0 Γράμμα στον Άγιο ΒασίληΗ περίοδος των Χριστουγέννων έφτασε και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά όλου του κόσμου.
Πρώτα όμως πρέπει να διαβάσει τα  χιλιάδες γράμματα των παιδιών που φτάνουν στην Καισαρεία, την Καππαδοκία, το τρίτο σύννεφο αριστερά ή όπου αλλού φαντάζονται οι μικροί θαυμαστές του.
Εδώ και 20 χρόνια το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη» που δημιούργησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συγκεντρώνει στο ειδικό κόκκινο κουτί, τα όνειρα των μικρών παιδιών από όλη την Ελλάδα, και τα παραδίδει με ασφάλεια στον παππούλη με την άσπρη γενειάδα.

Έτσι θα γίνει και με τα γράμματα εκατοντάδων παιδιών από
την Κρήτη,  όπως  ενός  παιδιού από τα Χανιά που  αντί για λίστα με δώρα,  έστειλε στον Αϊ Βασίλη λίστα με ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη

Φέτος θέλω να μου φέρεις 2 μωρo-παμπερς, γάλα, πιπίλες, κρεβατάκι και 1 βούρτσα μωβ. Αυτά»

Όσα γράμματα και αν έχει διαβάσει ο Αϊ Βασίλης και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, μπροστά σε αυτό το σύντομο γράμμα που έχει μετατρέψει το όνειρο σε ανάγκη, τα μάτια βουρκώνουν.

Όπως και με τη ζωγραφιά ενός μικρού αγοριού σε Νηπιαγωγείο των Χανίων, που έστειλε μια ζωγραφιά στο αγαπημένο του Άγιο, ζητώντας του καινούρια ρούχα.

ή με την ανησυχία της μικρής Μαρίας

Είμαι η Μαρία και θέλω να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ. Για φέτος θέλω να φέρεις ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ότι έχεις πολύ δουλειά για αυτό αν θέλεις πέρασε πρώτα από τα σπίτια των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Θέλω να βρεις μια δουλειά στην αδελφή μου που τόσο καιρό προσπαθεί να βρει από τότε που πήρε το πτυχίο της.

Στον αντίποδα υπάρχουν και γράμματα που προκαλούν γέλιο, όπως για παράδειγμα το αίτημα ενός 8χρονου για ένα iPhone 4S, ή ενός μικρού κοριτσιού για ένα μωράκι.

Όπως ανέφερε στο  Flashnews.gr, η διευθύντρια των ΕΛΤΑ Χανίων κ. Καλιγέρη Τζίνα, φέτος έχει παρατηρηθεί μια μείωση στα γράμματα που προορίζονται για τον Άγιο Βασίλη, ενώ ο κ. Καλοχριστιανάκης Γιώργος, διευθυντής  υποκαταστήματος στο Ηράκλειο,  σημειώνει ότι ο μεγάλος όγκος των γραμμάτων αναμένεται να συγκεντρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι τα παιδιά δεν πιστεύουν πια στους μύθους»

εξομολογείται η κ. Καλιγέρη στο Flashnews.gr  ενώ μια πιθανή εξήγηση που δίνει για την μικρή μέχρι τώρα ανταπόκριση των παιδιών στη γλυκιά παράδοση των Χριστουγέννων, είναι ότι οι

«γονείς, λόγω της κρίσης, δεν έχουν την ίδια διάθεση και όρεξη»

Η κυρία Ελένη Κοντού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΕΛΤΑ, ανέφερε στο Flashnews.gr, ότι κάθε χρόνο υπάρχουν γράμματα που προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση και ξεχωρίζουν. Τα παιδιά αναφέρει η κ. Κοντού, φέτος όπως και κάθε χρόνο  μιλούν στα γράμματά τους για τη φτώχεια που υπάρχει στον κόσμο και ζητούν από τον Αϊ Βασίλη να φροντίσει τα παιδιά όλου του κόσμου.

Γράμματα και από μεγάλους

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, μέσα στα κόκκινα ειδικά γραμματοκιβώτια που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου έξω από τα ταχυδρομικά υποκαταστήματα, υπάρχουν και αρκετά γράμματα από μεγαλύτερους.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν διαβαστεί όλα τα γράμματα  από το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη»  ενώ μετά το τέλος των γιορτών κάθε παιδί θα λάβει ένα γράμμα και ένα συμβολικό δώρο από τον Άγιο.

Σίγουρα, όπως κάθε χρόνο, ο Αϊ Βασίλης θα θυμάται όλα τα γράμματα, ένα – ένα, ωστόσο  κάποια από αυτά θα ξεχωρίσουν.

Πολυτελές λεύκωμα από τα γράμματα μικρών και μεγάλων

Ήδη από πέρυσι, με πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ και την «έγκριση του Αϊ Βασίλη», κυκλοφόρησε ένα πολυτελές λεύκωμα 150 σελίδων, μέσα στο οποίο υπάρχουν αυτούσια τα γράμματα που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα γράμματα έχουν σκαναριστεί, χωρίς να φαίνονται τα στοιχεία του αποστολέα, και έχουν γεμίσει τις σελίδες του λευκώματος. Άλλα είναι αισιόδοξα, άλλα αστεία και άλλα συγκινητικά, σίγουρα όμως είναι όλα αληθινά.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει, εκτός από τα γράμματα, τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα της αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα», δύο φακέλους κι επιστολόχαρτα για να σταλεί νέο γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Το λεύκωμα προσφέρθηκε πέρυσι με 20% έκπτωση στα 40 ευρώ, και μέρος των εσόδων διατέθηκε, όπως ανέφερε στο Flashenws.gr η κ. Κοντού, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φέτος, δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη ωστόσο το πολύ ενδιαφέρον λεύκωμα, μπορεί να το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι, από τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα (και σε λίγα μεγάλα βιβλιοπωλεία).

Στις  σελίδες του θα δουν αποτυπωμένα τα όνειρα μικρών και μεγάλων που συντηρούν, έστω και μέσα σε δύσκολες εποχές, το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Α, και μια μικρή παράκληση από το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη» για τους μικρούς φίλους από όλη την Κρήτη. Να αναγράφετε λεπτομερώς την διεύθυνση του σπιτιού σας γιατί έτσι βοηθάτε τον Αϊ Βασίλη να μην κάνει λάθος, αν και Άγιος, και στείλει κάπου αλλού το δώρο σας.

http://epirus-tv-news.blogspot.com/2011/12/blog-post_1999.html

No Response to "Γράμμα στον Άγιο Βασίλη"

Δημοσίευση σχολίου

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (28) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (15) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)