2 ....Αρχάγγελοι...


Οι Αρχάγγελοι είναι οι Μεγάλες Εκείνες Οντότητες, οι οποίοι κατέχουν ολοκληρωτικά τις Θεϊκές Δυνάμεις και υπάρχουν για να πραγματοποιούν την θέληση τους και να ακτινοβολούν το Φως, τη Δύναμη και την Αγάπη τους, στους κόσμους της δημιουργίας τους.
Με τη δημιουργία κάθε πλανητικού συστήματος μέσα στον γαλαξία, 7 Αρχάγγελοι με τα Θεία συμπληρώματα τους, εξέρχονται για να γίνουν οι Προστατευτικές Παρουσίες όλων των Αγγελικών Υπάρξεων, ολόκληρης της ανθρωπότητας και κάθε στοιχειώδους , το οποίο αναζητάει να εξελιχθεί σε οποιονδήποτε πλανήτη του ηλιακού αυτού συστήματος.
Στο δικό μας σύστημα ήρθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μαζί με άλλους 6 Αρχαγγέλους - Ιοφιήλ, Χαμουήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ουριήλ και Ζακχιήλ. Αυτοί οι Αρχάγγελοι αποτελούν την φρουρά όχι μόνο της Γης αλλά και των άλλων 6 πλανητών, όπως και των 7 Εσωτερικών Σφαιρών που αποτελούν τους «Ουρανούς» για τη Γη.

Μιχαήλ - Το όνομά του σημαίνει «Που Μοιάζει του Θεού». Αρχάγγελος του Ελέους και
της Μετάνοιας, Ηγέτης του Τάγματος των Αρχαγγέλων και Αγγέλων, συχνά εμφανίζεται ως Στρατηγός των Αγγελικών στρατιών ενάντια στο κακό. Ένας πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από τους Εβραίους και Χριστιανούς, μα και από τους Μουσουλμάνους. Συχνά στις Γραφές αναφέρεται ότι είναι ένα Χερουβείμ, αλλού πάλι ότι είναι Ηγέτης των Μαλακείμ & Ταρσισείμ ή των Εξουσιαστών. Αν και ο τίτλος «Αγγελος του Θανάτου» δεν του ανήκει, είναι αυτός που μεταφέρει τις ψυχές των νεκρών μπροστά στον Θεό για να κριθούν. Επίσης αναφέρεται και ως ο Αγγελος της Εκδίκησης και της Καταστροφής στο όνομα του Θεού.

Γαβριήλ -Το όνομά του σημαίνει «Η Δύναμη του Θεού». Πασίγνωστος και πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από την Εβραϊκή και Χριστιανική θρησκεία, μα και από την Μουσουλμανική. Ονομάζεται και Αγγελος της Αλήθειας και λέγεται πως θα είναι εκείνος που την Ημέρα της Κρίσης θα καλέσει τους ζωντανούς και πεθαμένους να αντιμετωπίσουν την τελική κρίση. Είναι επίσης αγγελιοφόρος του Θεού και εκείνος που ανακοίνωσε στην Μαρία την Θεϊκή σύλληψη, επίσης ο Κυβερνήτης των γυναικείων θεμάτων και του πλανήτη Σελήνη. Είναι επίσης εκείνος που επιλέγει ποιες φωτισμένες ψυχές που βρίσκονται στον Παράδεισο θα ξαναενσαρκωθούν στην γη με κάποια Θεία αποστολή και περνά μαζί τους τους 9 μήνες της κύησής για να τους προετοιμάσει για την αποστολή τους. Υπήρξε εκείνος που έκαψε τα Σόδομα και Γόμορα.

Ουριήλ - Αγγελος του Κεραυνού, του Τρόμου και της Λύτρωσης, Κυβερνήτης...
 του πλανήτη Ήλιου κατά μερικούς, του πλανήτη Ουρανού κατά άλλους, Προστάτης της Μουσικής και της Μαγείας. Το όνομά του σημαίνει «Η Φωτιά του Θεού» και ένα από τα υπόλοιπα ονόματα που του αποδίδονται είναι και Βερβόιλ. Αναφέρεται σαν Σεραφείμ ή Χερουβείμ, ως εκείνος που κυβερνά τα Τάρταρα, εκείνος που προειδοποίησε τον Νόε για τον Κατακλυσμό και εκείνος που τιμώρησε τον Μωυσή όταν απέτυχε να κάνει περιτομή στον γιό του.


Ραφαήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Ερμή, Προστάτης της Θεραπείας, των Επιστημών και της Γνώσης. Ηγέτης για τους Φύλακες-Αγγέλους, ένας από τους Ηγέτες των Μαλακείμ & Ταρσισείμ, μέλος των Σεραφείμ, Χερουβείμ και Χασμαλείμ. Αναφέρεται ως ένας πολύ εύθυμος Αρχάγγελος που χαίρεται να σπέρνει την χαρά και την υγεία απ’ όπου περνά. Αναφέρεται πως το αρχικό του όνομα ήταν Λαββιήλ, μα επειδή υπήρξε ο μόνος που δεν έφερε αντιρρήσεις στον Θεό για το πώς δημιουργεί την ανθρωπότητα, ο Θεός τον μετονόμασε σε Ραφαήλ που σημαίνει «Ίαση του Θεού». Δίδαξε τον Νόε πώς να χτίσει την Κιβωτό και τον Σολομώντα πώς να δένει τους δαίμονες.




Αναήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Αφροδίτη, Προστάτης της Αγάπης, του Έρωτα και του Γάμου.


Σαμουήλ – Ο Αγγελιοφόρος του Θεού, Κυβερνήτης του πλανήτη Aρη, Πολεμιστής της Βίας και της Φωτιάς. Είναι εκείνος που συνήθως επικαλείται να προστατεύσει από κινδύνους, αλλά και για να δώσει θάρρος και κουράγιο. Συχνά αναφέρεται ως ο Αγγελος που μετέφερε τον Ενόχ στον Παράδεισο.

Σαχιήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Δία, του Πλούτου και της Δικαιοσύνης. Συχνά επικαλείται να προσφέρει στην οικογένεια οικονομική ευημερία και κοινωνική υπόληψη. Είναι Προστάτης του Νόμου και Τιμωρός του Αδικου.

O τελευταίος μοιάζει να μας έχει εγκαταλείψει.....

2 Μηνύματα στην ανάρτηση "....Αρχάγγελοι..."

Apokalipsis999 είπε...

Το γνώρισμα των αιρέσεων ειναι η αλείωση της αλήθειας! Το παραπάνω κείμενο αλοίωσε κατά πολύ την αγγελολογία της Χριστιανικής Εκκλησίας, μιας και οι άγγελοι δεν κατέχουν ολοκληρωτικά τις Θεϊκές Δυνάμεις και δεν υπάρχουν για να πραγματοποιούν την θέληση τους, αλλά τη θέληση του Θεού που τους δημιούργησε. Έντεχνα στο κείμενο παραμερίζεται ο Θεός και δημιουργός τους, διότι οι συντάκτες του κειμένου θεοποιούν τους αγγέλους.
Επινόησαν 4 ακόμη αρχάγγλους και τους πρόσθεσαν στους ήδη γνωστούς από την Αγία Γραφή, αποδίδοντας τους χαρακτηριστικά που προέρχονται από καλπάζουσα φαντασία!
Εκμεταλεύονται το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν πολλοί τη διδασκαλία της Εκκλησίας...

Unknown είπε...

Η Ορδόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, οποία έχει παράδοση από Τον ίδιο Τον Θεό δέχεται τέσσερις Αρχαγγέλους οι οποίοι είναι και οι μόνοι ονοματισμένοι και έχουν εμφανιστεί.Οι υπόλοιποι Άγγελοι και Αρχάγγελοι δεν έχουν εμφανιστεί.Αρχάγγελοι Μιχαήλ,Ραφαήλ,Γαβριήλ και Ουριήλ οι οποίοι απέχουν πολλοί από τους κοσμικούς χαρακτηρισμούς σας.Ακόμα και δυνάμεις τους.Όλα τα άλλα με τις Αγγελολογίες και τις επικήσεις αγγέλων,είναι μία Σατανολατρεία και Παγανισμός.Μια Αίρεση που καταδίκασε η Τοπική Σύνοδος Αιρέσεων Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)