0 ....7 Μέρες Φαγούρα!

Απότομα μας ήρθε ο χειμώνας ,φίλοι μου ..ειδικά εδω στη Βόρεια Ελλάδα ..
 Ότι μας άρεσε, ξένισε, στεναχώρησε μια μικρή επισκόπηση της εβδομάδας που είναι πλούσια απο γεγονότα , μεταξύ άλλων ξεχώρισα τα παρακάτω...
Ο Βενιζέλος μας έθεσε ενα δίλλημα σε σχέση με το πότε να ρυθμίσει την μηχανή του  χρόνου.
2004 ή 196Ο!! Εγω φίλοι μου χωρίς σκέψη ψηφίζω το 1960...
Άμεσα μηδενίζω τη ζωή μου όπως λέει και ο Παπακωνσταντίνου με την Αρβανιτάκη...
Το μηδέν θα κάνω κύκλο
Κι εκεί μέσα θα χορεύω
Κι ας μην ξέρω που πηγαίνω
Κι ας μην ξέρω τι γυρεύω
Τη ζωή μου μηδενίζω ,πάει να πει πως ξαναρχίζω
Τη ζωή μου μηδενίζω, Πίσω δεν ξαναγυρίζω
Στάχτη γίνανε τα πάντα ,Κάηκε το παρελθόν μου
Ολη μου η περιουσία  Στην καρδιά και στο μυαλό μου.
Οπως και να έχει όμως και οι δυο χρονολογίες μου αρέσουν
Γιατί...
απο όσο έζησα το 2004 η Ελλάδα ήταν ακόμη στην επιφάνεια της φούσκας και...καλα περνούσαμε !!!
Το δε 1960 η Ελλάδα ξεκίναγε το ζέσταμα των μηχανών της με ναυπηγήσεις πλοίων,άνοιγμα ...
παραγωγής ,κυριαρχία δραχμής στα Βαλκάνια  και εντάξει και μετανάστευση,που όμως τα αποτελέσματά της είναι ακόμα υπαρκτά με τους συναταξιούχους να στηρίζουν σήμερα την ρημαγμένη απο τους πολιτικούς  αγορά της δικής μου πόλης ....

Ο Μίμης (δεξιά) και η Λόλα (αριστερά) όπως θα εμφανίζονται πλέον στα βιβλία
Ο Μίμης (δεξιά) και η Λόλα (αριστερά) όπως θα εμφανίζονται πλέον στα βιβλία
Την απαράδεκτη πολιτική του υπουργείου Παιδείας να εκθέτει τους ανήλικους πρωταγωνιστές των βιβλίων του στην απατηλή λάμψη της διασημότητας καταγγέλει με ανακοίνωσή της η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Πρόκειται για τους γνωστούς Μίμη και  Λόλα, που βρίσκονται τις τελευταίες δεκαετίες στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αποτέλεσμα η ζωή τους να έχει μετατραπεί σε αναγνωστικό reality και να το παρακολουθούν εκατομμύρια μαθητές.
Όμως οι επιπτώσεις της τεράστιας δημοσιότητας έχουν αρχίσει να αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στις παιδικές ψυχές. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα κάποιων σχετικών blogs, η «Λόλα» έχει ήδη εμφανίσει μια τάση προς τον αλκοολισμό, ενώ ο «Μίμης» έχει αποκτήσει εξάρτηση από τα ισχυρά παυσίπονα.
Έτσι, ύστερα από καταγγελίες γονέων που βαριούνται να εξηγήσουν στα παιδιά τους, αποφασίστηκε να παρέμβει η αρμόδια επιτροπή για να ξανατυπωθούν τα βιβλία του δημοτικού με pixel στα πρόσωπα των δύο παιδιών, ώστε να μην αποτελούν κακό πρότυπο για τους μαθητές και να μην τους αποπροσανατολίζουν από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.
Ένα σύνθημα που σπάει τη συμφωνία σιωπής σε θέματα «ιερά», όπως το κεκτημένο δικαίωμα των πολιτικών να κάνουν προεκλογικούς διορισμούς και στη συνέχεια να περνάνε τα έξοδα μισθοδοσίας των διορισμένων στους φορολογούμενους, έκανε την εμφάνισή του, αιφνιδιαστικά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Ξεπερνώντας δηλαδή τη γνωστή και ασφαλή συνθηματολογία του είδους «Όχι σε αυτό - Θέλουμε το Άλλο». Μιά συνθηματολογία που δημιουργούσε σε όλους ένα αίσθημα ασφάλειας, αφού επιβεβαίωνε ότι η σχέση ανάμεσα στους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές, είναι σαν τη σχέση ανάμεσα σε ένα κηδεμόνα και στο απαιτητικό ανήλικο που όμως εξαρτάται από αυτόν. Δηλαδή για πρώτη φορά, από μια ανεξέλεγκτη ομάδα διαδηλωτών, άγγιξε το ταμπού, της στενής σχέσης μεταξύ των ηγεσιών που που διαμαρτύρονται και των  πολιτικών προστατών τους.

Οι δύο επίμαχοι Βελουχιώτηδες, του ΣΥΡΙΖΑ (δεξιά) και του ΚΚΕ (αριστερά), προσαρμοσμένοι στη σημερινή εποχή, θα δώσουν τη μάχη, στο δικαστήριο αντί για το βουνό.

Οι δύο επίμαχοι Βελουχιώτηδες, του ΣΥΡΙΖΑ (δεξιά) και του ΚΚΕ (αριστερά), προσαρμοσμένοι στη σημερινή εποχή, θα δώσουν τη μάχη, στο δικαστήριο αντί για το βουνό.
Σε ευθεία σύγκρουση οδηγείται η κόντρα για τα δικαιώματα χρήσης του Άρη Βελουχιώτη, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κομουνιστικό Κόμμα. Ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες, τα δύο κόμματα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το καθένα με τον δικό του τρόπο τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ, σε μια προσπάθεια να τον προσαρμόσουν στις σημερινές  ανάγκες.
Ταυτόχρονα και τα δύο κόμματα, κυκλοφόρησαν (σε συνεργασία με την εταιρία που έχει τα δικαιώματα της barbie), την επίμαχη κούκλα-ομοίωμα του Βελουχιώτη. Ειδικά προσαρμοσμένη μάλιστα, ώστε τα νεώτερα επαναστατημένα μέλη τους να εξοικειωθούν με την εικόνα του αντάρτη και  να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να τον βλέπουν σαν κάτι απόμακρο και μυθικό. Διότι ο καθένας έχει δικαίωμα να γίνει Βελουχιώτης, αρκεί να αρχίσει να δηλώνει μεγαλόφωνα ότι είναι.
Ντοκουμέντο: Ο κ Καστανίδης στις πρόβες της επίθεσης. Τελικά προτιμήθηκε το γύρισμα σε έγχρωμο για αληθοφάνεια
Διασχίζει το Αιγαίο ο Κακλαμανάκης
Διασχίζει το Αιγαίο ο Κακλαμανάκης

Διαφήμισε τον Ελληνικό τουρισμό και πρόβαλλε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.«Υπάρχουμε και θα υπάρχουμε» φωνάζει ο Νίκος Κακλαμανάκης! Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει προς όλους τους Ελληνες ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας με τον διάπλου των δύο ημερών και 320 ναυτικών μιλίων που θα επιχειρήσει το Σαββατοκύριακο, καιρού επιτρέποντος, με όχημα την ιστιοσανίδα του.
Nεκρικές μάσκες και στήθη γυναικεία στους δρόμους του Παρισιού με σουτιέν, αλλά χωρίς μπλούζες ή πουκάμισα από πάνω. Πρωτότυπος, ομολογουμένως, τρόπος των Γάλλων εκπαιδευτικών για να διεκτραγωδήσουν την εκπόρνευση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα τους από τη δεξιά κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει αποφασίσει να καταργήσει ο Γάλλος πρόεδρος. Ακόμη και στη χώρα του Διαφωτισμού, η παιδεία δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη για τις λαϊκές μάζες και έτσι οι λειτουργοί της απεργούν και κατεβαίνουν να σώσουν οτι μπορούν.
ΤΡΑΒΑΜΕ τα μαλλιά μας εμείς οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, σε λίγο και οι Ιταλοί με τις αλλεπάλληλες συμφορές που σωρεύουν πάνω μας οι εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών για δραστική μείωση των μισθών και των συντάξεών μας και καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου. Στη Γερμανία, όμως, πίνουν και γλεντούν -προφανώς στην υγειά των κορόιδων της ΕΕ- όπως δείχνει και η φωτογραφία μας. Είναι τραβηγμένη στην Οκτόμπερφερστ, στην ετήσια γιορτή της μπίρας που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο -φέτος έγινε για 178η φορά- και τελείωσε τη Δευτέρα. Φέτος 6,9 εκατομμύρια επισκέπτες κατανάλωσαν 7.500.000 λίτρα μπίρα Ε, ρε γλέντια...
Καλό Σ/Κ
Απο τα Νέα και το Εθνος οι ειδήσεις

No Response to "....7 Μέρες Φαγούρα!"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)