0 Ο βαθύπλουτος γιός της Γιάννας που θέλει να γίνει Τσε Γκεβάρα




Διάβασα το κείμενό του "Η εποχή των Τεράτων" και ομολογώ πως με εντυπωσίασε αναρωτήθηκα όμως τι μπορεί να θέλει ενα πλουσιόπαιδο, και είναι  πραγματικα αγανακτισμένος πολίτης?...Ας διαβάσουμε κάποια στοιχεία για τον "άγνωστο"? γιο της Γιάννας και του Θεόδωρου.
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Θεόδωρου και της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου είναι κληρονόμος (στη φωτογραφία μαζί με τα αδέλφια του) μιας τεράστιας περιουσίας, με πλοία, χαλυβουργίες στις ΗΠΑ, τραπεζικές μετοχές, δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, ακίνητα και πολλά μετρητά. Ο δε πατέρας του θεωρείται ένας από τους μάγους των
αγοραπωλησιών. Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, όπου μεταξύ των άλλων φοιτούσε στην ίδια τάξη με την κόρη του σημερινού πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου (στο βάθος της φωτογραφίας, πισω από τον Παναγιώτη με το μωβ μπλουζάκι), σπουδάζει οικονομικά στο Harvard και είναι «αγανακτισμένος» πολίτης.
Ο νεαρός Παναγιώτης, στα 20 του χρόνια, έχοντας ήδη αυτονομηθεί σε σημαντικό βαθμό τα δύο τελευταία χρόνια που σπουδάζει στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε μέσα σε συνθήκες απόλυτου πλούτου, όλο το φετινό καλοκαίρι το πέρασε -σύμφωνα με πληροφορίες - στην πλατεία Συντάγματος, ανώνυμος μέσα στο πλήθος παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις πρωτόγνωρες πολιτικές διεργασίες που έγιναν στη χώρα μας.
Χαμηλών τόνων ο ίδιος, ποτέ δεν απασχόλησε τις κοσμικές ή άλλες στήλες, δεν αρέσκεται στο να επιδεικνύει τον πλούτο του ή να προτάσσει το όνομά του. Οι φίλοι του λένε ότι προσπαθεί να ζήσει όπως όλα όλα τα φυσιολογικά παιδιά της ηλικίας του, χωρίς βεβαίως έως τώρα να απαρνείται τις δυνατότητες που του δίνει η οικογενειακή περιουσία.


Λάτρης του κινηματογράφου -διαθέτει μία από τις πιό ενημερωμένες ταινιοθήκες στην Ελλάδα και ειδική αίθουσα home cinema στο πατρικό του σπίτι στην οδό Δρυάδων στο Ψυχικό- συχνά κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έβγαινε τα Σαββατόβραδα για διασκέδαση στο Mall, όπου περίμενε στην ουρά για το εισιτήριό του, αλλά και για να παραλάβει το φαγητό του από τα φαστφουντάδικα του 3ου ορόφου.


Επίσης, στον Παναγιώτη αρέσουν πάρα πολύ τα μιούζικαλ και έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη με το οικογενειακό lear jet για να παρακολουθήσει μια πετυχημένη παράσταση.


Οι φίλοι του του έχουν δώσει το παρατσούκλι «το μυαλό», καθώς είναι ανίκητος στο σκάκι, ενώ ασχολείται και με τον αθλητισμό. Ξιφασκία και σκι στο Γκστάαντ είναι από τις αγαπημένες του ασχολίες, σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό του Δημήτρη που του αρέσει το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.


Το οικογενειακό DNA


Κατάγεται από μια οικογένεια που ξεκίνησε από την ορεινή Αρκαδία τον 18ο αιώνα και έγινε μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση της Χαλυβουργικής μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες της χώρας. Με ένα μέλος της -τον παππού του Παναγιώτη- Μέγα Αρχοντα Λογοθέτη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με ένα άλλο -τον αδελφό του παππού του και οικονομικό εγκέφαλο της αυτοκρατορίας- Δημήτρη Αγγελόπουλο δολοφονημένο από την 17 Νοέμβρη το 1986 στο Κολωνάκι, με συγγενείς αγωνιστές του 1821 και τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε', είναι σίγουρο ότι το οικογενειακό δέντρο του δέντρο έχει δώσει αρκετά ερεθίσματα στον διάδοχο της δυναστείας.


Σε όλα αυτά να συνυπολογιστεί και η ιστορία της μητέρας του Γιάννας Αγγελοπούλου η οποία δοξάστηκε και ταυτόχρονα αμφισβητήθηκε όσο λίγοι άνθρωποι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οργάνωσης και τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Το κείμενο έκπληξη
Το κείμενο του με τίτλο «Η εποχή των τεράτων» που δημοσίευσε στην Athens Voice δείχνει έναν πολίτη ο οποίος σκέπτεται, προβληματίζεται και εκπλήσσει, αν συνυπολογίσει κάποιος το προσωπικό του background. Το αίτημά του για «λαϊκή εξέγερση», το συνδυάζει με την αναφορά ότι «για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού µετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κοµµάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων».


Το δε επιστέγασμα των απόψεών του συμπυκνώνεται στο αίτημά του για για αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των ασθενέστερων σε βάρος των πλουσίων.


Θέλει να μπει στην πολιτική;


Πολλοί ήδη σχολιάζουν ότι ο νεαρός Αγγελόπουλος προετοιμάζεται για το στίβο της πολιτικής, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα μεγαλοαστού που περνά στην απέναντι όχθη. Από την εποχή της κατοχής αρχικά και του εμφυλίου αργότερα. Αλλωστε, και στη δική του οικογένεια υπάρχει ένα παράδειγμα. Ο ακαδημαϊκός Αγγελος Αγγελόπουλος, αδελφός του παππού του Παναγιώτη Αγγελόπουλου ήταν γραμματέας επί των οικονομικών στη κυβέρνηση του βουνού κατά τη διάρκεια της Κατοχής και υπουργός Οικονομικών στην πρώτη μετά την απελευθέρωση κυβέρνηση που συγκρότησε ο Γεώργιος Παπανδρέου.


Σνομπάροντας το 18 εκατομμυρίων ευρώ ιστιοπλοϊκό


Για τους φίλους του άλλωστε δεν αποτελεί, όπως επισημαίνουν, έκπληξη το γεγονός ότι ο Παναγιώτης σνόμπαρε φέτος το καλοκαίρι το 18 εκατομμυρίων ευρώ ιστιοπλοϊκό του, για να ξημεροβραδιάζεται στην πλατεία Συντάγματος. Λίγοι ενδεχομένως στη θέση του θα άφηναν την απόλυτη πολυτέλεια των διακοπών που θα τους έδινε ένα σκάφος 30 μέτρων φτιαγμένο από την κορυφαία στο είδος της εταιρεία Nautor Swan Yachts, με πλήρωμα 5 ατόμων και δυνατότητα φιλοξενίας 6 ατόμων. Πέρα από τα πανιά του, το σκάφος διαθέτει έναν κινητήρα 414 MTU με χωρητικότητα καυσίμου που μπορεί να φθάσει τα έξι χιλιάδες λίτρα, γεγονός το οποίο του επιτρέπει να ταξιδεύει με ταχύτητα δώδεκα κόμβων. Το σκάφος διαθέτει κλιματισμό, δύο ραντάρ και συστήματα GPS. Εχει ταυτόχρονα πάνω του δορυφορικό δέκτη, αυτόματο πιλότο και σύστημα επικοινωνίας GSM Mini M για τηλέφωνο, e-mail και fax.



πηγη



No Response to "Ο βαθύπλουτος γιός της Γιάννας που θέλει να γίνει Τσε Γκεβάρα"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)