10 Santa Clause is coming to town!!!



Πήγα χθές να ψωνίσω  σε ένα μεγάλο  σουπερ μάρκετ, και από τα μεγάφωνα ακουγόταν το εξής άσμα "Saaanta Clause is coming to town, ohh yeah, Saaaanta Clause is coming to tooown.." και εκνευρίστηκα.


Να σας πω γιατί εκνευρίστηκα.


Πρώτον ο Σάντα Κλοςς έρχεται σε ενάμησι μήνα.


Δεύτερον, με τέτοια ζέστη που έχει  έπρεπε λογικά να σημαίνει ότι όχι ρε π.....στη μου ο Σάντα Κλος ΔΕΝ έρχεται ττου τάουν.


Τι  μας συμβαίνει? Εν μέσω  του Νοέμβρη !! 
Τα  λατρεύω τα Χριστούγεννα, για την ακρίβεια έχω ψύχωση  και σαν υστερική με το που μπαίνει η πρώτη του Δεκέμβρη σηματοδοτεί την έναρξη της γορτινής περιόδου,  και αρχίζω να στολίζω το σπίτι. Κάθε μέρα βάζω και κάτι οπότε  μέχρι τις 24 ολοκληρώνεται το "τελετουργικό" στόλισμα.

Εξάλλου πως μπορείς να μην λατρεύεις τα στολίδια, τα κάστανα, τα δώρα, το δέντρο, τα μελομακάρονα, τα κάλαντα, το ζεστό κρασί...αλλά όχι από τον  Νοέμβρη  βρε κουμπάρε!
 Και πολλά από τα στολίδια και λαμπάκια που...
 μπήκαν στη πόλη, μπήκαν από τα τέλη του Οκτώβρη.  Δηλαδή τι θα γίνει? Θα κόβουμε βασιλόπιτες μέχρι τον Μάρτη και θα στολίζουμε δέντρα από τον Οκτώβρη!!!


Καλύτερα να μην ξεστολίζουμε τα δέντρα και να μην σβήνουμε τα λαμπιόνια, ας τα αφήνουμε έτσι όλο το χρόνο για να έχουμε ατμόσφαιρα.
Οι δρόμοι θα είναι οπωσδήποτε πιό φωτεινοί και θα συντελέσουν  στην οδική ασφάλεια του τόπου μας. Άσε που θα πατάξουμε και το έγκλημα.

"Ουδέν κρυπτόν υπό του λαμπιονίου" θα είναι το νέο σλόγκαν της Αστυνομίας! 
Ναι Κύριε Καταστηματάρχη, καταλαβαίνω θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις  σου πάση θυσία, να πείσεις τα πανηλίθια πρόβατα  επίσης γνωστά και ως καταναλωτές, ότι τώρα που ήρθαν οι γιορτές πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, να αγοράσουμε πράγματα, να κάνουμε τους φίλους και συγγενείς ευτυχισμένους,  να συσφίξουμε τις σχέσεις μας.


Δεν διαφωνώ, είναι ωραίο να κάνεις δώρα όπως είναι ωραίο να λαμβάνεις δώρα. Αλλά λίγο μέτρο δε φτάνει, ή αν θες να χάσεις το μέτρο, χάσε το τον σωστό μήνα τουλάχιστον. Μα απορώ, δεν το καταλαβαίνουμε ότι πέφτουμε θύματα μιας καλοστημένης παγίδας?


Οι περισσότεροι  από εμάς αγαπούμε την εποχή των Χριστουγέννων,  και αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει, έχουμε την όρεξη και διάθεση να προσφέρουμε περισσότερα, (άρα και να αγοράσουμε περισσότερα) και έτσι δύο μήνες πριν, στήνονται τεχνητά Χριστούγεννα τα οποία εκμαιεύουν αισθήματα ευφορίας και γενναιοδωρίας που στη συνέχεια, μας σπρώχνουν στην υπερκατανάλωση.


 Ξενόφερτες συνηθειες τις οποίες εμείς μετά χαράς υιοθετήσαμε!!





10 Μηνύματα στην ανάρτηση "Santa Clause is coming to town!!!"

geoaman είπε...

έτσι κι αλλιώς, αγαπητή μου φίλη, είναι μια καλοστημένη και ξενόφερτη γιορτή χρονιά τώρα. Από τα έθιμα των ημερών ως και τον Αγ. Βασίλη για εμάς και Santa clause κατά κόσμο. O οποίος ως γνωστών είναι δημιουργία της γνωστής coca cola. Έτσι προκύπτουν και τα χρώματά του. Έχει δλδ τα χρώματα του μπουκαλιού της γνωστής εταιρίας.
Όταν, λοιπόν, το σύμβολο τον ημερών είναι ένα εμπορικό κατασκεύασμα τι άλλο μπορείς να περιμένεις!!!
Άντε καλές γιορτές να έχουμε!!!!
Χριστός άνεστη!!!!!

KANTHAR0S είπε...

Ο Άγιος Βασίλης δημιούργημα της Κόκα Κόλα; Μόλις κατέρευσε συθέμελα ο κόσμος μου.

Όπως και να χει τα αγαπώ τα Χριστούγεννα, αλλά δεν δηλώνω και αμετανόητος φαν. Ο κυριότερος λόγος που μου αρέσουν είναι διότι βλέπω άλλους ανθρωπους να τα λατρεύουν κι αυτό μου φτάνει.

Να έριχνε και χιόνι ακόμα καλύτερα.

Γιώργος είπε...

Έχουμε χασει εντελώς το νοημα των Χριστουγγένων.Καλά όλα τα στολίδια και οι πολύχρωμοι στολισμοί αλλά αν θα μηνουμε μόνο σε αυτά έχουμε αποτύχει.Τα χριστούγεννα είναι προτίστως γιορτή του Χριστού και κατ' επέκταση όλης της ανθωπότητας, όλα τα άλλα υλικά έρχονται σε δευτερη μοίρα χωρίς όμως να απορίπτουνται.

Καλό σου απόγευμα Τανια

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Για μένα αυτές οι εκδηλώσεις οι ψεύτικες και καθαρά εμπορικές είναι τόσο εκνευριστικές που με έχουν κάνει να απεχθάνομαι την περίοδο αυτή. Μπορώ μάλιστα να πω πως αντί για χαρά μου προκαλούν κατάθλιψη με την άκρατη υπερβολή. Αυτά τα λαμπιόνια που φωτίζουν κατά δεκάδες τα μπαλκόνια είναι τόσο προκλητικά που μου φέρνουν αναγούλα.
Συγγνώμη αν ήμουν λίγο δυσάρεστος.
Καλή σου νύχτα μικρή μου Τάνια.

akantoy είπε...

Τανια μου στην Καθολικη εκκλησια ο Santa Clause,ερχεται 6 Δεκεμβριου και οχι σε εναμισυ μηνα..
Ειναι δε αληθεια οτι τα Χριστουγεννα οι Καθολικοι τα γιορταζουν πολυ περισσοτερο απο εμας..
Εμεις εχουμε το Πασχα..και μαλιστα το Πασχα των Ελληνων που ειναι μοναδικο..!!
Ολα αυτα τα ξενοφερτα,οπως ο Santa Clause,και ο Αγιος Βαλεντινος ειναι καθαρα για εμπορικους σκοπους..
Καλη σου μερα..

tania είπε...

@geoaman Ναταν και το μοναδικ'ο ξενόφερτο θα ήταν καλά!! Αλλά αυτό το μαυροζούμι η ΚΟΛΑ δηλ. τι σχέση έχει με τον Αη Βασίλη !! Και στεναχωρήσαμε και τον καλό μου Κανθαρο!! Ασε τα χριστός ανέστη προηγούνται αλλα μην είμαστε και υπερβολικόί!! φιλιά!

tania είπε...

@ΚΑΝΤΑΗRoS οχι Κωστή μου επειδή τα όνειρα και τα παραμύθια δεν τελειώνουν ποτέ εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στον Αγιο Βασίλη αλλά στο σωστό χρόνο!! φιλιά!!

tania είπε...

@george-zampiakis Συμφωνώ απόλυτα χαίρομαι που περνάς!!

tania είπε...

@ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Καθόλου δυσάρεστος αφού αυτή είναι η αλήθεια !! Θα σου πω τι λέω κάθε χρόνο για την γειτονιά μου είμαι και στο κέντρο Λας Βέγκας γίναμε!! φιλιά!!

tania είπε...

akantoy Tο γνωρίζω αυτό γιατι εζησα στην Γερμανία είναι γεγονός οτι οι καθολικοί ζουν πιο έντονα τα χριστούγεννα! φιλιά!!

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)