η Σεπτεµβρίου, η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε έως....

0 Οι κατά Πλούταρχο συμφορές του δανεισμού

Πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας, είναι ο δανεισμός, λέει ο Πλούταρχος τον 1ο αιώνα μετά Χριστόν, και γίνεται εργαλείο των κατακτητών για καθυπόταξη μίας χώρας.
Το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νεφέλη», με τίτλο «Οι συμφορές του δανεισμού» και δυστυχώς είναι εξαιρετικά επίκαιρο.
Ο Πλούταρχος απαριθμεί με τρόπο καυστικό τις συμφορές που συσσωρεύονται στον άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στο δανεισμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».
«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων». Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους»... λέει κατηγορηματικά ο χαιρωνίτης ρήτορας. Και επιχειρηματολογεί. Και φέρνει παραδείγματα από την ιστορία της εποχής του, από τους μύθους αλλά και από τα παθήματα των απλών ανθρώπων. Και χιούμορ επιστρατεύει ενίοτε μάλιστα μαύρο! Γιατί το κείμενο _μία ομιλία στην πραγματικότητα_ δεν γράφτηκε τυχαία. Η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από τις συνέπειες της υπερχρέωσης, όταν ο Πλούταρχος περί το 92 μ. Χ αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για τις σοβαρές συνέπειες του δανεισμού.

Εργαλείο κατακτητών ο δανεισμός!
Σε ποιούς ήταν χρεωμένοι τότε οι άνθρωποι; Σε δικούς τους αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές ως επί το πλείστον Ρωμαίους. «... κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν», λέει ο Πλούταρχος. Και τι προτείνει;

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα...».

πηγη



1 Ο Χορός των Ρόδων...



Τι σχέση μπορεί να έχουμε οι γυναίκες με την ...ρουλέτα? Ενας άνδρας που έχει κάνει ..διατριβή στο.... θέμα  μας τα εξηγεί όλα στο βιβλίο του "Ο χορός των Ρόδων"
Εγω θα σας παρουσιάσω ενα απόσπασμα αυτών που κατά κάποιο τρόπο αφορούν εμας τις γυναίκες....
Πολλές πόλεις μοιάζουν με πολλές γυναίκες...
Καλές και όμορφες όταν έχεις λεφτά, κακές, σκληρές και άσχημες όταν δεν έχεις. Μια τέτοια πόλη είναι κι η Φραγκφούρτη· προπάντων όταν έχει καμιά γιορτή, όπως τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα. Στολίζεται, φωτίζεται, γεμίζει τις βιτρίνες της με ό,τι πιο λαμπερό διαθέτει και περιμένει από σένα... κι εγώ δεν ξέρω τι. 


Yπάρχει μια συμπύκνωση της ζωής στον τζόγο. Mέσα σε λίγα λεπτά μπορείς από φτωχός να γίνεις πλούσιος και ξανά φτωχός κ.ο.κ. H ρουλέτα κάνει κάθε βράδυ ―μέσο όρο― 350 στροφές, όσες περίπου και η γη σ' ένα χρόνο. Ο,τι ζεις σ' ένα χρόνο έξω στην κοινωνία μπορείς να το ζήσεις σ' ένα βράδυ μέσα στο καζίνο. Οσο γερνάς σ' ένα χρόνο έξω, γερνάς μέσα σ' ένα βράδυ στο καζίνο. Aλλά πέρα απ' αυτό, το καζίνο είναι και μεγάλο σχολείο. 
Στη ρουλέτα και στις γυναίκες σ' ένα νούμερο ποντάρεις, δεν μπορείς να ποντάρεις σε όλα. Όπως ποντάρεις ένα νούμερο στη ρουλέτα κι η μπίλια πέφτει αλλού το ίδιο συμβαίνει και με τη γυναίκα. Η ρουλέτα βασικά είναι άπιστη, άμα σου πέσει η μπίλια ενθουσιάζεσαι όπως και στη γυναίκα. Άμα δεν σου πέσει η μπίλια, άμα σε προδώσει, θυμώνεις μαζί της, τη βρίζεις, τη σκοτώνεις κιόλας άμα θες. Γυναίκες και ρουλέτα, σχεδόν το ίδιο πράγμα. ...Τα όνειρά μου τα έχω πραγματοποιήσει. Όνειρά μου σήμερα είναι η καθημερινή μου ζωή. Χαίρομαι που ξημερώνει, χαίρομαι που νυχτώνει.
Πάντα από μικρό παιδί ήθελα να έρθει ένας καιρός που να μπορώ να δουλεύω όπου θέλω, όποτε θέλω και το συγγραφιλίκι μου το ‘φερε. Αλλά δεν θα μπορούσα να φτάσω σε τέτοια ηλικία, αν πριν δεν είχα δουλέψει στη θάλασσα... *


Έκανε τη θητεία του στα καζίνο της Eυρώπης μυθιστόρημα. O Xορός των Pόδων, του χάρισε το πρώτο κρατικό βραβείο
Ηταν  ενα απόσπασμα απο το βιβλίο του Aντώνη Σουρούνη περισσότερα απο το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο θα διαβάσετε ΕΔΩ αξίζει...

2 «Έφυγε» ο φιλέλληνας Ανρί Μίλερ

miler 232x300 «Έφυγε» ο φιλέλληνας Ανρί ΜίλερΠλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών, άφησε τα εγκόσμια την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ο ακούραστος φίλος της Ελλάδας και λάτρης της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας, καθηγητής Ανρί Μίλερ (Henri Muller).
Ο Ανρί Μίλερ είχε γεννηθεί το 10 του Δεκεμβρίου του 1912 στο Επελντάρζ του Λουξεμβούργου.

Η γνωριμία του με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο ξεκίνησε στο λύκειο την περίοδο 1926-1933, όπου είχε επιλέξει το τμήμα αρχαίων ελληνικών και λατινικών. Ο θαυμασμός του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό θα τον καταστήσει ένα ανεξάντλητο υποστηρικτή της ελληνικής γλώσσας, της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας.
Ο Ανρί Μίλερ που μιλούσε, διάβαζε και έγραφε σε 16 γλώσσες, είχε βραβευθεί με το ειδικό βραβείο των Βρυξελλών, που απονεμόταν σε γνώστες 11 ξένων γλωσσών, ξεκίνησε πρώτα ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο και μετά συνέχισε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας αγγλικά, αρχαία και νέα ελληνικά. Διετέλεσε μάλιστα και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ της πολιτείας Όρεγκον, το μικρό διάστημα που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, 1948-1950.
Επιστρέφοντας στη χώρα του το 1950 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του συλλόγου οι “Φίλοι της Ελλάδας”, που αναγνωρίστηκε επίσημα από το κράτος του...

0 Μια συγνώμη που δεν ήρθε ποτέ!

 Έζησε 66 χρόνια περιμένοντας μια συγγνώμη για τα όσα πέρασε όταν ήταν νέα. Όμως ποτέ δεν ήρθε. Ακόμη και τώρα που πέθανε...

Η Λιού Χουάνγκ Α-τάο, η πρώτη Ταϊβανέζα που κατηγόρησε την ιαπωνική κυβέρνηση ότι την εξανάγκασε σε σεξουαλική δουλεία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 90 ετών. Μέχρι τον θάνατό της, εξακολουθούσε να περιμένει μια επίσημη συγγνώμη και αποζημίωση από την Ιαπωνία για τα χρόνια που εξαναγκάστηκε να δουλεύει σ' ένα πορνείο του μετώπου για τον ιαπωνικό στρατό.

Το 1942, όταν η Λιού Χουάνγκ ήταν 19 χρόνων, ζήτησε να ενταχθεί στο

1 Στην Αφρική θα ζει ένας στους τρεις κατοίκους της Γης, το 2100


Ο πληθυσμός του πλανήτη θα ξεπεράσει το φράγμα των 7 δισεκατομμυρίων μέσα στο 2011 και, μολονότι η δημογραφική ανάπτυξη επιβραδύνεται σε όλες τις ηπείρους, παραμένει πολύ ισχυρή στην Αφρική, σύμφωνα με μια μελέτη του γαλλικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (Ined) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το φράγμα των 6 δισεκατομμυρίων είχε σπάσει στο 1999. Χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια για να φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός τα 7 δισ. και θα χρειαστεί να περάσουν άλλα 14 για να προστεθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο.
Στη συνέχεια ο παγκόσμιος πληθυσμός θα σταθεροποιηθεί γύρω στα

0 Σολομών - Βασίλισσα του Σαβά ...Το σεξ και η σοφία

"Γνώση και σοφία επιθυμώ και η καρδιά μου λαχταράει για κατανόηση. Πνίγομαι από αγάπη για τη σοφία του νου. Γιατί η σοφία είναι πιο ακριβή από χρυσάφια και ασήμια. Πιο γλυκιά από το μέλι και πιο μεθυστική από το κρασί, πιο φωτεινή από τον ήλιο. Είναι πηγή απόλαυσης για την καρδιά, λάμψη για τα μάτια, δύναμη και ασπίδα για το σώμα..."
(Η βασίλισσα των Σαβαίων απευθυνόμενη στο λαό της λίγο πριν αναχωρήσει για την περίφημη επίσκεψη στο βασίλειο του Σολομώντα)
Τα τεχνάσματα του Σολομώντος, του ισχυρού βασιλιά του Ισραήλ, και ο θαυμασμός που ένιωθε για τη σοφία του η βασίλισσα μιας μακρινής αφρικανικής χώρας σφυρηλάτησαν ένα ειδύλλιο που πέρασε στην Ιστορία σαν ένας έρωτας ανάμεσα σε δύο παράξενα και ευφάνταστα όντα, σαν μια ερωτική φαντασίωση που έχει συναρπάσει συγγραφείς και σκηνοθέτες

Nομίζω πως, μετά το ειδύλλιο του Αδάμ και της Εύας, λίγοι έρωτες είναι από τόσο παλιά χαραγμένοι στην ανθρώπινη μνήμη όσο ο έρωτας του Σολομώντος και της βασίλισσας του Σαβά, που γεννήθηκε από τον θαυμασμό εκείνης, ενώ ολοκληρώθηκε χάρη σε ένα σοφό τέχνασμα εκείνου. Περισσότερο και από ένα φλογερό πάθος, η σχέση τους ήταν η συνάντηση δύο παράξενων και ευφάνταστων όντων που το ...

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)