2 H σεξουαλικότητα στο γάμο...

Η σταθερή συμβίωση του ζευγαριού φέρνει αλλαγές και στην έκφραση της σεξουαλικότητας του. Ας δούμε πως θα είναι μόνο θετικές…

Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τη σωστή σεξουαλική συμπεριφορά ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, διότι πρόκειται για κάτι που πηγάζει από την ανάγκη της συμμετοχής του καθένα.

Πάντως, και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να κατανοούν απόλυτα, χωρίς προκαταλήψεις, τις ανάγκες και τα αισθήματα του άλλου στο θέμα αυτό. Και οι δύο θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν ο ένας στον άλλο την τέλεια απόλαυση. Βέβαια, τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με μια σωστή εκδήλωση των σεξουαλικών σχέσεων, σαφώς η επιθυμία για σεξουαλική απόλαυση - στην ιδιαίτερη αυτή στενή σχέση μεταξύ τους – δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι η γυναίκα θα πρέπει να έχει κάθε φορά κολπικό οργασμό. Ούτε πάλι ο άντραs θα πρέπει να ερεθίζεται κάθε φορά που η σύζυγος του πιθανόν να έχει ερωτική επιθυμία. Η σωστή, όμως, σχέση μεταξύ των συζύγων σημαίνει ότι ο καθένας από τους δύο θα πρέπει – με κάθε τρόπο – να προσπαθεί να δίνει κάθε φορά στον άλλον την πλήρη σεξουαλική ικανοποίηση.

Αντιδρούν διαφορετικά στο σεξ οι άντρες από τις γυναίκες;

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γυναίκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από έναν άντρα για να ερεθιστεί σεξουαλικά. Η διαφορά, όμως αυτή είναι κάτι που ...
συνήθως δεν ενοχλεί κανέναν από τους συζύγους. Αυτό, βέβαια, γίνεται στην περίπτωση που κανένας τους δεν ξεχνά ποτέ ότι η σεξουαλική τους ζωή είναι συνήθως η μόνη έκφραση της αγάπης και της στοργής που αισθάνεται ο ένας για τον άλλο. « Άλλωστε για την γυναίκα, συνήθως, η στοργή, η εκδήλωση αγάπης από τον σύντροφο της, τα απαλά χάδια και τα φιλιά είναι πολύ πιο σπουδαία και από αυτήν κάθε – αυτήν τη σεξουαλική πράξη.

Στο σεξ επιτρέπονται όλα;

Σίγουρα οι δύο τους μπορεί να κάνουν τα πάντα ως σύντροφοι και ως εραστές. Όταν ο ένας αποδέχεται κα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα, στο μυαλό και στο σώμα του άλλου. Εάν, όμως, ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει, να πιέσει, να αδιαφορήσει για τις ερωτικές επιθυμίες; Και εκφράσεις του άλλου, εάν θελήσει να ικανοποιήσει μόνον τον εαυτό του, να χρησιμοποιήσει τον άλλον για δικές του και μόνοι ορέξεις, τότε πηγαίνουμε σε μια άλλη σεξουαλική συμπεριφορά και έκφραση, που την ονομάζουμε διαστροφή.

Ποιος είναι ο ρόλος της φαντασίωσης;

Είναι ένα μέρος πολύ ιδιαίτερο στην εικόνα του σεξ. Η σεξουαλική φαντασίωση – ελεύθερη μέσα στο χώρο του μυαλού και της σκέψης – σκηνοθετεί και φτιάχνει εικόνες επιθυμητές αλλά και ανεπιθύμητες, που μας γεμίζουν ενοχές και αμηχανία « γιʼ αυτά που σκεφτόμαστε». Οι φαντασιώσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο είναι, πράγματι, ένα χωράφι δίχως όρια, που μέσα του χορεύουν και ζωντανεύουν όλα αυτά τα πράγματα, που η λογική και η αναστολή του «εγώ» μας δεν επιτρέπουν. Είναι μέρος ζωτικής σημασίας στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και δεν νοείται σεξ χωρίς φαντασιώσεις, ακόμα και αυτοί που κατηγορηματικά δηλώνουν ότι εγώ δεν έχω σεξουαλικές φαντασιώσεις», στην ουσία παραδέχονται το φόβο τους μήπως γίνουν γνωστές και πραγματοποιηθούν. Διότι αυτό που κυρίαρχα βγαίνει ως φόβος και αγωνία είναι μήπως οι μη επιθυμητές φαντασιώσεις γίνουν πραγματικότητα. Οι ερωτικές - σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν διακρίνονται σε ομαλές και ανώμαλες. Υπάρχουν μόνο φαντασιώσεις που ανήκουν σε κάθε άνθρωπο αποκλειστικά και μοναδικά.

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του ερωτικού λόγου στο σεξ;


Ο ερωτικός λόγος, εφόσον είναι ελεύθερος, τολμηρός και αβίαστος, απελευθερώνει από τα ταμπού, τις προκαταλήψεις, τους φόβους και τις ενοχές τόσο ως προς τον εαυτό μας όσο και ως προς το σύντροφό μας. Πόσο, όμως, έχουμε μάθει να μιλάμε ερωτικά, να μιλάμε σεξουαλικά, να λέμε λέξεις μέσα από την ψυχή μας ο ένας στον άλλο, να εκφραζόμαστε πάνω στο ερωτικό κρεβάτι, μέσα στην ερωτική μας πράξη; Πόσο πραγματικά έχουμε την ικανότητα να μιλήσουμε για τις φαντασιώσεις μας στον ερωτικό μας σύντροφο; Λοιπόν, ναι στην ερωτική ομιλία που ο σύντροφος ξέρει να λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο σύντροφο του, ξέρει να τον οδηγεί λεκτικά σε φράσεις και σκηνές που η φαντασίωση πλάθει. Ναι στο σύντροφο που ζητάει από το ταίρι του να του μιλάει και να του λέει πράγματα που τον διεγείρουν και τον ερεθίζουν μέσα στο παιχνίδι. Ναι και στους δύο που καταφέρνουν να φτάσουν βαθιά στις επιθυμίες, στις φαντασιώσεις τους, που ζητούν και διεκδικούν από το λεκτικό τους μήνυμα τη σεξουαλική τους ολοκλήρωση.




Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ… κρύβει μια αλήθεια:


Ζήτα από το σύντροφο σου αυτό που θέλεις, κάνε τον να νιώσει ελεύθερα μαζί σου χωρίς να τον υποτιμήσεις…. Αλλά μην ξεχνάς ένα ουσιαστικό και σημαντικό πράγμα: μην απαιτήσεις κάτι που δεν θέλει ο σύντροφος σου, μην τον πιέσεις να το κάνει, μην ασκήσεις βία μέσα στην ερωτική πράξη, ενώ εκείνος το αρνείται, μην κριτικάρεις το σύντροφό σου γιατί δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει αυτό που εσύ ζητάς.


Τι είναι after play;


Πρόκειται γι το στάδιο εκείνο που, όταν περάσει η επιθυμία, η διέγερση και το πάθος, ο καθένας επιζητά την τρυφερότητα και τη στοργή. Το after play είναι ένας κοινός χρόνος και για τους δύο συντρόφους, που μπορεί να γεμίσει πολύ όμορφα από αυτούς. Να παίξουν, να μιλήσουν, να χαϊδευτούν, να διηγηθούν ιστορίες, αλλά κυρίως να μη χωριστούν. Να μη νιώσουν ότι ο ένας άφησε τον άλλο. Οι περισσότερες, για παράδειγμα, γυναίκες παραπονιούνται ότι μετά τον έρωτα ο σύντροφος τους κοιτάει το ρολόι ή γυρίζει από το άλλο πλευρό για να κοιμηθεί και ότι αυτές αισθάνονται μόνες, ακάλυπτες συναισθηματικά και εκτεθειμένες. Το καλό after play πάνω από όλα είναι τρυφερότητα και, για ένα ζευγάρι που θέλει να ξανακάνει έρωτα, αποτελεί μια γέφυρα για την επόμενη φάση και ξαναδίνει το ερέθισμα για ένα καινούριο παιχνίδι.

2 Μηνύματα στην ανάρτηση "H σεξουαλικότητα στο γάμο..."

IonnKorr είπε...

Τι είναι after play;
Πρόκειται γι το στάδιο εκείνο που, όταν περάσει η επιθυμία, η διέγερση και το πάθος, ο καθένας επιζητά την τρυφερότητα και τη στοργή. Το after play είναι ένας κοινός χρόνος και για τους δύο συντρόφους, που μπορεί να γεμίσει πολύ όμορφα από αυτούς.


Είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες και δεν προσφέρουν οι άντρες. (όχι όλοι όμως! χα..χα )

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Είναι πραγματικά πολύ παράξενο γιατί η φύση έκανε τα δύο φύλα τόσο διαφορετικά στο θέμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Και όχι μόνο στον άνθρωπο.
Με τα χρόνια έμαθα - γιατί έμαθα- πως κάθε ερωτική σχέση δεν μπορεί παρά να είναι ένα έιδος "μάχης" όπου ο στόχος δεν είναι η νίκη ή η ήττα αλλά η αρμονική συνεύρεση. Οχί εύκολη υπόθεση. Και τα δυο στρατόπεδα πρέπει να ανακαλύπτουν την ηδονή μέσα από αμοιβαίες προσπάθειες κατανόησης της φύσης του ένος φύλου από το άλλο.
Υπέροχη ανάρτηση. Λατρεμένο μου θέμα.
Γλυκεία Τάνια

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)