0 .....Άρχισαν το ....όργανο!

Μουσικά σχήματα σε ...περίοδο κρίσης!
 Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε χάριν του χιούμορ, το τραγούδι όμως  ειναι πολύ καλό
και ...παρείστικο...προτείνω να το δείτε και να το ακούσετε βεβαίως....

3 O Xορός ...αποκαλύπτει την προσωπικότητα!


Οι ερευνητές απο το πανεπιστήμιο Γιβασκίλα της Φιλανδίας χρησιμοποίησαν ειδικά τεστ προσωπικότητας για να χωρίσουν τους εθελοντές σε πέντε βασικούς τύπους,και κατόπιν μελέτησαν τον τρόπο που χόρευαν τα μέλη κάθε ομάδας ,σε διαφορετικά είδη μουσικής.
Ανακάλυψαν λοιπόν οτι:1)Τα "εξωστρεφή άτομα¨"  κινούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της πίστας ,κουνώντας συχνά έντονα και υπερβολικά το κεφάλι και τα χέρια τους...
Τα ''νευρικά άτομα" πραγματοποιούσαν απότομες και σπασμωδικές κινήσεις των ποδιών και των χεριών τους.
Τα "ανοιχτόμυαλα άτομα" έκαναν περισσότερο ρυθμικές κινήσεις πάνω-κάτω ,ενω δεν

0 Gioachino Rossini 220η Επέτειος γέννησης

GIOACHINO ROSSINI
(1792 - 1868)

Τον περίφημο συνθέτη τιμά σήμερα η Google ....
Ο Τζοακίνο Ροσίνι ήταν Ιταλός συνθέτης από το Πέζαρο (29 Φεβρουαρίου 1792 - 13 Νοεμβρίου 1868). Ο πατέρας του ήταν επιθεωρητής κρεοπωλείων και "tubatοre" (τρομπέτα του δήμου). Η μητέρα του τραγουδούσε και ακολούθησε τελικά το θέατρο. Ο ίδιος  αρχικά δούλεψε σε αλλαντοπωλείο και έπειτα σε σιδηρουργείο. Γρήγορα όμως έδειξε σημεία της μουσικής του κλίσης, γι' αυτό άρχισε να παίρνει μαθήματα πιάνου. Έπειτα έψαλλε στην εκκλησία και έμαθε να παίζει βιολί και κόρνο.

Σε ηλικία 14 χρόνων είχε γράψει μια όπερα σε δύο πράξεις με τίτλο "Ο Δημήτριος και η Πολυβία". Στα 15
 του χρόνια γράφτηκε στο Μουσικό Λύκειο της Μπολόνια, στην τάξη της σύνθεσης. Εκεί ενθουσιάστηκε με τους Γερμανούς συνθέτες και διασκέδαζε ανασχηματίζοντας ....

0 Η Φύση και οι 4 Εποχές της Αγάπης



Κάποιοι από εσάς με φωνάζετε Μητέρα ή Μάνα.

Κάποιοι άλλοι Κυρά κι υπήρξαν –σε άλλες εποχές- κάποιοι που με θεώρησαν Θεά, μα και Μάγισσα.
 Άλλοι με προστατεύουν, άλλοι αδιαφορούν για μένα κι άλλοι με εκμεταλλεύονται.
Ξέρω μερικούς που με θεωρούν κακιά και εκδικητική, μα κι άλλους που λένε για μένα πως έχω μεγάλη καρδιά και όλα τα συγχωρώ.
Συχνά μου ζητάτε να σας βοηθήσω, μα και συχνά αναρωτιέστε μέχρι που μπορεί να φτάνει η υπομονή μου.
Να βοηθώ μου ζητάτε, να ξεχνώ θέλετε, να προσφέρω απαιτείτε.
Ναι, όλα αυτά εγώ τα κάνω και … Ναι, όλα αυτά τα...

0 ...ΤΑ ΧΕΡΙΑ...

Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει  κάποιος με τα χέρια ,να παιξει  μουσική, να αγγίξει ,και σίγουρα να
δημιουργήσει . Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια υπέροχη συλλογική προσπάθεια  δημιουργία ς με τα χέρια , αφήστε  την ...
Καλκούτα να σας εκπλήξει.....



2 Η ιστορία των χαρταετών... των ουράνιων χορευτών

Ενας αλλιώτικος περήφανος αϊτός. Ο χαρταετός, η χιλιόχρωμη χαρά των μικρών και μεγάλων στο πανηγύρι της Καθαρής Δευτέρας, δεν είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι, που ίπταται στον αέρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το πέταγμά του στα ύψη και ο χορός του με τον άνεμο, ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, δεν υποδηλώνει παρά την ανάταση και την κάθαρση της ψυχής μετά το διονυσιακό ξεφάντωμα της Αποκριάς. Μολονότι ο χαρταετός πρωταγωνιστεί στα Κούλουμα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πατρίδα του είναι η μακρινή Ανατολή.
2. Η ιστορία των χαρταετών... των ουράνιων χορευτών
Ο χαρταετός φαίνεται να άνοιξε για πρώτη φορά τα πολύχρωμα εύθραυστα φτερά του περίπου στα

1 Κυριακή της συγχώρησης. Να συγχωρούμε, αλλά πώς;

Συγχωρείτε εκείνους που σφάλουν ενώπιόν σας, συγχωρείτε, διότι διαφορετικά δεν θα συγχωρηθείτε.
Η Βασιλεία του Θεού είναι βασιλεία αμοιβαίας αναγνώρισης, αμοιβαίας αποδοχής και αγάπης, στοιχείων που συμπίπτουν με τη χαρά της κοινωνίας, αλλά και της ετοιμότητας να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη τού άλλου.
Να συγχωρούμε, αλλά πώς; Από πού ξεκινά η συγνώμη; Θα ήταν τόσο εύκολο, πραγματικά θαυμάσιο, αν η συγνώμη μπορούσε να αρχίσει με μία τέτοια αλλαγή της καρδιάς, ώστε εκείνοι που μας είναι απεχθείς να γίνουν αγαπητοί, αυτά που μας πόνεσαν να ξεχαστούν και να μπορούμε να αρχίζουμε απ’ την αρχή σαν τίποτε να μην έχει συμβεί.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει! Τον πόνο του παρελθόντος τον νιώθουμε, δεν ξεχνιέται, δεν

0 ...Για τις Κόρες μας...


Πρέπει να διδάξουμε στις κόρες μας τη διαφορά μεταξύ του άντρα που κολακεύει με τον άντρα που φλερτάρει.


Του άντρα που ξοδεύει χρήματα με τον άντρα που επενδύει σε εκείνη.


Του άντρα που την αντιμετωπίζει σαν ιδιοκτησία του με τον άντρα που την βλέπει με τον σωστό τρόπο. Αυτού που την ποθεί με εκείνον που την αγαπά.


Του άντρα που πιστεύει ότι είναι δώρο για τις γυναίκες με αυτόν που θυμάται ότι η γυναίκα ήταν το δώρο του Θεού στους άντρες.


Και πάνω απ’ όλα να μάθουμε στους γιους μας να γίνουν αυτός ο άντρας.

0 Κοκκινολαίμης, το αηδόνι του χειμώνα


Το Πάρκο Τρίτση, μια όαση για τη Δυτική Αθήνα, φιλοξενεί πολλούς κοκκινολαίμηδες (Φωτογραφία Παναγιώτης Λατσούδης)
 Ο καλόγιαννος, αν και ιδιαίτερα κοινωνικός με τους ανθρώπους, είναι καχύποπτος με άλλα πουλιά
Όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του τον χειμώνα θα δει έναν κοκκινολαίμη να δίνει χρώμα στο τοπίο. Στο βουνό, στον κάμπο, στο δάσος, στην παραλία, σε πάρκα και κήπους, ακόμη και σε χαραμάδες. Θα τον δει να κινείται με τα μικρά, αλλά ψηλά σε σχέση με το σώμα του, πόδια ανασηκώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την ουρά του.

«Στολίδι» του χειμώνα, έρχεται στην Ελλάδα από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, για να...

0 Ο συμβολισμός του καρναβαλιού


Απόκριες και Καρναβάλι, ημέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξενοιασιάς. Από πού προέρχεται ο εορτασμός και ποιός ο συμβολισμός του; Η λέξη αποκριά προέρχεται από το Βυζαντινό “αποκρέω”, που σημαίνει αποχή από το κρέας. Το ίδιο επίσης σημαίνει και η Λατινική λέξη “Καρνεβάλε”.
Οι απόκριες έχουν προέλευση Θρακική, και προέρχονται από την λατρεία του Θεού του κρασιού και του κεφιού, αλλα και της ζωής και της αναπαραγωγής του Διονύσου. Ο Διόνυσος είχε μαζί του, τους

0 Je Suis Μαλάκω ...το παραδέχομαι..!

...Θέλει κότσια να το παραδεχτείς , το θάρρος και ο αυτοσαρκασμός άλλωστε ποτέ δεν μου έλλειψαν, τι Je Suis Malade (άρρωστη) τι Μαλάκω  ενα έξυπνο τραγουδάκι ,και μια ανέλπιστα εξαιρετική φωνή που απέδωσε τέλεια το τραγούδι..
Μπράβο στους δημιουργούς , λίγο χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε σε αυτο το θολό τοπίο ...

το είδα ΕΔΩ

0 Η Ντομάτα έγινε λαχανικό με μια δικαστική απόφαση το 1893

Φρούτο ή λαχανικό?
Σας λένε κάτι οι χαρακτηρισμοί... «ροδάκινο του λύκου», «χρυσό μήλο», «φρούτο του πάθους»; Κι όμως είναι μερικά από τα ονόματα που δόθηκαν κατά καιρούς στον κόκκινο ζουμερό καρπό της ντομάτας.


Το κανονικό της όνομα tomati, που σημαίνει «σαρκώδες φρούτο» στη γλώσσα των Αζτέκων, δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της ως φρούτο σύμφωνα με τη βοτανολογία. Ωστόσο, με βάση τη δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 1893, η

1 Σήμερα γάμος γίνεται;


 Στην εποχή της κρίσης, τρεις δεκαετίες μετά τη νομοθέτηση του συναινετικού διαζυγίου, τί γίνεται με τις σχέσεις μας;
Η Αναστασία είναι 37 ετών. Πριν από τέσσερα χρόνια απέκτησε ένα κοριτσάκι με τον σύντροφό της. Και εδώ και τρία χρόνια δεν μιλιέται με την πεθερά της – ή μάλλον η πεθερά της δεν της μιλάει – , επειδή τόλμησε να αφήσει τον γιο της αστεφάνωτο. «Αν δεν σκέφτεσαι τον γιο μου, σκέψου τουλάχιστον το παιδί σου που αύριο μεθαύριο θα το κοροϊδεύουν στο σχολείο» είναι το επιχείρημα της «φουκαριάρας» της μάνας του συντρόφου της. Το ζευγάρι, ωστόσο, την έχει πάρει την απόφασή του. Παρ’ ότι, εν έτει 2012, στα μάτια ουκ ολίγων συγγενών και φίλων μοιάζουν με εξωγήινους επειδή δεν

0 «Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη»


 «Εξοργίζομαι με τον τρόπο που θίγουν τους Ελληνες»
Μια συζήτηση για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την κρίση, με τον Ζακ Λανγκ, απεσταλμένο του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.
Ο Ζακ Λανγκ, ιστορικό στέλεχος των Γάλλων σοσιαλιστών, βρέθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα τόσο ως παλιός φίλος της Ελλάδας, όσο και ως ειδικός απεσταλμένος του υποψηφίου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για την προεδρεία της Γαλλίας.
«Πρώτα η Γαλλία και η Γερμανία παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, υπερβαίνοντας το 3% του

0 Μαρίκα Νίνου – 23 Φεβρουαρίου 1957


Η Μαρίκα Νίνου (πραγματικό όνομα: Ευαγγελία Νικολαΐδου· Κωνσταντινούπολη, 1918 - Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 1957) ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1918. Από τον Καύκασο όπου είχε μεταναστεύσει ήρθε στην Αθήνα το 1947 και εμφανίστηκε σε διάφορα κέντρα κάνοντας ακροβατικά νούμερα με τη φίρμα «Ντούο Νίνο και μισό» που την αποτελούσαν ο άντρας και το παιδί της.
Τον Οκτώβριο του 1948, ο Στελλάκης Περπινιάδης την πήρε κοντά του ως τραγουδίστρια στο κέντρο «Φλώριντα» του Γ. Μελίτια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ακολουθεί η συνεργασία της με το Βασίλη Τσιτσάνη το 1949 στο κέντρο «Τζίμης ο Χονδρός» που υπήρξε καθοριστική στη ζωή και των δύο.
Η Μαρίκα Νίνου υπήρξε θρυλική μεταρεμπέτικη τραγουδίστρια με καταλυτική επίδραση στο έργο του συνθέτη. Το ντουέτο Τσιτσάνη - Νίνου κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.
Τον Οκτώβριο του 1951 έκανε κάποιες εμφανίσεις στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Τσιτσάνη. Μετά από το ταξίδι αυτό χώρισαν ξαφνικά και η Νίνου πήγε στις Η.Π.Α. όπου τραγούδησε δίπλα στον Κώστα Καπλάνη επί δύο χρόνια.
Πριν μεταβεί στην Αμερική είχε υποβληθεί στην Αθήνα σε εγχείρηση για καρκίνο, αλλά στην Αμερική υπήρξε ραγδαία μετάσταση. Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε για λίγο με φοβερούς πόνους και τελικά πέθανε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 1957, σε ηλικία 38 ετών.
Η ζωή της Μαρίκας Νίνου ενέπνευσε το σενάριο για την ταινία του Κώστα Φέρρη, Ρεμπέτικο του 1983.

wikipedia

0 ...Κραυγές και ψίθυροι.....

surreal-paintings-vladimir-kush 24

Μια μέρα, ένας σοφός Ινδιάνος έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:
-"Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"
-"Γιατί χάνουν την ηρεμία τους" απάντησε ο ένας.
-"Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;" ξαναρωτά ο σοφός.
-"Ξεφωνίζουμε, όταν θέλουμε να μας ακούσει ο άλλος"
είπε ένας άλλος μαθητής Και ο δάσκαλος επανήλθε στην ερώτηση: "Μα τότε δεν είναι

0 Τα χρώματα της ζωής.

Mystic - Colors Of Life

Ένα πανέμορφο και τρυφερό βιντεάκι για τη μαγεία της μνήμης και της ελπίδας.

Του Ισπανού βίντεο-άρτιστ Carlos Lascano

1 Η ιστορία της μπλε οικογένειας


Η ιστορία της μπλε οικογένειας
Δεν πρόκειται για Photoshop, αλλά για πραγματική νόσο
Στα Απαλάχια όρη στηρίζεται ένα ιατρικό παράδοξο, το οποίο είναι τόσο ασυνήθιστο που αρχικά φαίνεται σαν μια τεράστια απάτη.
Πίσω στο 1800, μια απομονωμένη οικογένεια στο ανατολικό Κεντάκι, με γαλλικές ρίζες, βίωνε μια άκρως περίεργη κατάσταση, καθώς τα παιδιά που γεννιούνταν είχαν μπλε… επιδερμίδα!
Αποτέλεσμα της επιμειξίας και ενδογαμίας, τα μέλη της οικογένειας Fugate γεννήθηκαν με μια σπάνια πάθηση που οδηγούσε στον αποχρωματισμό της επιδερμίδας τους.
Το μυστήριο πίσω από την οικογένεια, που έχει μπερδέψει και εκπλήξει χιλιάδες ανθρώπους, φαίνεται

0 Το αγόρι κι ο διάβολος


Το αγόρι πήγαινε να αγοράσει ψωμί όταν πέρασε ο δήμαρχος της πόλης.
 «Ο λόγος που είναι τόσο ισχυρός, είναι πως έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο!», σχολίασε μια ευσεβής κυρία που βρισκόταν στον δρόμο με το αγόρι.
Λίγη ώρα αργότερα, καθώς ταξίδευε για μια άλλη πόλη, το αγόρι είδε ένα όμορφο χωράφι από καλαμπόκια. Ρώτησε να μάθει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης.
«Όλη αυτή η γη ανήκει στον ίδιο άνθρωπο. Θα έλεγα πως ο διάβολος έχει βάλει το χέρι του σε αυτό…» απάντησε ένα από τους χωρικούς.
Την ίδια στιγμή, μια όμορφη γυναίκα πέρασε δίπλα από το αγόρι. Ένας ιερέας την είδε και είπε δυνατά: «Αυτή η γυναίκα είναι στην υπηρεσία του Σατανά!».
Από εκείνη την στιγμή κι έπειτα, το αγόρι αποφάσισε να ψάξει τον διάβολο.
 Μια μέρα κατόρθωσε να βρεθεί απέναντι του, πρόσωπο με πρόσωπο.
«Λένε ότι μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους ισχυρούς, πλούσιους κι όμορφους.»
«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό δεν είναι αλήθεια» απάντησε ο διάβολος.  «Απλώς άκουγες τις απόψεις αυτών που προσπαθούν να με προωθήσουν».
 Paolo Coelho

6 Οι ...6 θηλυκές ιδιότητες!

Θηλυκότητα: 
Τι σημαίνει να είσαι... γυναίκα! 
Θηλυκότητα σημαίνει ,να μπορείς να αναπτύξεις και να εναρμονίσεις
τις 6 θηλυκές αρχετυπικές ενέργειες,
όπως εκφράζονται, μέσα από τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά των 6 Θεαινών του Ολύμπου. 
Να τις ενεργοποιήσεις να τις επεξεργαστείς και να τις κατανοήσεις σε ίσες ποσότητες και ισοδύναμες αναλογίες μεταξύ τους, ώστε καμία να μην υπερτερεί και καμία να μην υπολείπεται. 
Αυτό σημαίνει, πως καμία θεά, να μην νιώθει υποτιμημένη ή υπερτιμημένη. 
Γυναίκα σημαίνει, να είσαι : 

0 ...Eάν....


Στη χώρα των συναισθημάτων και των ιδεών η λέξη “εάν” είναι το μαγικό σύνθημα, που ανοίγει τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς. 
Ανοίγει τις σιδερένιες αόρατες πόρτες των “πρέπει”, του “έτσι είναι”, του “προβλέπεται”, των “χρονοδιαγραμμάτων”, των “στατιστικών δεδομένων”, της μεγιστοποίησης του “τίποτα”, εκείνου του “τίποτα”, που συνήθως έχει πολλά μηδενικά από πίσω.
 Με ένα “εάν” ας ξεκλειδώσουμε όλα εκείνα, που θέλαμε αλλά δεν έγιναν, τις επιλογές που αφήσαμε σαν “μάνα τρελή στους έρημους δρόμους”*: “εάν το είχα κάνει”, “εάν είχα μιλήσει”, εάν είχα πάει”, εάν, εάν εάν… “σαν να μουν άλλος και όχι εγώ, μεσ’ τη ζωή πορεύτηκα” *
Ας ξαναμαζέψει ο καθένας όλα τα προδομένα του “εάν”. 
Aς γνωρίσουμε, επιτέλους, τον ίδιο μας τον εαυτό. 
Με πιάνει το..." παράπονο" αγαπημένο ...
και αφιερωμένο σε όλους..

Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Πρώτη εκτέλεση: Ελευθερία Αρβανιτάκη


ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ....

0 ..Εις Αναμονή..

Zεστασιά μες το κρύο...
Αναμένοντας την άνοιξη....

Περιμένω να δω την πρώτη μυγδαλιά να ...

4 Γράμμα από το Νότο

Όχι , δεν είμαστε όλοι Έλληνες.
Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. 
Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό. Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων. 
Εθελοτυφλούσατε και τώρα τα γράμματά σας και οι δηλώσεις σας μοιάζουν με επικήδειο μπροστά σε μία ψαροκασέλα που μας έβαλαν για φέρετρο. Όχι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, γιατί...

0 Εκείνες που «έσπασαν» το άβατον του Αγίου Ορους


Διαθήκες, προικοσύμφωνα και δωρεές ρίχνουν φως στις γυναίκες που «πάτησαν» στο Περιβόλι της Παναγιάς, παρά το άβατον, σε έρευνα που υπογράφει η αμερικανίδα βυζαντινολόγος Αλις Μαίρη Τάλμποτ
Ακόμη και τα θηλυκά ζώα λέγεται πως απαγορεύονται στον Αγιον Ορος. Στους δώδεκα αιώνες της ιστορίας του, τρεις είναι οι περιπτώσεις - καταγεγραμμένες επισήμως - όπου το άβατον έχει καταλυθεί και οι γυναίκες έχουν πατήσει σε κάποιες από τις 20 μονές που βρίσκονται στο Περιβόλι της Παναγιάς, ενώ κάποιες άλλες παραβάσεις φημολογούνται πως έγιναν στις αρχές του 20ού αιώνα.
Αφαντες από την επίσημη Ιστορία του Βυζαντίου και τις πηγές - με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Αννα Κομνηνή, κόρη του αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού και συγγραφέας του ιστορικού έργου «Αλεξιάς» -, οι γυναίκες έμεναν περιορισμένες στο σπίτι ή δούλευαν στα χωράφια. Χώρος γι' αυτές υπήρχε μόνο

0 Η Ημέρα της Ελλάδος σε όλη την Ευρώπη

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου:
"Είμαστε όλοι Έλληνες». Με αυτό το σύνθημα οι Ευρωπαίοι θα βγουν στους δρόμους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της Ελλάδας και των αιτημάτων των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, μια φιλελληνική «εκστρατεία» έχει κάνει την εμφάνισή της, με δημόσια πρόσωπα να εκφράζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας.

«Όταν ένας λαός δεν παραδέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί δέχονται επίθεση», είναι η φράση με την οποία

5 ..Το Be GREEK...



Ένα εξαιρετικό βίντεο που μας δείχνει το πως αισθάνεται κάθε Έλληνας απ'όπου και αν βρίσκεται στη γη!

Ευχαριστούμε τους Έλληνες της Αμερικής για αυτό το βίντεο
http://www.patrisnews.com/news_details.php?id=17200

0 Επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στη σχέση των δύο φύλων


Γιατί υπάρχει δυσκολία στην δημιουργία σχέσεων και γιατί καταλήγουν να είναι σε μεγάλο ποσοστό σχέσεις «επιφανειακές»;
Βλέπουμε στις μέρες μας, κυρίως στην ηλικία όπου παλιότερα  ένα ζευγάρι θα συμβίωνε (μία σημαντική «εκπαίδευση για το ζευγάρι) ή θα παντρευόταν, ότι επικρατούν κατά βάση  «επιφανειακές» σχέσεις,  (με την έννοια του «βάθους» του ενδιαφέροντος για τον σύντροφο, το πόσο «μοιράζονται»  θέματα ή προβλήματα που  απασχολούν προσωπικά και τους δύο, ή «κρατούν μόνο για τον εαυτό τους» μέσα τους, ), οι οποίες όμως δεν «ικανοποιούν» ψυχικά το άτομο, όπως θα γινόταν σε μία  «βαθύτερη» σχέση.
Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μία σημαντική κοινωνική επίδραση. Οι άνθρωποι, καθώς βρίσκονται υπό την πίεση στρεσογόνων παραγόντων, αποφεύγουν τη συναναστροφή ακόμη και με φίλους τους με «προβλήματα», καθώς «δεν αντέχουν» να ακούσουν τα

0 ...Ζευγάρι στο σούπερ μάρκετ

Να γελασει το χειλάκι μας
Συζυγικές διαφωνίες μπροστά στο ράφι

Ζευγάρι στο σούπερ μάρκετ
Ένα ζευγάρι κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.

Καθώς περνούν από τον διάδρομο με τα ποτά, ο σύζυγος παίρνει ένα μπουκάλι ουίσκι και το βάζει στο καρότσι με τα ψώνια.

-Τι είναι αυτό; λέει η γυναίκα.

-Δεν βλέπεις; Ένα ουίσκι είναι, απαντά ο σύζυγος.

-Και πόσο κοστίζει; ρωτάει η γυναίκα.

-15 ευρώ, απαντά ο άντρας.

-Μα δεν είσαι καθόλου καλά. Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε και εσύ θέλεις να αγοράσεις ουίσκι, του λέει έξαλλη η γυναίκα του.

Ο άντρας βάζει πίσω στο ράφι το ουίσκι.

Σε λίγο περνούν μπροστά από τα καλλυντικά και η γυναίκα παίρνει μια κρέμα προσώπου και την βάζει στο καρότσι.

-Τι είναι αυτό; ρωτάει ο σύζυγος.

-Μια κρέμα προσώπου, απαντάει η γυναίκα.

-Και πόσο κοστίζει; ρωτάει ο άντρας.

-Μόνο 50 ευρώ, απαντάει η γυναίκα.

-Μα καλά, εσύ δεν με άφησες να πάρω το ουίσκι που είχε 15 ευρώ και είσαι έτοιμη να δώσεις 50 ευρώ για μια κρέμα; ρωτάει αγανακτισμένος ο σύζυγος.

-Για σένα το κάνω... Για να με βλέπεις πιο όμορφη, απαντά με νάζι η γυναίκα.

-Άστο πίσω, της λέει ο σύζυγος, Και με τα 15 ευρώ την ίδια δουλειά θα κάναμε!

0 Ελληνο – Βουλγαρο – Ιταλική διαπλοκή για τον Μπάρμπα Γιάννη, τον κανατά.

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, αλλάξτε για λίγο τη διάθεση σας
Ποιος ήταν ο μπάρμπα Γιάννης;

Μπάρμπα-Γιάννη με τις στάμνες
και με τα σταμνάκια σου…

Κανένα, ίσως, τραγούδι δεν είχε τόσες πολλές ιστορικές αναφορές και αμφισβητήσεις από τον πασίγνωστο Μπάρμπα Γιάννη, τον Κανατά. Πρόκειται για ένα τραγούδι, μάλλον, του Π. Επιτροπάκη, αν και από πολλούς θεωρείται δημιουργία του  αρχιμουσικού του Ελληνικού Στρατού Ανδρέα Ζάιλερ (1830 – 1904). Οι κανατάδες έκαναν χρυσές δουλειές την εποχή που δεν υπήρχαν πλαστικά δοχεία. Ο Μπάρμπα Γιάννης, όμως, είχε αναστατώσει την Αθηναϊκή κοινωνία, όχι μόνο για τα

1 "Η καρδιά μου φοβάται να υποφέρει "


-Γιατί πρέπει ν’ακούμε τις καρδιές μας?"ρώτησε το αγόρι, όταν κατασκήνωσαν εκείνη τη μέρα. 

-Γιατί , όπου είναι η καρδιά σου, εκεί θα βρεις τον θησαυρό σου".

-Αλλά η καρδιά μου είναι αναστατωμένη, είπε το αγόρι. “Όταν ονειρεύεται, γίνεται συναισθηματική και γεμίζει με πάθος για μια γυναίκα της ερήμου. Μου ζητά πράγματα, και με κρατάει ξύπνιο πολλές νύχτες, όταν την σκέπτομαι."

-Αυτό είναι καλό. Η καρδιά σου είναι ζωντανή. Συνέχισε ν’ακούς όλα

1 Ποιοι είναι τα τρολς του Διαδικτύου;


Οι προβοκάτορες, οι κατασκευαστές ψεύτικων ειδήσεων και η έλλειψη κοινής λογικής δεν λείπουν και από το Ιντερνετ

Ποιοι είναι τα τρολς του Διαδικτύου;
Ολα άρχισαν όπως αρχίζουν όλα. Με την παρουσία μιας γυναίκας. Πολλά χρόνια πριν, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στο προαύλιο ενός λυκείου στον Χολαργό, δύο φίλοι, μαθητές, τότε, με αριστερές απόψεις και άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο ένας διάσημος διασκεδαστής, τώρα, και ο άλλος βουλευτής, είχαν εκνευριστεί.
 Ενας τύπος τον οποίο δεν ενέκριναν είχε ξεκινήσει να βγαίνει με μια φίλη που αμφότεροι ενέκριναν. Είχε έρθει η ώρα να τελειώσει η ευγένεια και να αρχίσουν οι δραστικές λύσεις: Εγραψαν έναν μακροσκελή, τεκμηριωμένο και γεμάτο μουσικές παραπομπές λίβελο κατά των Beatles, τον έστειλαν σε δημοφιλές περιοδικό της εποχής και έβαλαν από κάτω την υπογραφή του εχθρού τους, μαζί με το

0 Το “χαμένο” βιβλίο του Ισίδωρου Πόσδαγλη και άλλα παραμύθια για μεγάλα (και ευήθη) παιδιά


Tην ανάρτηση σχετικά με το εν λόγω βιβλίο την εκανα και γω ,και μάλιστα ειναι στις δημοφιλείς διαβάζοντας 'ομως το 'αρθρο του Πρίμπα απο τα 24 γραμματα μ'εκανε να προβληματιστώ για το τι είναι αλήθεια, και πόσο προσεκτικοί είμαστε σε αυτά που αναρτούμε. Θεώρησα λοιπόν  οτι ηταν υποχρέωσή μου να το αναρτήσω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το 24grammata.com ήταν από τους πρώτους και ελάχιστους ιστότοπους που αμφισβήτησαν τον διαδικτυακό ορυμαγδό του αστικού μύθου “Ισίδωρος Πόσδαγλης”. Δυστυχώς εκαντοτάδες ιστότοποι  αναπαράγουν  δίχως έλεγχο αξιοπιστίας, πράγμα σύνηθες στο διαδίκτυο, την υπόθεση με το “χαμένο” βιβλίο του Ισίδωρου Πόσδαγλη.  (Για τους ανενημέρωτους ο “Πόσδαγλης” προέβλεψε, τάχα,  την οικονομική μας κατάσταση  από το 1952). Παρουσιάζεται, μάλιστα και φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου καθώς και ένας αβάσιμος, ιστορικά, χάρτης. Ελάχιστοι, δυστυχώς, πρόσεξαν ότι το υποτιθέμενο εξώφυλλο, με χρονολογία έκδοσης το 1952, είναι γραμμένο στο μονοτονικό. Βλέπετε ο

0 Rodolfo Valentino. Ο μύθος του Μεγάλου Εραστή


Η λέξη Valentino (Valentine) έχει συνδεθεί με τον έρωτα. Ο μύθος του Rodolfo Valentino τον ήθελε ίσως σαν τον μεγαλύτερο εραστή του εικοστού αιώνα.
Γιατί ο Valentino πέρασε στην ιστορία σαν ο μεγαλύτερος εραστής της οθόνης;
Η απορία αυτή συζητήθηκε για χρόνια από  φυσιολόγους, κοινωνιολόγους, ειδικούς του κινηματογράφου και σινεκριτικούς, αλλά καμιά πειστική απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Λιγότερο γνωστός για τις υποκριτικές του ικανότητες και περισσότερο για την σεξουαλικότητά του, ο Βαλεντίνο έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως το πρώτο σύμβολο του σεξ της μεγάλης οθόνης, ένας μύθος που γιγαντώθηκε μέσα και από τον πρόωρο θάνατό του.
«Εκεί που η καυτή και γεμάτη άμμο αναπνοή της Ερήμου Σαχάρα σαρώνει την Μεσόγειο κάνοντας τους λευκούς τοίχους των κατοικιών κόκκινους και γεμίζοντας τον αέρα με...

0 Πώς ο έρωτας «χτυπά» τον εγκέφαλο

Wings of Love by Stephen Pearson.
Μελέτες δείχνουν ότι δρα σαν ναρκωτικό, προκαλεί χαρά αλλά και άγχος και σταδιακώς... μισοσβήνει
Ο έρωτας που αύριο έχει την τιμητική του προκαλεί μεγάλη «τρικυμία» στον οργανισμό. Ο καρδιακός παλμός αυξάνεται, η κοιλιά γίνεται… κόμπος και ο ερωτευμένος αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα «τρενάκι του λούνα παρκ» που τη μια στιγμή τον ανεβάζει στα ουράνια και την επόμενη τον ρίχνει στα… τάρταρα.
Η επιστήμη έρχεται να εξηγήσει όλο αυτό το «παραλήρημα» και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ο έρωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο. Διαφορετικές μελέτες συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης.
Ερωτας σαν… ναρκωτικό
Για παράδειγμα μικρή μελέτη που διεξήχθη σε 10 γυναίκες και επτά άνδρες που δήλωναν βαθιά ερωτευμένοι έδειξε ότι ο έρωτας δρα στον εγκέφαλο σαν… ναρκωτικό. Οι ερευνητές διεξήγαγαν

0 Tα εφτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου


1.Η όπερα του Σίδνεϋ
2. Η σήραγγα της Μάγχης
3. Το αεροδρόμιο Κανσάι
4. Το αεροσκάφος Κόνκορντ
5. Το φράγμα του Ασσουάν
6. Ο ουρανοξύστης Σίαρς
7. Το διαστημικό Κέντρο Κέννεντυ

1. Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
Αυτό το ασυνήθιστο μοντέρνο κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας. Οικοδομήθηκε στην παλαιότερη και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εμπρός στο μεγάλο φυσικό της λιμάνι. Η θάλασσα το περιβάλλει από τις τρεις πλευρές, ενώ οι στέγες του σχεδιάστηκαν ειδικά για ν

2 ..Καλή Εβδομάδα..

Mία απο τα ίδια...
Ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο,διάβασα κάποια αποσπάσματα και έπαθα σοκ, χάρηκα  έστω και για λίγο  τους αντάρτες που δεν ψήφισαν και κυρίως για τον δικό μας τον Δραμινό Μαργαρίτη Τζίμα που ήταν απο τους σκληροπυρηνικούς της ΝΔ .
Πάλι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο , για να μπορούν αυτοί να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, με μας θεατές.
Καποιοι αποφάσισαν για μας χωρίς ΕΜΑΣ
Σε λίγο θα πρέπει να φύγω για δουλειά (έχω ακόμη την δουλειά μου)με κατεβασμένο κεφάλι και με μια αγωνία ,γιατί θα δω τον κόσμοκαι θα καταλάβω..
Ετσι είναι, η Ζωή συνεχίζεται
Η Ζωή τραβάει την ανηφόρα 'η μαλλον καλύτερα την κατηφόρα...
Αργήσαμε φίλοι μου αργήσαμε πάρα πολύ να καταλάβουμε ...

Φαίνετ' απ' τη ζωή μου 
πέρασε άγνοια κάποτε. 
Χαμογελώ.

0 Εταίροι ή εταίρες;


Ο τίτλος μοιάζει ως ευφυολόγημα, αλλά δεν είναι. 
Δεν έχω ούτε τη διάθεση, ούτε το σθένος για ευφυολογήματα σήμερα.
 Γιατί εμείς δεν είμαστε εταίροι της ευρωζώνης. 
Είμαστε οι εταίρες της ευρωζώνης. Κι ακόμα χειρότερα; Ασκούμε το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου χωρίς να πληρωνόμαστε. Για να το πω πιο λαϊκά: εμ τους καθόμαστε, εμ τους πληρώνουμε από πάνω. 
Και πόσο, μα πόσο πολύ βολεύει το εγχώριο πολιτικό σύστημα να μετατρέπεται μόνον ο τροϊκανός σε αποδιοπομπαίο τράγο…
 Πόσο, μα πόσο εξυπηρετεί συμφεροντάκια, ιδιοτέλειες, παρακαταθήκες για μελλοντικές επανεκλογές βουλευτών που τώρα τρέμουν μπας και χάσουν την καρεκλίτσα στο Κοινοβούλιο…
Στην πυρά ο τροϊκανός… Κι εγώ μαζί σας! Κι εγώ να ρίξω το κλαράκι μου για να

3 Whitney Houston (1963-2012)


One Moment in Time


Μία από τις πιο υπέροχες φωνές όλων των εποχών, αυτή της επιβλητικής Whitney Houston, έσβησε για πάντα.
«Δυστυχώς είναι αλήθεια». Με αυτήν τη λακωνική φράση, εκπρόσωπος της διάσημης και πολυβραβευμένης Γουϊτνει Χιούστον, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και, κατά καιρούς, ηθοποιού, της οποίας η δόξα απογειώθηκε τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄'90.
 Η μαγευτική φωνή της έχει συγκινήσει εκατομμύρια λάτρεις της pop μουσικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκαλείτο "Queen of Pop" και ότι το όνομά της έχει γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών με 415 βραβεία.

H σπουδαία τραγουδίστρια ήταν 48 ετών.
Νωρίτερα σήμερα το όνομα της Whitney Houston ήταν στις ειδήσεις - της πρότειναν να γίνει κριτής στο Αμερικάνικο X-Factor.
Και λίγο μετά, η σοκαριστική δυσάρεστη είδηση. Η Whitney Houston πέθανε στα 48 της, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πριν από λίγες ώρες. Αυτό μονάχα ανακοίνωσε μέχρι στιγμής η αντιπρόσωπός της στο Associated Press αφήνοντάς μας άφωνους. (Σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Beverly Hilton, στο Λος Άντζελες. Οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν χωρίς επιτυχία. )
Είχε κερδίσει πολλά Emmy, Grammy, Billboard Music Awards, είχε αμέτρητα πετυχημένα άλμπουμ και τραγούδια, είχε πουλήσει 200 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Αφήνει πίσω μία κόρη, την Bobbi Kristina, σήμερα 19 ετών

0 ..Σπονδυλική στήλη...

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε την σπονδυλική σας στήλη?
Απαντώ και για .. σας ,κρίνοντας απο εμένα.... πριν κάτι χρόνια!!
Ξέρετε βέβαια τα προβλήματα που δημιουργεί η κακή στάση σώματος.
Λοιπόν ..θα πατήσετε στην σύνδεση παρακάτω..
Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από οποιοδήποτε από τους 24 σπονδύλους στη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου για να μάθετε πώς κάθε σπόνδυλος συνδέεται με συγκεκριμένες περιοχές, των  όργανων  και τις λειτουργίες του σώματός σας, καθώς και το πώς ένα  υπεξάρθρημα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, εάν δεν διορθωθεί...
Μια συναρπαστική επίδειξη τού πώς η σπονδυλική μας στήλη επηρεάζει το σώμα μας.
Πατήστε στην σύνδεση..
http://www.chiroone.net/why_chiropractic/index.html
Ακολουθεί κείμενο...

1 .....Η Αναπνοή της Γης...

Δείτε, τον παγκόσμιο χάρτη γεννήσεων και θανάτων σε αληθινό χρόνο.
Είχα απο καιρό κατά νου  να κάνω αυτή την ανάρτηση, έψαξα και βρήκα την διεύθυνση,ειναι εκπληκτικό φίλοι μου δείτε online τους θανάτους και τις γεννήσεις σε πραγματικό χρόνο ανα τον κόσμο.
Μέσα από τις στατιστικές της κάθε χώρας σε βάθος χρόνου το "ρολόι" γεννήσεων και θανάτου έχει προσαρμοστεί ώστε να σας δείχνει με ακρίβεια το τι συμβαίνει την κάθε στιγμή στον πλανήτη... Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αυξομείωση του πληθυσμού όπως και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά. Για παράδειγμα αφήνοντας τον κέρσορα επάνω σε κάποια χώρα θα δείτε τα στατιστικά της στα αριστερά.
Πατώντας την υπερσύνδεση σας βγάζει αμέσως τον χάρτη ο ήλιος συμβολίζει τις γεννήσεις η μάυρη κουκίδα τους  θανάτους.
Η κόκκινος χρωματισμός είναι η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα .
Αν βάλετε τον κένσορα σε κάθε χωρα θα σας βγάλει πληθυσμό, γεννησεις και θανάτους ανα λεπτό.
Στη χώρα μας καθε 4,6 λεπτά πεθαινει ενας άνθρωπος ,ενω κάθε  5,6 λεπτά γεννιέται.

Πατήστε την υπερσύνδεση
http://breathingearth.net/



4 Πλάτων-Αριστοτέλης (με τα μάτια μιας 17χρονης μαθήτριας)

Η Σύλια είναι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου (θεωρητική κατεύθυνση). Η Σύλια, μένει στην Αθήνα και ταξιδεύει, κάθε πρωί, μιάμιση ώρα για να φτάσει στο σχολείο της και άλλη τόση για να επιστρέψει. Τα απογεύματα κάτι αντίστοιχο με τα φροντιστήρια.  Χαλαρώνει, όμως, γράφοντας εργασίες, “έτσι για… πλάκα”: για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τους βρίσκει “επίκαιρους” και “ενδιαφέροντες”. Ώρες-ώρες τους θαυμάζει, όπως θαυμάζει ο νεοφώτιστος το φως. Η Σύλια μελετά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη για τις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις. Θα εξεταστεί στην “εμφάνιση του γραπτού”, στα σημεία της στίξης και στο αν και κατά πόσο “έμεινε πιστή στην ύλη και τις εκφράσεις του σχολικού βιβλίου”. Η Σύλια δεν τα καταλαβαίνει όλα αυτά, την δυσκολεύουν περισσότερο από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.Η Σύλια είναι περήφανη για τούτη την εργασία της, παρόλο που δε θα εξεταστεί και δε θα βαθμολογηθεί από κανέναν (κανένας, άλλωστε δεν της  ζήτησε να την γράψει). Το 24grammata.com παρουσιάζει τούτη την εργασία (την οποία θα ζήλευαν φοιτητές και μεταπτυχιακοί), αδιαφορώντας αν η Σύλια “κομίζει γλαύκα ες Αθήνας”. Θέλουμε, απλά, να δείξουμε μια άλλη κατηγορία 17χρονων μαθητών, που ασχολούνται με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη για την ευχαρίστηση τους και μόνο
γράφει η Σύλια Θεοδοσοπούλου
Γενική θεώρηση.
Ο Πλάτων διατύπωσε την Θεωρεία των Ιδεών· σύμφωνα με αυτήν υπάρχουν δύο παράλληλοι κόσμοι. Ο κόσμος των Αισθητών, (ο κόσμος μας) στον οποίο κυριαρχούν τα είδωλα, οι σκιές και τα

0 Το πικραμένο αγόρι....

 Ένα παραπονεμένο αγόρι του 3ου μ.Χ. αιώνα στην Αίγυπτο γράφει στον πατέρα του
του Νίκου Σαραντάκου
Αντί να προσπαθήσω να παρακολουθήσω την επικαιρότητα θα ασχοληθώ με ένα στιγμιότυπο από την καθημερινή, την οικογενειακή ζωή, ένα γράμμα που στέλνει ένα παιδί στον πατέρα του, γράμμα γεμάτο παράπονο.
 Βλέπετε, φαίνεται πως ο πατέρας είχε τάξει στον γιο να τον πάρει μαζί του ταξίδι στην πρωτεύουσα, αλλά τελικά έφυγε μόνος του και άφησε τον πιτσιρικά στο χωριό μαζί με τη μαμά. Κι ο μικρός, όλο καημό για το ματαιωμένο όνειρο, γράφει στον πατέρα του ένα θυμωμένο γράμμα, με κάμποσα λαθάκια -απ’ τη βιασύνη τάχα ή απ’ το παράπονο; Ή μήπως για τις μουτζαλιές φταίνε τα παιδικά δάκρυα που ύγραναν το χαρτί;
Αυτή την τελευταία εικασία μπορούμε να την απορρίψουμε• ο νεαρός δεν έγραφε σε χαρτί. Βλέπετε,
παρέλειψα να διευκρινίσω ότι η μικρή αυτή οικογενειακή σκηνή δεν είναι τωρινή, δεν συνέβη στα χρόνια μας, ούτε τον προηγούμενο αιώνα, ούτε στο νεοελληνικό κράτος• το γράμμα που θα διαβάσουμε έχει ηλικία σχεδόν δυο χιλιάδες χρόνια -και βέβαια, γράφτηκε όχι σε χαρτί παρά σε πάπυρο• να το δούμε:

1 Άχρηστες... γνώσεις


Άχρηστες... γνώσεις

Πράγματα που πολλοί δεν γνωρίζουν...

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910

2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:


ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ, ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος, ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος, ΚΑΡΟ- Ιούλιος Καίσαρας
3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα, σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη.
- Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα, τότε ο άνθρωπος πέθανε από

0 ....Συνέλληνες «Μπορούμε»

Συσσίτιο από το Ιντερνετ
Η οργάνωση «Μπορούμε» φροντίζει για την διάθεση περισσευούμενων τροφίμων σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο

“1 στους 11 κατοίκους της Αττικής πηγαίνει σε συσσίτια. ”
Το «Μπορούμε» είναι μια νέα εθελοντική οργάνωση που προσπαθεί εδώ και καιρό να δώσει λύση σε άτομα που έχουν ανάγκη από τρόφιμα. Μαζί με εταιρίες εστίασης και τη βοήθεια όλων μας, καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.
Βλέποντας το παράδοξο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πεινάνε ή

2 Γυναίκες της επιστήμης και ιστορικές αδικίες

Οφείλουμε μια αναφορά σε ορισμένες από τις γυναίκες-επιστήμονες επιλεκτικά, λόγω της πρωτοπορίας τους και τιμής ένεκεν για το παράδειγμα και την προσφορά τους.


ypatia2Η Υπάτια
Η πρώτη αναφορά δε θα μπορούσε παρά να πάει αρκετούς αιώνες πριν, όταν η έννοια επιστήμη δεν υπήρχε όπως τη νοούμε σήμερα. Η Υπατία έζησε τον 4ο αι. Ήταν νεοπλατωνική φιλόσοφος και μαθηματικός. Ήταν η πρώτη γυναίκα δασκάλα φιλοσοφίας στην Αλεξάνδρεια που έγινε επικεφαλής της εκεί σχολής των Πλατωνιστών. Αποτέλεσε πόλο έλξης για τους διανοούμενους της εποχής και ενώ έγραψε πολλά έργα, δε σώζονται παρά μόνο αναφορές για αυτά. Επειδή η δράση της θεωρήθηκε επικίνδυνη για την εξάπλωση του χριστιανισμού, καλλιεργήθηκε κλίμα εναντίον της που οδήγησε στη βίαιη δολοφονία της από τον όχλο ή από ομάδες φανατικών μοναχών. Παρότι η ίδια είχε πολλούς φίλους χριστιανούς, προτίμησε να μείνει πιστή στις αρχαιοελληνικές παραδόσεις. Το μανιασμένο πλήθος την ξεγύμνωσε και τη πετροβόλησε μέχρι θανάτου. Το πτώμα της διαμελίστηκε και κάηκε στην πυρά. Ηθικός αυτουργός θεωρήθηκε ο επίσκοπος της Αλεξάνδρειας Κύριλλος.


Το 17ο με 18ο αιώνα οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να επισκέπτονται εργαστήρια. Μπορούσαν, σε πιο

2 «Αγαπούλες σας έλειψα;»


Πάταγο κάνει στο facebook η φωτογραφία ενός πεντοχίλιαρου
Ένα χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών με τον Κολοκοτρώνη ρωτά αν μας έλειψε! Αυτή η φωτογραφία κάνει θραύση εδώ και λίγες ώρες στο Διαδίκτυο.
Το παλιό μας πεντοχίλιαρο έχει γίνει η πιο δημοφιλής φωτογραφία των τελευταίων ωρών στο Facebook με εκατοντάδες likes και shares!
Απο το http://www.newsbeast.gr/
Δεν ξέρω για σας αναγνώστες μου αλλά εμένα πολύ μου έλλειψε..
Μας λείπει ακόμα μια μορφή , ένα πατριώτης, μια ψυχή...σαν του Κολοκοτρώνη
Διαβάστε  και ενα μέιλ που μου είχε  στείλει  ενας  καλός φίλος για τον Στρατηγό

Ο Κολοκοτρώνης και η κυρία των σαλονιών

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν κάποτε καλεσμένος σε μια κοσμική δεξίωση από μια κάπως σνομπ

0 Το «κατηγορώ» ενός μαύρου σκλάβου 147 χρόνια μετά

Το «κατηγορώ» ενός μαύρου σκλάβου 147 χρόνια μετά
Η επιστολή που γράφτηκε το καλοκαίρι του 1865 προκαλεί συζητήσεις στις ΗΠΑ
Ενα ειρωνικό, σχεδόν σαρκαστικό γράμμα ενός πρώην μαύρου σκλάβου προς τον πρώην λευκό αφέντη του, αμέσως μετα τη λήξη του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου (1861-1865), έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες, που γιορτάζεται ο λεγόμενος Μήνας Μαύρης Ιστορίας (Black History Month), επέτειος που τιμά τους αγώνες εκατομμυρίων μαύρων Αμερικανών ενάντια στη σκλαβιά.
Η επιστολή, την οποία εχουν ήδη διαβάσει στο διαδίκτυο πάνω από δυο εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, αποτελεί την απάντηση του Τζούρντον Αντερσον στον πρώην αφέντη του, συνταγματάρχη Πάτρικ Χένεσι Αντερσον στην πρόσκλησή του τελευταίου να επιστρέψει στο σπίτι του στο Τενεσί, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει γι' αυτόν.
Το γράμμα, που γράφτηκε το καλοκαίρι του 1865 από τον νεαρό σκλάβο με τη βοήθεια ενός

0 200η Επέτειος Γέννησης του Τσαρλς Ντίκενς

Tσαρλς Ντίκενς: Διακόσια χρόνια από τη γέννηση ενός ανυποχώρητου κριτικού της φτώχειας.
Διακόσια ακριβώς χρόνια μετά τη γέννηση του Τσαρλς Ντίκενς (γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ, χωρίς να προλάβει να φτάσει τα εξήντα), το έργο του μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Σε μια εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, μαζί με

2 Γυναίκα και έρωτας

Γυναίκα και έρωτας είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες, και στην πραγματικότητα η σχέση τους είναι πολύ απλή. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν.
Ωστόσο, τι θέλουν οι γυναίκες από μια σχέση; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί εκατομμύρια άνδρες σε όλον τον κόσμο.
Ο Ρομπέρ ντε Φλερ είπε: «Στον έρωτα μη ζητάτε το «ναι» από τα χείλη των γυναικών, αλλά από τα μάτια τους. Οι γυναίκες θέλουν να τις μαντεύετε χωρίς αυτές να το ομολογούν.»
Ο έρωτας απογειώνει τις γυναίκες
Οι γυναίκες θέλουν πάνω από όλα να αισθάνονται επιθυμητές. Σε οποιαδήποτε
ηλικία και αν είναι, από τα πρώτα χρόνια της ερωτικής και σεξουαλικής τους

0 Τεστ: Είναι Αλτσχάιμερ ή απλή αφηρημάδα;

Ένα γρήγορο τεστ που μπορεί να αποκαλύψει εάν ένας άνθρωπος διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσει νόσο Αλτσχάιμερ, επινόησαν αμερικανοί ερευνητές.

Το τεστ αποτελείται από 21 ερωτήσεις και μπορεί να βοηθήσει όσους ανησυχούν για αγαπημένα τους πρόσωπα να ξεχωρίσουν την φυσιολογική αφηρημάδα από τις πιο σοβαρές διαταραχές της μνήμης, οι οποίες ενδεχομένως συνιστούν πρώιμες ενδείξεις άνοιας.
Οι ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να τις απαντούν οι οικείοι του δυνητικά πάσχοντος ατόμου.
Το «Ερωτηματολόγιο του Αλστχάιμερ» (Alzheimer’s Questionnaire) όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες
που το επινόησαν, έχει ποσοστό ακριβείας σχεδόν 90%, και μετρά την ήπια νοητική διαταραχή – μία

0 Eνώ εσύ κοιμόσουν.....

Η μικρή Μίλα έγινε διάσημη στον ύπνο της χάρη στη δημιουργική μαμά της
Mila
Οταν ένα μωρό κοιμάται, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μαμάδες βρίσκουν τον χρόνο ,όταν δεν δουλευουν φυσικά να ασχοληθουν με τις δουλειες  του σπιτιού .Μία μητέρα όμως από τη Φινλανδία βίωσε πιο δημιουργικά τις ώρες αυτές. Η Αντέλ Ενερσεν έστησε πολλά σκηνικά, με χρωματιστά
 υφάσματα και πρωτότυπα αντικείμενα, μέσα στα οποία η ωραία κοιμωμένη Μίλα έχει και από έναν

0 Bρυκολάκιασε το ...Ευρώ..

Μας στοιχειώνει το ευρώ , στέκεται βαρύ σαν πέλεκυς πάνω απο τα κεφάλια μας
Συγκλονιστική στη σύλληψη, στην αποκρουστικότητα της εκτέλεσης και στον φόβο που ενστικτωδώς προκαλεί είναι αυτή η απεικόνιση του σήματος του ευρώ που ο φωτογράφος ανακάλυψε σε κάποιον τοίχο της Αθήνας

0 ..Άνοιξε το Τριώδιο...

Και επισήμως 
Ο Χορός των μεταμφιεσμένων κρατάει όλο το χρόνο ...
Ας βγάλουμε τις μάσκες και ας  γίνουμε έστω και για λίγο  άνθρωποι μήπως και μας γνωρίσει ο Θεός..

0 Συνειδητοποίηση ή βράσιμο.



Ελαβα χθες ένα e-mail, που εξιστορούσε την ιστορία του «βατράχου που δεν ήξερε ότι θα γίνει βραστός»
 Η ιστορία είναι μια αλληγορία, που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο του Ελβετού Ολιβιέ Κλερκ, συγγραφέα και φιλοσόφου, που προσπαθεί με φαινομενικά απλές ιστορίες να αφυπνίσει τους πολίτες για τις δυσμενείς αλλαγές που αγόγγυστα δέχονται στη ζωή τους.

Η ιστορία έχει ως εξής: «Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα ένα βατραχάκι. Κάτω από την κατσαρόλα ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά. Το νερό, γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντάς το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο. Η θερμοκρασία του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.

Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, απ' ό,τι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο

0 Οι πιο... τρέντι τροφές του 2012


Η μόδα δεν αφορά μόνο τις τελευταίες ενδυματολογικές απόψεις, ούτε μονάχα τις τάσεις στα κουρέματα και τα χρώματα. Υπάρχει και στη διατροφή κι εμείς σας αποκαλύπτουμε τις διατροφικές τάσεις για φέτος, που θα ωφελήσουν την υγεία και τη σιλουέτα σας.

Σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο): παίρνουν την πρωτιά στους ξηρούς καρπούς
Όλο το 2011 ακούγατε για το πόσο ωφέλιμα είναι τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και διάφοροι ξηροί καρποί –τα οποία φυσικά συνεχίζουν να είναι- και τα καταναλώνατε τόσο σκέτα, όσο και μέσα σε σαλάτες, μπισκότα και κέικ. Οι σπόροι κολοκύθας, όμως, τα έχουν όλα: ωφέλιμα για την καρδιά καλά λιπαρά, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και πλήθος βιταμινών και μετάλλων, ενώ είναι ιδιαιτέρως πλούσιοι σε σίδηρο, βοηθώντας τα αιμοφόρα αγγεία να μεταφέρουν περισσότερο οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος, αλλά και σε μαγνήσιο το οποίο διατηρεί την

0 ....Nick the Greek.....


Ο Μύθος...
Νικόλαος Ανδρέας Δάνδολος (1883-1966) – Nick the Greek: Ο βασιλιάς του τζόγου


"Το αμέσως καλύτερο πράγμα από το να παίζεις και να κερδίζεις είναι να παίζεις και να χάνεις. Το βασικό είναι να παίζεις."
Nick "the Greek" Dandalos
Ο Νικόλας Δάνδολος κατάγονταν απ’ την Σμύρνη και γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στις 27 Απριλίου 1883.
Πρόκειται για τον πιο διάσημο και τιμιότερο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, όλων των εποχών, που έμεινε γνωστός σαν «Νικ δε Γκρικ» (Nick the Greek). Ένας άνθρωπος που

5 Πώς βάζουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες;

sexy_leather_girl_snow_stuck_snow_chains_021
Αλήθεια ξέρετε να βάζετε αλυσίδες στο αυτοκίνητο αν χρειαστεί?
Απευθύνω την ερώτηση κυρίως στις Γυναίκες οδηγούς και πρωτίστως σε μένα..
Πραγματικά ,είναι απαράδεκτο ενω θέλουμε να θεωρούμαστε καλύτερες οδηγοί έναντι των ανδρών  ,να μην ξέρουμε να βάζουμε οχι μόνο αλυσίδες αλλά  ούτε καν μια ρόδα να αλλάξουμε σε περίπτωση που πάθουμε λάστιχο...
Και αυτό γιατι υπάρχει  πάντα .... "ο Ιππότης της ασφάλτου" που θα μας βοηθήσει..
Γι αυτό λοιπόν έψαξα και βρήκα σχετικά  με το πως μπορούμε να βάλουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας
καθώς επίσης και τι να κάνουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. προστατεύοντας τον εαυτό μας απο ατυχήματα..
νομίζω οτι βρήκα το καλύτερο...ΕΔΩ και ΕΔΩ

0 «Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει...»

Δεν ευχήθηκα ,και όμως χιονίζει ...  μπορείς να τα βάλεις με το Θεό και τη φύση?  Οχι!
Να να σας εξομολογηθώ ?
«Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει...»: Η φωτογραφία για τους άστεγους που συγκλονίζει!
Δεν μου αρέσει το χιόνι , (υπο άλλες ..συνθήκες ναι)για το λόγο οτι δημιουργεί μπελάδες ,οπως π.χ. σήμερα δεν θα μπορέσω να βγώ  στο καθιερωμένο μου δρομολόγιο , οι δρόμοι είναι κλειστοί η πολιτική προστασία και η μηχανη της νομαρχίας πιάστηκαν στον ύπνο ενω γνωρίζανε ...
Αλλά τι να πεις τα ξέρουμε χρόνια τώρα..
Σήμερα λοιπόν θα μείνω σπίτι ,και θα είμαι ζεστά...
Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και δείχνει εναν άστεγο  να κοιμάται στο κρύο,στην πλάτεια Συντάγματος πραγματικά συγκλονίζει  δίνοντας ΄ετσι ενα χαστούκι σε κάποιους  που ονειρεύονται χιονισμένα τοπία ,σκι....
Ας σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους ,και οτι ίσως κάποιοι μεριμνήσουν γι'αυτούς για   να μην ακούσουμε  στα κανάλια βαρυγδουπους τίτλους "πέθανε απο το κρύο"

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κάνει πολύ κρύο και τις επόμενες ημέρες θα κάνει ακόμη περισσότερο. Για να μην

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)