Το θερμόμετρο ανεβαίνει, οι διακοπές έρχονται και οι χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές οδηγούν στην απόλαυση ενός δροσιστικού κοκτέιλ. Κανείς ωστόσο δεν θα φανταζόταν ότι μέσα στο ποτήρι με το παγωμένο περιεχόμενο «κολυμπάει» κυριολεκτικά ένα ρευστοποιημένο... έργο τέχνης!
Με «σύμμαχο» τη μικροσκοπία ένας επιστήμονας απαθανάτισε τη χημική σύσταση των
αλκοολούχων ποτών και το αποτέλεσμα είναι πραγματικό... έργο τέχνης
Λευκό κρασί
Λευκός επιτραπέζιος οίνος... υπό τη σκιά του φοίνικα σε παστέλ αποχρώσεις. Μελέτη των πανεπιστημίων του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, και του Μιλάνου, στην Ιταλία, είχε δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη που περιέχει το λευκό κρασί είναι εξίσου ευεργετικές με τη ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού, ενισχύοντας το κυκλοφορικό σύστημα και την υγεία της καρδιάς
Margarita
Στα τροπικά δάση του Αμαζονίου μας «ταξιδεύει» η Margarita και η απεικόνιση των συστατικών της – τεκίλα, triple sec και χυμό λάιμ ή λεμόνι. Το δημοφιλές κοκτέιλ γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1948 από την Αμερικανή Μαργαρίτα Σέιμς ενόσω βρισκόταν σε διακοπές στο Ακαπούλκο, στο Μεξικό
Μπίρα Lambic
Με πέταλα ενός εξωτικού λουλουδιού μοιάζουν στο μικροσκόπιο τα συστατικά της παραδοσιακής βελγικής φρουτώδους μπίρας τύπου Lambic, η οποία ζυμώνεται στα νότια της χώρας από συγκεκριμένα είδη άγριας μαγιάς
ΟυίσκιΟυίσκι
Ποιος θα πίστευε ότι μια ματιά στο μικροσκόπιο θα αποκάλυπτε την «Εναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε μια στάλα... ουίσκι. Το ιστορικό «ανδρικό» απόσταγμα – σε μια πολύ πιο «πρωτόγονη» μορφή του – χρησιμοποιούνταν γύρω στον 15ο αιώνα από μοναχούς για ιατρικούς λόγους καθώς προσέφερε ανακούφιση από τον πόνο
Σαμπάνια
Οι κρύσταλλοι της σαμπάνιας μοιάζουν με μυστική είσοδο στην απόλαυση που «σκάει» στους γευστικούς κάλυκες. Ο αφρώδης οίνος, που συνοδεύει εορτασμούς και γκουρμέ γαστριμαργικές δημιουργίες, κατάγεται από την ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας. Η «συνταγή» του αφρού της σαμπάνιας οφείλεται στα... πειράματα των μοναχών Ζαν Ουτάρ (1654-1742) και Πιερ Περινιόν (1639-1715)
Dry Martini
Οταν το ξηρό βερμούτ ανακατεύεται με το τζιν «ζωγραφίζουν» ένα γιγάντιο δέντρο ψυχεδελικών σχηματισμών σε φθορίζοντα χρώματα και «γεννούν» το Dry Martini. Η ιστορία προέλευσης του φημισμένου κοκτέιλ δεν είναι ξεκάθαρη. Η κρατούσα θεωρία παρ’ όλα αυτά, αναφέρει ότι ο αμερικανός μπάρμαν Τζέρι Τόμας δημιούργησε γύρω στο 1860 το ποτό, στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει έναν πελάτη που θα επισκεπτόταν την περιοχή Μαρτίνεζ, στην Καλιφόρνια
Το ανθρακούχο κοκτέιλ Gin & Tonic «ξεδιπλώνει» την ιδιαίτερη υφή του, θυμίζοντας κάτι από animal print. Tο πικρό ποτό δημιουργήθηκε αρχικά για ιατρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Γύρω στον 18ο αιώνα, ανακαλύφθηκε η αντικουνουπική δράση της πικρής κινίνης που περιέχεται στο τόνικ. Με σκοπό να κάνουν το ποτό λίγο πιο ευχάριστο στη γεύση, περίπου έναν αιώνα αργότερα, βρετανοί στρατιώτες που υπηρετούσαν στην Ινδία, προσέθεσαν στην κινίνη νερό, λάιμ, ζάχαρη και τζιν
2 Μηνύματα στην ανάρτηση "«Βουτιά» στα κοκτέιλ!"
Ω!!!! Ήρθα για ποτακι και τελικά βρέθηκα μπροστά σε εικαστικό γεγονός!!!!! Απίστευτα έργα τέχνης της φύσης.... Το πιό παράδοξο ίσως η βελγική μπύρα!!!! Τι χρώματα γενικά... Τι σύνθεση.... Ευχαριστώ για τα drink Τάνια μου.
Ω!!!Μα τι έκπληξη ήταν αυτή Σπύρο μου,πολύ καιρό είχα να σε δω στα σχόλια..
Σου άρεσαν ε? και μένα ..
Είμαι σίγουρη ο,τι οταν ξαναπιείς δεν θα δεις με ίδιο μάτι το ποτό σου!
Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου