0 Η πριγκίπισσα Νταϊάνα όπως τη γνώρισα…


Ενα αφιέρωμα για τα 16 χρόνια απο το θάνατό της..
Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια ο ειδικός ρεπόρτερ βασιλικών υποθέσεων της Daily Mirror, Τζέιμς Γουϊτακερ, ζούσε στη σκιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα καταγράφοντας κάθε μικρή σημαντική ή ασήμαντη λεπτομέρεια της ζωής της. Ο επικήδειός του για την Πριγκίπισσα του Λαού είναι συγκλονιστικός.
Μετά τον αιφνίδιο θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα του Παρισιού, στις 31 Αυγούστου 1997, έγραψε μια νεκρολογία για τη γυναίκα που μεταμορφώθηκε από Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ στην Πριγκίπισσα του Λαού. Το θέμα αυτό δημοσιεύτηκε σε ειδική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας και σήμερα, 16 χρόνια μετά τον τραγικό χαμό της αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο προκαλώντας πανικό «χτυπημάτων» από τους χρήστες του… Περισσότερο ίσως από κάθε λέξη του
συγκλονίζει η ζωή της Νταϊάνα πριν τον γάμο που την έκανε διάσημη και δυστυχισμένη.

«Αντίκρισα για πρώτη φορά την Νταϊάνα τον Ιανουάριο του 1978. Ήταν τότε μόλις 16 ετών, γεμάτη από κοριτσίστικο ενθουσιασμό και εγώ συνεπαρμένος. Η όμορφη έφηβη περίμενε τον πρίγκιπα Κάρολο ο οποίος επιδιδόταν στο κυνήγι φασιανών με φίλους του στο Sandringham. Όλα γύρω μας ήταν χιονισμένα και η θερμοκρασία είχε πέσει πολύ κάτω από το μηδέν. Η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, όμως, έσφυζε από τη χαρά και τη θέρμη της άνοιξης. Σκεφτόμουν με αμηχανία γιατί έπρεπε να ήταν η Νταϊάνα σε σχέση με τον Κάρολο.; Γιατί δεν στεκόταν στο πλευρό του η μεγαλύτερη αδερφή της, Λαίδη Σάρα;



Τότε ήταν μονάχα η φιλενάδα του πρίγκιπα. Κι εγώ μπορούσα να φανταστώ τη Νταϊάνα ως ζευγάρι μονάχα με τον πρίγκιπα Αντρέα. Θυμάμαι πως έπαιζε και διασκέδαζε με τους δημοσιογράφους. Για κάποια χρόνια ακόμα συνέχισε αυτό το παιχνίδι της διασκέδασης και της ίντριγκας με τα media μέχρι που την κατέλαβε η απόγνωση και η φρίκη.

Συναντηθήκαμε ξανά στις 20 Απριλίου 1978, όταν κάλυπτα τον γάμο της μεγαλύτερης αδερφής της, Λαίδης Τζέιν, με τον Ρόμπερτ Φέλοους, προσωπικό γραμματέα τότε της βασίλισσας. Ήρθε προς το μέρος μου τότε στο Guards Chapel, κοντά στο παλάτι του Μπάκινχαμ και μου είπε: ξέρω ποιος είσαι εσύ. Είσαι ο κακός κύριος Γουίτακερ έτσι δεν είναι; Λογικό ήταν να με θεωρούσε κακό γιατί είχα καλύψει όλο το θέμα της ερωτικής σχέσης της Σάρα με τον Κάρολο. Προφανώς είχε μιλήσει στη μικρή της αδερφή για μένα.

 Τα επόμενα 19 χρόνια, έμαθα τα πάντα για την «μικρή αδερφή».


Η γιαγιά της Νταϊάνα ήταν καλή φίλη και κυρία επί των τιμών της βασίλισσας. Λόγω αυτής της σχέσης της με τα ανάκτορα η Νταϊάνα μεγάλωσε δίπλα στον πρίγκιπα Αντρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο. Δεν είχε ευτυχισμένα παιδιά χρόνια γιατί οι γονείς χώρισαν και πολλές φορές κρυφοκοιτούσε πίσω από τα κάγκελα καθώς η μητέρα και ο πατέρας τσακώνονταν και χειροδικούσαν. Όταν η Νταϊνα ήταν έξι ετών η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια για έναν έρωτά της. Από εκείνη την ηλικία η Νταϊάνα στερήθηκε την μητρική αγάπη για την οποία στην υπόλοιπη ζωή της έδωσε μεγάλο αγώνα να αποδείξει ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Η Νταϊάνα μεγάλωσε με πολλές νταντάδες τις οποίες βασάνιζε γιατί ήταν ένα «δύσκολο» και «αινιγματικό» παιδί, όπως οι ίδιες έλεγαν. Μεγαλώνοντας κατέπληξε άσχημα τον πατέρα της γιατί παρότι φοιτούσε στο πιο ακριβό σχολείο που μπορούσε να της προσφέρει απέτυχε σε όλες τις εξετάσεις, ακόμη και στις επαναληπτικές, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το σχολείο στα 16 της.

Ο πατέρας της αγόρασε για εκείνη ένα διαμέρισμα το οποίο μοιραζόταν με φίλους. Τρεις φορές την εβδομάδα, η όμορφη που έμελε να γίνει μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον κόσμο, εργαζόταν σε σπίτια πλουσίων φίλων της, καθάριζε πατώματα για 1 λίρα την ώρα, εργαζόταν σαν νταντά και σέρβιρε καναπεδάκια σε πάρτι.
Κάποια στιγμή έπιασε δουλειά ως βοηθός στο νηπιαγωγείο Young England, στο Λονδίνο. Τον Ιούλιο του 1980, λίγους μόνο μήνες πριν ξεκινήσει το Ρομάντζο του Αιώνα με τον Κάρολο, συνάντησα ξανά την Νταϊάνα σε έναν αγώνα πόλο με άλογα όπου μετείχε ο πρίγκιπας, στο Σάσεξ.



Νόμιζα ότι θα ήταν ένα βαρετό ρεπορτάζ ρουτίνας μέχρι που είδα αυτό το όμορφο κορίτσι να χαιρετάει στα κλεφτά τον πρίγκιπα. Αναρωτήθηκε τι σχέση μπορεί να είχαν, αλλά ως εκεί. Αργότερα έμαθα ότι είχαν βρεθεί και σε ένα πάρτι. Εκείνο που μου είχε μαγέψει, όμως, αυτή τη μέρα –περισσότερο ακόμα και από μια πιθανή σπουδαία είδηση- ήταν η εικόνα του γοητευτικού κοριτσιού που απλώς έπαιζε με ένα μωράκι φίλης της…

 Λίγους μήνες αργότερα την είδα στο αεροδρόμιο να περνάει τον έλεγχο της πτήσης από το Άπερντιν στο Λονδίνο συνοδευόμενη από δύο αγόρια. Γελάω σήμερα καθώς σκέφτομαι ποιοι ήταν. Ο ένας ήταν σταυλάρχης του πρίγκιπα Καρόλου και ένας από τους πιο σκληρούς κριτές της Νταϊάνας στα επόμενα χρόνια. Ο άλλος ήταν ο σύζυγος της μετέπειτα ερωμένης του Καρόλου, Καμίλα.



Την παρατηρούσα καθώς περνούσε τον έλεγχο. «Τι έχετε μέσα στο κουτί με τα κοσμήματα;», ρώτησε ένας υπάλληλος. Ντράπηκε πάρα πολύ και ταραγμένη επειδή την κοιτούσαν γνωστή έβγαλε μερικά κοσμήματα που δεν είχαν καμία αξία εκτός από ένα όμορφο χρυσό κολιέ από το οποίο κρεμόταν ένα γραμματάκι..Στα χρόνια που θα έρχονταν, θα κυκλοφορούσε με διαμάντια και κοσμήματα εκατομμυρίων.

 «Πώς πέρασες το Σαββατοκύριακο;», τη ρώτησα. Μου απάντησε ότι όλα ήταν όμορφα αλλά δεν είπε τίποτα περισσότερο. Η σχέση της με τον Κάρολο είχε μόλις ξεκινήσει και δεν ήθελε να τη χαλάσει με λόγια. Έλαμπε ωστόσο από ευτυχία.
Όσο περνούσε ο καιρός το ειδύλλιο άρχισε να βγαίνει στις εφημερίδες και οι παπαράτσι να την καταδιώκουν και να μαγεύονται από τη παρουσία της. Η πίεση πάνω στον Κάρολο γινόταν αφόρητη. Όλοι πλέον τον πίεζαν να κάνει «κάτι» για αυτό το υπέροχο κορίτσι. Δεν πίστεψα ποτέ μου ότι η πίεση του Τύπου τον ώθησε να κάνει πρόταση γάμου. Μια επιρροή όμως την ασκήσαμε νομίζω. Τον πρεσάραμε πολύ με τα θετικά σχόλια που γράφαμε και ο κόσμος είχε αρχίσει να αγαπάει την Νταϊάνα πάρα πολύ μέσα από τις λέξεις και τις φωτογραφίες μας. Πιστεύω ότι εάν ο Κάρολος δεν έκανε το «αυτό που έπρεπε» ο κόσμος, μεταφορικά, θα τον λιντσάριζε. Ο αρραβώνας ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 1981. Θα γινόταν η πρώτη Αγγλίδα κοινή θνητή που θα παντρευόταν τον διάδοχο του θρόνου τα τελευταία 300 χρόνια».



Το κείμενο τελειώνει με το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι: «Η Πριγκίπισα γνώρισε τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ σε έναν αγώνα πόλο του Γουίντσορ πριν από 10 χρόνια. Ήταν, όμως, μόλις αυτό το καλοκαίρι που η Νταϊάνα πέρασε 10 μέρες στο γιοτ του πατέρα του, ανοιχτά του Σαν Τροπέ και ο έρωτας επιτέλους άνθισε. Ήταν μια πραγματική ιστορία αγάπης και η Νταϊάνα ένιωθε πως μπορούσε να τη μοιραστεί με τον κόσμο. Το ζευγάρι έδειχνε να μην νοιάζεται ποιος τους έβλεπε. Σε αντίθεση με προηγούμενες ερωτικές σχέσεις της, δεν έκανε καμία προσπάθεια να την διαψεύσει. Όμως χτες τελείωσαν όλα με μια ανομολόγητη τραγωδία καθώς το ζευγάρι πέθανε σε ένα τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Η τραγωδία είναι ότι η ζωή της Νταϊάνα είχε τελειώσει».
http://www.koolnews.gr/extras/i-prigipissa-diana-opos-ti-gnorisa/

No Response to "Η πριγκίπισσα Νταϊάνα όπως τη γνώρισα…"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)