0 Πιστεύετε σε θαύματα;


Η Τες ήταν μια ώριμη για την ηλικία της, οχτάχρονη όταν άκουσε τη μαμά και τον μπαμπά της να μιλούν για τον μικρό αδελφό της, Άντριου. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι ήταν πολύ άρρωστος και είχαν ξεμείνει εντελώς από χρήματα. Επρόκειτο να μετακομίσουν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων τον επόμενο μήνα, επειδή ο μπαμπάς τους δεν είχε τα χρήματα για τους λογαριασμούς του γιατρού
και του σπιτιού τους. Μόνο μια πολύ δαπανηρή χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να τον σώσει τώρα και φαίνεται πως δεν υπήρχε κανείς να τους δανείσει τα χρήματα.
Άκουσε τον μπαμπά να λέει στη δακρυσμένη μητέρα της με ψίθυρο απόγνωσης  ''Μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει τώρα." Η Τες πήγε στην κρεβατοκάμαρά της και τράβηξε ένα γυάλινο βάζο για ζελέ από την κρυψώνα του στην ντουλάπα. Άδειασε όλα τα ψιλά στο πάτωμα και μέτρησε προσεκτικά. Τρεις φορές, μάλιστα . Το σύνολο έπρεπε να είναι ακριβώς τέλειο. Καμία πιθανότητα εδώ για λάθη. Προσεκτικά τοποθετώντας τα κέρματα πίσω στο βάζο και γυρίζοντας το καπάκι, γλίστρησε από την πίσω πόρτα και προχώρησε στο 6 τετράγωνα στο φαρμακείο του Rexall με το μεγάλη κόκκινη Ινδιάνικη πινακίδα πάνω από την πόρτα. Περίμενε υπομονετικά για το φαρμακοποιό να της δώσει κάποια προσοχή, αλλά αυτός ήταν απασχολημένος αυτή τη στιγμή. Η Τες έστριψε τα πόδια της για να κάνει ένα γραντζουνιστό θόρυβο. Τίποτα.

Καθάρισε το λαιμό της με τον πιο αηδιαστικό ήχο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει. Τίποτα. Τελικά πήρε το μια δεκάρα από το βάζο της και τη χτύπησε στο γυάλινο  πάγκο. Αυτό δούλεψε! "Και εσύ τι θέλεις;" ο φαρμακοποιός ρώτησε με έναν ενοχλημένο τόνο της φωνής. ''Μιλάω με τον αδελφό μου από το Σικάγο, που δεν έχω δει εδώ και χρόνια'', είπε, χωρίς να περιμένει απάντηση στην ερώτησή του. "Λοιπόν, θέλω να σας μιλήσω για τον αδελφό μου," απάντησε η Τες στον ίδιο ενοχλημένος τόνο. ''Είναι πραγματικά, πολύ άρρωστος ... και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα." "Παρακαλώ;" είπε ο φαρμακοποιός. "Το όνομά του είναι Άντριου και έχει κάτι κακό που μεγαλώνει μέσα στο κεφάλι του και ο μπαμπάς μου λέει ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει τώρα. Λοιπόν,  πόσο κοστίζει ένας θαύμα;" ''Δεν πουλάμε θαύματα εδώ, κοριτσάκι. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω," ο φαρμακοποιός είπε, απαλύνοντας λίγο. ''Ακούστε, έχω τα χρήματα για να πληρώσω για αυτό. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα μαζέψω τα υπόλοιπα. Απλά πείτε μου πόσο κοστίζει."

Ο αδελφός του φαρμακοποιού ήταν ένας καλοντυμένος άνθρωπος. Εκείνος έσκυψε και ρώτησε το μικρό κορίτσι, "Τι είδους θαύμα χρειάζεται ο αδελφός σου;" ''Δεν ξέρω'', απάντησε η Τες με τα μάτια της να βουρκώνουν. "Ξέρω μόνο ότι είναι πραγματικά άρρωστος και η μαμά λέει ότι χρειάζεται μια εγχείρηση. Αλλά ο μπαμπάς μου δεν μπορεί να πληρώσει , έτσι θέλω να χρησιμοποιήσω τα χρήματά μου." Πόσα έχεις;'' ρώτησε ο άντρας από το Σικάγο." Ένα δολάριο και έντεκα σεντς'', η Τες απάντησε σχεδόν σιωπηλή." Και είναι όλα τα λεφτά που έχω, αλλά μπορώ να πάρω λίγα περισσότερα, αν χρειαστεί. "Λοιπόν, τι σύμπτωση,'' χαμογέλασε ο άνθρωπος. ''Ένα δολάριο και έντεκα σεντς - η ακριβής τιμή του του θαύματος για τους μικρούς αδελφούς''. Πήρε τα λεφτά της με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι έπιασε το γάντι της και είπε "Πήγαινέ με στο μέρος όπου ζείτε. Θέλω να δω τον αδελφό σου και να γνωρίσω τους γονείς σας. Ας δούμε αν έχω το είδος του θαύματος που χρειάζεστε."

Αυτό ο καλοντυμένος άνδρας ήταν ο Δρ Carlton Armstrong, χειρουργός, που ειδικεύεται στη νευροχειρουργική. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς χρέωση και δεν ήταν πολύ μέχρι που ο Άντριου ήταν και πάλι στο σπίτι και ανάρρωνε. Η μαμά και ο μπαμπάς μιλούσαν ευτυχισμένοι για την αλυσίδα των γεγονότων που τους οδήγησε σε αυτό το μέρος. "Εκείνο το χειρουργείο," η μαμά της ψιθύρισε. "Ήταν ένα πραγματικό θαύμα. Αναρωτιέμαι πόσο θα είχε κοστίσει.'' Η Τες χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα ... ένα δολάριο και έντεκα σεντς ...... συν την πίστη ενός μικρού παιδιού.

Ένα θαύμα δεν είναι η αναβολή του φυσικού δικαίου, αλλά η επέμβαση ενός υψηλότερου νόμου ......
πηγη

No Response to "Πιστεύετε σε θαύματα;"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)