3 Θετική ενέργεια και καλή αύρα!

Τσάκρα»: τα επτά ενεργειακά κέντρα του σώματος

Η κατανόηση της εννοίας της ενεργείας και πώς συνδέεται με το σώμα μας είναι πολύ σημαντική, αν και αρκετές φορές δυσνόητη για όλους εμάς τους ανθρώπους που έχουμε μάθει να λειτουργούμε με τους κλασικούς τρόπους σκέψης! Ο Αϊνστάιν πρώτος περιέγραψε την ύλη ως μία μορφή ενέργειας. Τα πάντα αποτελούνται από μόρια και τα μόρια αποτελούνται από άτομα που βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση ροής. Η κίνηση τους εμπεριέχει ενέργεια, κι έτσι το καθετί -ένας άνθρωπος, ένα ζώο, ένα τραπέζι- εκπέμπει ενέργεια. Το καθετί στον κόσμο μας δονείται από ενέργεια. Οι ζωντανοί οργανισμοί εκπέμπουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια απ’ οτιδήποτε άψυχο. Σκεφτείτε, λοιπόν, την ενέργεια που εκπέμπουμε εμείς οι άνθρωποι! Δεν είναι εύκολο ν’ αντιληφθούμε την ενέργεια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τη βλέπουμε και δεν έχουμε μάθει να πιστεύουμε σ’ αυτήν κι αυτό μας κάνει δύσπιστους και σκεπτικιστές. Ο πολιτισμός μας είναι πολύ βασισμένος στην ύλη, δηλαδή σε αυτό που πιάνεται και μετριέται, και σχεδόν καθόλου στην ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην κατανοούμε πώς λειτουργεί και πώς μας επηρεάζει.


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε το ενεργειακό μας πεδίο. Οι άνθρωποι ..
αποτελούμαστε από το υλικό σώμα. Το φυσικό μας σώμα είναι αυτό που βλέπουμε και αποτελείται από σάρκα, κόκκαλα, μύες, κύτταρα. Η αύρα μας είναι τα αόρατα -πλην, όμως, ζωτικά- στρώματα που περιβάλλουν το φυσικό μας σώμα και αποτελούν το ενεργειακό μας πεδίο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν την αύρα, μπορούν, όμως, κά­ποιες φορές να τη νιώσουν! Θα σας έχει τύχει, φαντάζομαι, να βρίσκεστε δίπλα σε κάποιο άτομο που εκπέμπει «θετική ενέργεια» και «καλή αύρα» και σε κάποιο που δεν αντέχετε ούτε λεπτό παραπάνω, γιατί σας «ρουφάει ενέργεια» ή σας «ματιάζει»!


Η αύρα μας επηρεάζεται από τα συναισθήματα μας, τις σκέψεις μας, τις προθέσεις μας, είναι, δηλαδή, το αντίγραφο του φυσικού μας σώματος. Ονομάζεται αλλιώς και «αιθερικό σώμα». Η ανθρώπινη αύρα έχει περιοχές που χρησιμεύουν ως αποθήκες ενέργειας. Οι περιοχές αυτές...
 αποθηκεύουν την ενέργεια μας και τη μεταβιβάζουν στα όργανα μας. Είναι τα ενεργειακά μας κέντρα που ονομάζονται «τσάκρα». Τα βασικά τσάκρα είναι επτά. Το κάθε τσάκρα στην αύρα μας συνδέεται άμε­σα με το φυσικό μας σώμα και κυβερνά ορισμένες φυσιολογικές διαδικασίες του. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ένα από τα τσάκρα μας έχει υποστεί ζημιά, το πρόβλημα μπορεί να γίνει αντιληπτό στο σχετικό όργανο. Η υγεία μας εξαρτάται από τη σωστή λειτουργία των τσάκρα μας. Κάθε τσάκρα συνδέεται μ’ ένα χρώμα κι ένα στοιχείο της φύσης, αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα όργανα του φυσικού σώματος, σε συγκεκριμένε
ς αισθήσεις και αδένες. Τα ίδια συνδέονται εσωτερικά μεταξύ τους, αποτελώντας μία αδιάσπαστη ενότητα, και η αρμονική λειτουργία του ενός εξαρτάται και υποστηρίζεται από τα υπόλοιπα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εργαζόμαστε συνολικά πάνω στο ενεργειακό μας σύστημα και τα τσάκρα, για μία ολοκληρωμένη βελτίωση της φυσικής, πνευματικής, νοητικής και ψυχικής υγείας μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ρέικι και άλλων ενεργειακών μεθόδων. Ας δούμε τώρα τα τσάκρα και τις λειτουργίες τους, ένα – ένα:




1ο Τσάκρα ή Ριζικό Τσάκρα: Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης,
 
 στον κόκκυγα. Αντιπροσωπεύει τη βασική προϋπόθεση της επιβίωσης μας -όλους τους φόβους, τις ενοχές και την ανασφάλεια μας. Μας φέρνει σε επαφή με τη γη. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να υποφέρει από αδυναμία, ανασφάλεια, έλλειψη ζωτικότητας, γρήγορη γήρανση κ.ά. Ο αδένας που συνδέεται με το 1ο τσάκρα είναι τα επινεφρίδια και το χρώμα του είναι το κόκκινο.


2ο Τσάκρα ή Ιερό Τσάκρα: Κυβερνά το αναπαραγωγικό σύστημα και βρίσκεται πάνω από τα γεννητικά μας όργανα. Αντιπροσωπεύει το πάθος μας και τη φλόγα που έχουμε ώστε να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας. Επίσης, φανερώνει την ευχαρίστηση που αντλούμε από τις σεξουαλικές μας σχέσεις. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να υποφέρει από σεξουαλική ανικανότητα ή υπερβολική εμμονή με το σεξ, φοβίες, ταμπού, προβληματικές σχέσεις κ.ά. Οι αδένες που συνδέονται με το 2ο τσάκρα είναι οι γεννητικοί (όρχεις και ωοθήκες αντίστοιχα) και το χρώμα του είναι το πορτοκαλί.


3ο Τσάκρα ή Ηλιακό Πλέγμα: Βρίσκεται στην περιοχή του στομάχου κι αντιπροσωπεύει το «εγώ» μας. Είναι το κέντρο του νευρικού μας συστήματος και φανερώνει την ανάγκη μας να αυτοπροσδιοριστούμε ως άτομα, τη δύναμη μας, την εξουσία που ασκούμε στους άλλους. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να υποφέρει από άγχος, δυσαρέσκεια, άσκηση κριτικής, κολίτιδα, ματαιοδοξία, έλλειψη αυτοπεποίθησης κ.ά. Ο αδένας που συνδέεται με το 3ο τσάκρα είναι το πάγκρεας και το χρώμα του είναι το κίτρινο.


4ο Τσάκρα ή Τσάκρα της Καρδιάς: Βρίσκεται στο κέντρο του θώρακα και αποτελεί τη «γέφυρα» ανάμεσα στη σωματική και πνευματική μας ενέργεια. Αντιπροσωπεύει την αγάπη, την κατανόηση και τη συμπόνια. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να νιώθει θλίψη, απογοήτευση, συναισθηματική ψυχρότητα, ζήλια, άσθμα, συ­ναισθηματικά εμπόδια. Ο αδένας που συνδέεται με το 4ο τσάκρα είναι ο θύμος και το χρώμα του το πράσινο.


5ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Λαιμού: Βρίσκεται στο λαιμό και είναι το κέντρο της εμπιστοσύνης, της έκφρασης και της επικοινωνίας μας -είτε λεκτικής είτε δημιουργικής. Ανοίγει όσο περισσότερο κατανοούμε κι εμπιστευόμαστε το πνευματικό μας κομμάτι. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να έχει προβλήματα επικοινωνίας, έλλειψη ειλικρίνειας, φλυαρία, προβλήματα θυρεοειδή, τραύλισμα κ.ά. Ο αδένας που συνδέεται με το 5ο τσάκρα είναι ο θυρεοειδής και το χρώμα του είναι το γαλάζιο.


6ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Τρίτου Ματιού: Βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου και είναι το κέντρο της διαίσθησης και της εσωτερικής σοφίας μας. Αντιπροσωπεύει τον ανώτερο εαυτό μας, τις ιδέες μας, τη φαντασία μας και την ανώτερη κατανόηση της ζωής και των υψηλών ιδεών. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να έχει νοητική σύγχυση, κατάθλιψη, έλλειψη φαντασίας, απόρριψη των πνευματικών ιδεών, εμμονές, πονοκεφάλους κ.ά. Ο αδένας που συνδέεται με το 6ο τσάκρα είναι η υπόφυση και το χρώμα του είναι το βαθύ μπλε.


7ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Στέμματος: Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και αποτελείτο σύνδεσμο μας με υψηλότερες μορφές ενέργειας. Εδώ αρχίζουμε να εμπνεόμαστε για να ζήσουμε. Εδώ αρχίζει η φώτιση και η επικοινωνία με τις ανώτερες σφαίρες. Για να λειτουργήσει αυτό το τσάκρα, χρειάζεται να βρίσκονται σε αρμονία και τα υπόλοιπα έξι. Όταν δεν λειτουργεί καλά, το άτομο μπορεί να νιώθει μοναξιά, αβεβαιότητα, αγωνία για το μέλλον, προσκόλληση στο παρελθόν, εγκεφαλικό κ.ά. Ο αδένας που συνδέεται με το 7ο τσάκρα είναι η επίφυση και το χρώμα του είναι το βιολετί.


Έχοντας επίγνωση των τσάκρα και των λειτουργιών τους, μπορούμε να τα εξισορροπήσουμε με τη βοήθεια ενός θεραπευτή και να επιτύχουμε την εναρμόνιση και τη σωστή λειτουργία τού οργανισμού μας, όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά σε νοητικό, πνευματικό και συναισθηματικό! Άλλωστε, όπως είδαμε παραπάνω, όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και χρειάζεται να έχουμε ανοιχτό μυαλό, για να μπορέσουμε να δούμε τον εαυτό μας ως μία ολότητα και όχι ως ένα σώμα. Να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη σημασία της ενέργειας και να μην αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία αυτές τις έννοιες και πρακτικές που, αν τις συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητα μας, θα μας δώσουν χαρά, νόημα, υγεία και γαλήνη.


Πώς «καθαρίζονται» τα Τσάκρα.




Επέλεξε ένα σημείο ήσυχο όπου δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Φρόντισε ο φωτισμός να είναι χαμηλός και «γλυκός» ώστε να μην σου αποσπά την προσοχή. Κάθισε άνετα σε μια καρέκλα με μπράτσα, με την πλάτη ίσια, τα πόδια να πατούν καλά κάτω και τα χέρια χαλαρά στα μπράτσα της καρέκλας, ή ξάπλωσε κάπου ανάσκελα με το σώμα ίσιο και με ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τον αυχένα.


Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις και να αποδιώξεις όλες τις ανεπιθύμητες σκέψεις.


Όταν αισθανθείς χαλαρός και έτοιμος να ξεκινήσεις, συγκέντρωσε την προσοχή σου στην περιοχή του 1ου Τσάκρα. Πάρε βαθιές αναπνοές και οραματίσου με κάθε εισπνοή όλη την αρνητική ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί σε εκείνη την περιοχή να σχηματίζει μια μαύρη σφαίρα. Με κάθε εκπνοή, οραματίσου αυτήν την σφαίρα να αποβάλλεται από το σώμα σου και να φεύγει μακριά. Επανέλαβε 5-7 φορές. Μετά, με κάθε εισπνοή οραματίσου την περιοχή αυτή του σώματος να περιβάλλεται από ένα ζωηρό, καθαρό, κόκκινο φως ενέργειας το οποίο δυναμώνει και επεκτείνεται με κάθε εκπνοή. Επανέλαβε 5-7 φορές.


Με την ίδια διαδικασία συνέχισε στα υπόλοιπα Τσάκρα, ξεκινώντας πάντα από κάτω προς τα πάνω, αλλάζοντας κάθε φορά μονάχα το χρώμα δύναμης ανάλογα με το Τσάκρα (όπως αναφέρονται τα χρώματα παραπάνω).


Μπορείς να οραματιστείς το κάθε Τσάκρα είτε σαν ένα σημείο, είτε σαν μια σφαίρα, είτε σαν μια «ζώνη» που περιβάλλει το σώμα γύρω από το σημείο του αντίστοιχου Τσάκρα.




star gr

3 Μηνύματα στην ανάρτηση "Θετική ενέργεια και καλή αύρα!"

stivio είπε...

Γνωριζουμε οτι η ενεργεια δεν γενιεται απο
το τιποτα και δεν χανεται..
Οταν ο ανθρωπος πεθαινει τι γινεται
η ενεργεια του;

Phivos Nicolaides είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρο άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες. Θετική σκέψη, για θετική ενέργεια. Καλή πρωτοχρονιά.

Unknown είπε...

simfono apolita kirii einai xrisima poli

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)