0 Αrianna Huffington η Βασίλισσα Της Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης

Το όνομα της Αριάννα Χάφινγκτον. Μπορεί να μην την γνωρίζουν πολλοί στη χώρα μας, πρόκειται όμως για τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στα δημοσιογραφικά πράγματα της Αμερικής. Και είναι «δικιά» μας, μιας και η καταγωγή της είναι ελληνική. Θεωρείται, και καθόλου άδικα για αυτό, η βασίλισσα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Είναι πάμπλουτη , χαρισματική προσωπικότητα αφού εκτός των άλλων είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος.
Γνωρίζατε πως βρίσκεται στη λίστα των 100 ισχυρότερων ατόμων παγκοσμίως του περιοδικού Τάιμ, ενώ το Φορμπς την κατατάσσει στην 28η θέση στη λίστα με τις 100 πιο δυναμικές γυναίκες του κόσμου;


Το 2005, η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα της «Huffington Post», που πρόσφατα
μάλιστα ο κολοσσός του Διαδικτύου America On Line (AOL), εξαγόρασε....

 έναντι 315 εκατ. δολαρίων. Επικεφαλής του νεοσύστατου The Huffington Post Media Group θα είναι η Αριάνα Χάφινγκτον, συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της Huffington Post.


Αποτελεί μία από τις πλέον πιο δημοφιλείς ειδησεογραφικές ιστοδελίδες που τάραξαν τα νερά της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Ξεκίνησε ως ένα μικρό blog. Όπως αυτά που ξεπηδούν κάθε μέρα στον παγκόσμιο ιστό. Λιθαράκι λιθαράκι όμως και με τη βοήθεια της δυναμικής και ταυτόχρονα ευρυματικής προσωπικότητας της ίδιας κατάφερε να έχει κοντά στο ένα εκατομμύριο επισκέπτες την ημέρα. Στην αρχή κανείς δεν την είχε πάρει στα σοβαρά την προσπάθεια της αυτή. Η Αριάννα Χάφινγκτον όμως διαθέτοντας πείσμα ελληνικό και όρεξη για δημιουργία κατάφερε να γίνει η βασίλισσα των Bloggers. Mάλιστα στις 6 Ιουλίου η Huffington Post έκανε το ντεμούτο της και στη Βρετανία.

Ποια είναι όμως η Αριάννα Στασινοπούλου- Χάφινγκτον ;


Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Μετά τον χωρισμό των γονιών της, μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας και στα 16 της, μικρό κορίτσι ακόμη, πήγε στο Λονδίνο. Πνεύμα ανήσυχο όπως ήταν κατάφερε να σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Έχοντας όμως το μικρόβιο της συγγραφέως το 1980 πήγε στις ΗΠΑ, όπου επιδόθηκε στη συγγραφή βιογραφιών διασημοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο και η Μαρία Κάλλας.


Κατάφεραν να κάνουν μεγάλη εμπορική επιτυχία ενώ το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η θηλυκή γυναίκα» ήταν αυτό που την έκανε γνωστή και της χάρισε τον τίτλο της σύγχρονης αντιφεμινίστριας.


Παντρεύτηκε τον ζάμπλουτο Μάικλ Χάφινγκτον, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες. Ο ρήση «πίσω από έναν δυνατό άνδρα βρίσκεται μία πιο δυνατή γυναίκα» ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητα της, αφού αυτή ήταν που τον έπεισε να βάλει υποψηφιότητα στη Βουλή των Αντιπροσώπων . Όταν όμως ο ίδιος βγήκε το 1997 και αποκάλυψε ενώπιον του λαού της Αμερικής ότι είναι αμφισεξουαλικός, η Αριάννα Χάφινγκτον , εκτός από τις δύο κόρες του, είχε το σθένος να του πάρει και μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του. Βλέπετε μεγάλη η κατακραυγή του κόσμου και η προσβολή για μία γυναίκα σαν την Αριάννα.


Και τότε, με τη βοήθεια του ταλέντου που διέθετε έμφυτο αλλά και των χρημάτων που είχε αποσπάσει από τον πρώην της σύζυγο, άρχισε να υλοποιεί τις ιδέες της στο διαδίκτυο.


Η πένα της επικριτική και «δηλητηριώδης» πήρε φόρα και αποτύπωσε στο.. «ηλεκτρονικό χαρτί» κείμενα εναντίον του Μπους και του πολέμου στο Ιράκ αλλά και της Χίλαρυ Κλίντον. «Υπάρχει ειδική θέση στην κόλαση για όσους μπορούσαν να κάνουν κάτι να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράκ και δεν το έκαναν, και η Χίλαρι είναι μία από αυτούς» έγραφε στο blog της.


Ήξερε καλά να «παίζει» τα χαρτιά της αφού με στόφα χαμαιλέοντα, άλλοτε ήταν υποστηρικτής των Δημοκρατικών και άλλοτε των Ρεπουμπλικάνων.


Πολλοί ήταν αυτοί που την αποκάλεσαν υποκρίτρια μιας που η αρθρογραφία της έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο ζωής της, όταν ενώ επικροτούσε τα πολυτελή τζιπ, αυτή μετακινούνταν με ιδιωτικά τζετ! Και φυσικά δεν έλειψαν η κατηγορίες για λογοκλοπή. Σε ένα ελληνικό εστιατόριο για να λύσουν τη μεταξύ τους παρεξήγηση προσκάλεσε τον διευθυντή της εφημερίδας Νew York Times στο παρελθόν, απαντώντας στην καυστική κριτική που της είχε ασκήσει όταν συνέκρινε το site της με τη σομαλική πειρατεία.


Η ίδια όμως συνεχίζει απτόητη και δεν την τρομάζει τίποτα, μιας και η ιστοσελίδα της έχει καταφέρει να έχει περισσότερους επισκέπτες και από αυτή των New York Times! Η επιτυχία του site δεν είναι τυχαία, αφού δίνει τη δυνατότητα σε 6.000 μπλόγκερ να σχολιάζουν τα άρθρα. Ποιος ο λόγος να ασχολείσαι με παραδοσιακά έντυπα και εφημερίδες όταν το Διαδίκτυο σού δίνει τη δυνατότητα να κάνεις το ίδιο πράγμα χωρίς να χρειαστεί να κόψεις ούτε ένα δέντρο για αυτό» δηλώνει.


Η ίδια είναι εχθρός του φόβου, αφού αυτός δεν είναι τίποτα παραπάνω από τροχοπέδη στην πραγματοποίηση των ονείρων του ανθρώπου.


Το μυστικό της επιτυχία της; Ο ύπνος! Σε μία ομιλία της στο παρελθόν , η ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον είπε πως η δύναμη ενός καλού βραδινού ύπνου μπορεί να γεννήσει μεγαλύτερες ιδέες και εξυπνότερες αποφάσεις! Ίσως να οφείλεται στον ύπνο η ιδέα που ανακοίνωσε πρόσφατα και αφορά τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας η οποία θα ονομάζεται offthebus. Net. Σε αυτήν απλοί πολίτες θα καλύπτουν τον αγώνα για την ανακήρυξη των προεδρικών υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων. Κάλεσε μάλιστα όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή για το «δημοσιογραφικό καστ» του site.(http://www.huffingtonpost.com/howard-fineman/offthebus-huffington-post_b_891921.html).




No Response to "Αrianna Huffington η Βασίλισσα Της Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)