6 Aυτό που .....θέλουν οι Γυναίκες

File:Edmund blair leighton accolade.jpg

Μια φορά κι έναν καιρό.....
ύστερα από μια πολύ σκληρή μάχη ο βασιλιάς Αρθούρος πιάστηκε αιχμάλωτος και οδηγήθηκε στον άρχοντα ενός γειτονικού βασιλείου. Ο νικητής βασιλιάς, συγκινήθηκε από τη γενναιότητα και τον ενθουσιασμό του νεαρού Αρθούρου και του υποσχέθηκε να τον αφήσει ελεύθερο αν κατάφερνε να απαντήσει στο παρακάτω πολύ δύσκολο ερώτημα:

"ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?"

Ο Αρθούρος θα είχε στην διάθεσή του ένα χρόνο για να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα κι αν δεν κατάφερνε να βρει ικανοποιητική απάντηση, θα καταδικαζόταν σε θάνατο.

Ένα τέτοιο πρόβλημα που θα έφερνε σε αμηχανία και τον πιο σοφό άνθρωπο, φάνηκε στο νεαρό βασιλιά δυσεπίλυτο, έχοντας όμως ως εναλλακτική λύση μόνο το θάνατο, δέχτηκε την πρόκληση και επέστρεψε στο βασίλειό του.


Από την μέρα εκείνη, άρχισε να ρωτάει τους πάντες. Την πριγκίπισσα, τις πόρνες, τους ιερείς, τις δεσποινίδες της αυλής και δεν συμμαζεύεται, κανείς όμως δεν του έδωσε ικανοποιητική απάντηση. Αυτό που του συνέστησαν οι περισσότεροι ήταν να απευθυνθεί σε μια γριά μάγισσα που κατοικούσε στην περιοχή, η οποία σίγουρα θα ήξερε τη σωστή απάντηση, αλλά θα την έδινε έναντι πολύ ακριβού ανταλλάγματος καθώς ήταν πασίγνωστη για τις υπέρογκες ανταμοιβές που απαιτούσε, όταν ζητούσαν την γνώμη της.

Ο χρόνος περνούσε μέχρι που έφτασε η τελευταία μέρα κι ο βασιλιάς Αρθούρος δεν είχε άλλη επιλογή από το να επισκεφτεί τη γριά μάγισσα και να συμβουλευθεί την γνώμη της.

Η γριά δέχτηκε να απαντήσει αλλά μόνο με τον όρο να πάρει για άντρα της τον Gawain, τον πιο γενναίο από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης και καλύτερο φίλο του βασιλιά Αρθούρου!

Η ιδέα προκάλεσε φρίκη στο βασιλιά. Η γριά είχε μια γαμψή καμπούρα, ήταν απαίσια, είχε μόνο ένα δόντι, βρώμαγε σαν βόθρος, συχνά δε, έκανε κάτι χυδαίους θορύβους. Δεν είχε συναντήσει ποτέ του ένα τόσο απωθητικό ον. Αρνήθηκε να πληρώσει. Δεν μπορούσε να καταδικάσει τον καλύτερό του φίλο να επωμισθεί για λογαριασμό του ένα τόσο δύσβαστακτο φορτίο.

Ο Gawain, πληροφορήθηκε την πρόταση της μάγισσας και ζήτησε ακρόαση από το βασιλιά λέγοντάς του ότι καμιά θυσία δεν ήταν για αυτόν τόσο μεγάλη προκειμένου να γλιτώσει τη ζωή του Βασιλιά του και της Στρογγυλής Τραπέζης κι ότι ήταν πρόθυμος να δεχτεί την γριά για γυναίκα του.

Έτσι ανακοινώθηκε κι ο γάμος τους και η γριά απάντησε επιτέλους στο ερώτημα:

"ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ"


Όλοι συμφώνησαν ότι από το στόμα της γριάς μάγισσας βγήκε μια πολύ μεγάλη αλήθεια κι ότι σίγουρα η ζωή του βασιλιά δεν διέτρεχε πλέον κανέναν απολύτως κίνδυνο.


Όντως ο γείτονας βασιλιάς χάρισε στον Αρθούρο την ζωή του και του εγγυήθηκε πλήρη ελευθερία.


Τι έγινε όμως με τον Gawain και τη γριά μάγισσα?


Ο Αρθούρος διακατέχετο από ανάμικτα συναισθήματα ανακούφισης και αγωνίας ενώ ο Gawain συμπεριφερόταν όπως πάντα με ευγένεια και γενναιοφροσύνη. Η μάγισσα αντιθέτως επέδειξε την χειρότερη συμπεριφορά. Έτρωγε με τα χέρια, ρευόταν, αεριζόταν κι έφερνε τους πάντες σε αμηχανία με τη συμπεριφορά της.


Την πρώτη νύχτα του γάμου ο Gawain ετοιμαζόταν να περάσει τη χειρότερη νύχτα της ζωής του, γενναίος όμως καθώς ήταν το πήρε απόφαση και εισήλθε στο συζυγικό δωμάτιο.


Τότε διαπίστωσε πως τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη!!!!!


Μπροστά στα μάτια του, στο συζυγικό κρεβάτι ήταν ξαπλωμένη, ημίγυμνη, η ομορφότερη γυναίκα που είχε δει ποτέ του.


Ο Gawain έμεινε έκθαμβος. Όταν ξαναβρήκε μετά από λίγα λεπτά τη μιλιά του, ρώτησε την μάγισσα τι ακριβώς της είχε συμβεί.


Η μάγισσα του απάντησε πως ήταν πολύ γλυκός κι ευγενικός μαζί της,, όταν είχε την απωθητική της μορφή και για αυτό θέλησε να του δείξει και την αλλη της μορφή, την όμορφη, κι ότι τη μέρα θα είχε τη μία και τη νύχτα την άλλη.


Τον ρώτησε λοιπόν, ποια από τις δυο μορφές επιθυμούσε να έχει τη μέρα και ποια τη νύχτα.


Τι οδυνηρό δίλλημα!!!!!!!


Ο Gawain μπήκε σε σκέψεις. Τι να ήταν καλύτερο? Να έχεις στο πλευρό του μια πανέμορφη γυναίκα τη μέρα, τότε που τον βλέπουν οι φίλοι του κι όλος ο κόσμος και μια κακάσχημη και απωθητική μπαμπόγρια τη νύχτα ή να να'χει μια μπαμπόγρια τη μέρα και τη νυχτα να χαίρεται τη συντροφιά μιας τόσο πανέμορφης και γοητευτικής νεανίδος?

Εσείς.......τι θα διαλέγατε??????


Πριν διαβάσετε την απάντηση του Gawain δώστε τη δική σας εσείς τι θα διαλέγατε?

Ο Gawain είπε στην μάγισσα ότι θα την άφηνε, αυτή να επιλέξει για τον εαυτό της.!!!!!!!!!!
Μόλις το άκουσε αυτό η μάγισσα, του χαμογέλασε και του ανακοίνωσε ότι θα ήταν όμορφη όλη τη μέρα κι όλη την νύχτα επειδή τη σεβάστηκε και την άφησε να είναι αφέντης του εαυτού της.

Και ζήσαν αυτοί καλά.....κι εμείς καλυτερότερα!!!!!!!!


πηγή


Ενα κείμενο το οποίο μου άρεσε και θέλησα να αναρτήσω,όταν άρχισα να το διαβάζω πίστεψα οτι πράγματι βρέθηκε η πολυπόθητη απάντηση στο δύσκολο ερωτημα  "τι θέλουμε οι γυναίκες".!!
Χμ.... Δεν ΄πιστεύω οτι είναι αυτή!
Κάθε άνθρωπος είτε άντρας ,είτε γυναίκα, θέλει ο ίδιος να είναι ο "αφέντης του  εαυτού του" χωρίς αυτό να συνεπάγεται την ....ασυδοσία.
Δεν ξέρω αν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση γιατί κάθε γυναίκα έχει διαφορετική προσωπικότητα ...
Ισως να είναι μια ερώτηση που ποτέ κανείς δεν θα απαντήσει και μεταξύ μας δεν θα ήθελα ,γιατί
  ....  λίγο μυστήριο ποτέ δεν βλάπτει....
Φίλες μου αφήστε τους να ...ψάχνονται ,να διερωτώνται....''ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"?
6 Μηνύματα στην ανάρτηση "Aυτό που .....θέλουν οι Γυναίκες"

IonnKorr είπε...

Βρε Τάνια. Δεν ξέρω αν υπήρχε άντρας που θα ήθελε το βράδυ να έχει την άσχημη και την μέρα την όμορφη.

εκτός ...

αν έχει γκόμενα οπότε, προφανώς, θέλει την όμορφη την μέρα και το βράδυ αφήνει την άσχημη μόνη και την βγάζει με την γκόμενα.

Απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχει δίλημμα.

Apokalipsis999 είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Οι γυναίκες έλκονται:
-Τα πολλά λεφτά! Όταν λένε ειδικά πως ψάχνουν για «ασφάλεια» αυτό εννοούν. Πάντως δεν έχω δει κανένα φραγκάτο straight που να μην έχει γυναίκα...
-Να είναι κανείς ρεμάλι! Ναι! Τα καλά παιδιά, τα θέλουν μόνο θεωρητικώς. Δεν είναι τυχαίο που ο κάθε φυλακόβιος, ναρκωμανής, αλήτης κλπ., κλπ., σέρνει κάμποσες κολλημένες πίσω του! Επίσης δε, υπάρχουν γυναίκες που ενώ τρώνε ξύλο από το ρεμάλι, δεν ξεκολλάνε με τίποτα απ' αυτόν!!!

Βέβαια, υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις γυναικών στους παραπάνω κανόνες, αλλά πρέπει κανείς να είναι πολύ τυχερός για να τις εντοπίσει...
------------
Τα περί όμορφης τη νύχτα ή την ημέρα, θα πρέπει να δει κανείς και τη θέση του άντρα. Να είναι όμορφος τη μέρα και άσχημος τη νύχτα; Ή το αντίστροφο;
Τι θα απαντούσαν εδώ οι γυναίκες; Εμ! Εδώ γίνεται μάλλον πιο δύσκολο το ερώτημα!
Οπότε καλύτερα θα ήταν και οι δύο στο ζευγάρι να προσπαθούν να γίνουν όσο μπορούν καλύτεροι και τη μέρα και τη νύχτα!
Αν και το βασικότερο είναι να κοιτάξουν την καλυτέρευση του εαυτού μιας και η ομορφιά του σώματος παρέρχεται συν τῷ χρόνῳ...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Καλώς ο Ιονν έχει την άποψή του!
Είναι θέμα επιλογής!! Υπάρχουν άνδρες - που έχουν δίπλα τους άσχημες γυναίκες τις οποίες λατρεύουν τόσο πολύ που αναρωτιέσαι γιατί. Κάτι θα υπάρχει πέραν της εξωτερικής εμφάνισης.
Βέβαια για μένα για οποιαδήποτε σχέση φιλική ή ερωτική όποιος και να είναι άνδρας ή γυναίκα θέλω να είναι ο εαυτός της/του ο ένας και μοναδικός!
Θαυμάσιο παραμύθι που έβαλες!!

tania είπε...

@Ionn Korr Χαίρομαι που τα έχεις απλοποιήσει Ιωνά μου.!!
φιλιά!!

tania είπε...

@Apokalipsis Σταμάτη ,Σταμάτη δυστυχώς σε αυτά που αναφέρεις έχεις δίκιο,
τώρα οσον αφορά ΄ναρκομανής ,κλπ που αναφέρεις ε είναι υπερβολή...

Στο θέμα μας τώρα συμφωνώ με τα υπόλοιπα που είπες και θα προσθέσω οτι πρέπει να υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση στα ζευγάρια .Οταν δεν υπάρχουν αυτά αντίο σχέση,γάμος...
Καλό βράδυ.

tania είπε...

@ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Μια ωραία εικόνα μια καλή εμφανιση πάντα μετράει και αν συνοδευεται και με εναν καλό εσωτερικό κόσμο καλώς αν οχι τότε δύσκολα τα πράγματα..
Καλό βράδυ χριστόφορέ μου...

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)