6 Ορια ηλικίας στη....Μόδα!

Οι ανεκδιήγητες εμφανίσεις των φιλενάδων του «Sex and The City 2» επαναθέτουν το ερώτημα: τι «επιτρέπεται» να φοράει μια γυναίκα ώριμης ηλικίας;
Aπό τη Σάντυ Τσαντάκη

H Ναόμι Κάμπελ γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τα 40 της χρόνια, με το πιο αποκαλυπτικό ίσως ρούχο της προσωπικής της γκαρνταρόμπας· οι τέσσερις πρωταγωνίστριες του «Sex and the City 2», η Κάρι, η Σαμάνθα, η Σάρλοτ, η Μιράντα, φορούν ντεκολτέ, μάξι, μίνι, στιλέτο, χρυσά, ασημένια, σαν να ήταν 20χρονα στο πρώτο τους πάρτι. Κι ενώ οι κριτικοί μόδας θεωρούν πως τόσο η Ναόμι όσο και η Κέιτ, η Κλόντια, η Εύα, θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν, τουλάχιστον από την πασαρέλα, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και οι «φίλες» της θα έπρεπε να διαβάσουν προσεκτικά τις τόσο δυσοίωνες και ρεαλιστικές κριτικές που συνόδεψαν την πρόσφατη κινηματογραφική τους εμφάνιση, καθώς το στυλ, μετά τα 40, για την ακρίβεια τα 50 (η Κιμ Κατράλ δηλώνει 52 στο φιλμ, αν και είναι 53 στην πραγματικότητα), θα έπρεπε να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, όποια και αν είναι η εικόνα μας στον καθρέφτη.

Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: μπορείς μετά τα 40 να δείχνεις υπέροχη και...
 να ντύνεσαι υπέροχα; Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει ρετουσάρισμα. Ακόμη και αν ο καλύτερος φίλος σου είναι ο Μαρκ Τζέικομπς ή ο Καρλ Λάγκερφελντ και διαθέτεις όλες τις συλλογές του Louis Vuitton και της Chanel, μαζί με τις προσωπικές τους κολεξιόν, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι τάσεις, όλα τα στυλ, ρούχα και αξεσουάρ, κολακεύουν όλες τις ηλικίες, φτιάχνονται για όλες τις ηλικίες, είναι Ο.Κ. για μια 40χρονη γυναίκα να κυκλοφορεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με σούπερ μίνι τζιν φούστα και στρετς τιραντάκι, για να εισπράττει θετικά σχόλια από τους γύρω της και να ενισχύει το ναρκισσισμό της.




Η πωλήτρια στο φιλμ «Sex and the City 2» είναι από ωμή έως αγενής. Οταν η Κιμ Κατράλ επιλέγει για μια πρεμιέρα ένα κοντό χρυσό φόρεμα με παγέτες, της λέει: «Μήπως είναι υπερβολικά νεανικό;» Και η κινηματογραφική Σαμάνθα, όχι μόνο το αγοράζει, αλλά το φοράει κιόλας στο κόκκινο χαλί, για να δει τον κλώνο της, τρεις δεκαετίες μικρότερη, με το ίδιο ακριβώς ρούχο, τη Μάιλι Σάιρους-λέγε με Χάνα Μοντάνα, σε μια στιγμή αμηχανίας που έκρυβε κάτι για όλες τις γυναίκες.




Θα έπρεπε, λοιπόν, μια γυναίκα να ντύνεται ανάλογα με την ηλικία της; Ή, καλύτερα, όπως νιώθει; Το σημαντικότερο είναι να νιώθει καλά με αυτό που έχει επιλέξει να φορέσει. Οταν βλέπουμε τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με σκισμένα μακό, σαλβάρια και διάφανα καφτάνια, σε συνδυασμό με το μπότοξ και τις ρυτίδες που αντιστέκονται στις επεμβάσεις, τα στυλιζαρισμένα μαλλιά σε κάθε καρέ, η κριτική γίνεται πολύ πιο αυστηρή. Και είναι η στιγμή να κάνουμε και την αυτοκριτική μας.




Γι' αυτό, κορίτσια. Οσο κι αν είστε, 30, 40, 50 ή παραπάνω... Τ-shirts, καλύτερα αφήστε τα. Κολλάνε, δεν κολακεύουν κανέναν, κλείνουν το μπούστο, αποκαλύπτουν κοιλίτσα και περιττά κιλά. Μαύρο, άφοβα. Από σταθερό ύφασμα, όχι κάποιο διάφανο φόρεμα που δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία. Τα λογότυπα, είπαμε, είναι ντεμοντέ, μαζί με αστείες, χαριτωμένες φατσούλες, φερμουάρ, αναμνήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στη δικτατορία της μόδας. Αλλά λίγη λογοκρισία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... Η μόδα, όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να εξελίσσεται, να ωριμάζει μαζί μας, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε το στυλ μας, μόνο και μόνο επειδή μεγαλώσαμε.




Τα τοπ που είναι εξαιρετικά κοντά και στενά, οι φούστες που είναι σούπερ μίνι, τα φορέματα που κόβουν την ανάσα· καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να αποκαλύπτει από πού προμηθεύτηκε τα ρούχα της. Αν φαίνεται ότι τα δανείστηκε από την ντουλάπα της κόρης της, τότε κινδυνεύει. Από τη Χάνα Μοντάνα, στην καλύτερη περίπτωση...




Πηγή: Περιοδικό «K»

Αφιερωμένο.. σε μας!! Woman John Lennon












6 Μηνύματα στην ανάρτηση "Ορια ηλικίας στη....Μόδα!"

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τάνια με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι πάντοτε αντλείς θέματα τα οποία είναι γενικού ενδιαφέροντος. Άσχετο αν απευθύνεται σε άνδρες ή γυνάικες. Πάντοτε αξίζουν τον κόπο. Τα παρουσιάζεις δε με εξαιρετικό τρόπο. Μην ξεχνάς και τα δικά σου κείμενα - αφηγήσεις ε;

IonnKorr είπε...

Λίγο άσχετο με την ουσία της ανάρτησης σου, αλλά οι γυναίκες «Sex and The City 2» έπρεπε να είναι τα ινδάλματα όλων των γυναικών της Γης, αν ήθελαν να ανεξαρτητοποιηθούν από την "Ανδροκρατούμενη Κοινωνία"!

~reflection~ είπε...

Με την έκρηξη της υγιεινής ζωής.... το μπαμ των Κούκλων γυμναστών όλες οι άνω των 30 έπιασαν τα γυμναστηρια...

Έγιναν κορμάρες και μπορούν αν φοράνε T-shirt και να δείχνουν όσο μαρτυρά το σώμα τους...
Η ερωτευμενη γυναικα κάνει θαυματα, Τανια μου...

και ο θεός γυμναστής είναι το καλύτερο κίνητρο ΑΝ θελεις να φορας οτιδήποτε και να σε κολακευει στο απόλυτο!!!...

Φιλια ... μόλις τελείωσα το aerobic... παω για ψωνιαααααααα....

χα χα χα.....
ερχεσαι?....

~reflection~ είπε...

Προς Ionn...

Ναι, κύριε Πρόεδρε...
απλά περιμέναμε να έρθεις για να πάρουμε γραπτώς και την δική σου έγγριση...

Εσύ μας επιτρέπεις να φοράμε οοοοοοοτι θελουμε στο γραφείο των Υποσχεσεων???

Αληθεια οι άντρες μπορούν να φορανε όοοοοοοοοοοοοοτι θέλουν ανεξαρτήτως ηλικίας?...

Αυτο το θέμα δε θα το θίξουμε ποτέ?....

Μπορούν να κανουν και αποτρίχωση σε όποια ηλικία κι αν είναι?...
Να βαφουν τα μαλλιά τους?...
Να κάνουν μανικιούρ και πεντικιούρ?..

τι λεω?...
το πήγα πολύ μακριά?..
Απλά με κίνητρο το θέμα της Τανιας είπα να το αντιστρέψουμε λίγο...

θα είχε ενδιαφέρον!...

φιλια... ξανα ... {είναι που ΔΕ χανω ευκαιρία!!!..}

manos141 είπε...

Καλά κάνετε...
Οτι μπορεί μιά γυναίκα πρέπει νά τό κάνει γιά νά βελτιώσει τήν εμφάνιση της.
Καί τά γυμναστήρια καλά είναι.
Ενας κόσμος γεμάτος όμορφες γυναίκες.
Θεέ μου,σέ ευχαριστώ πού γεννήθηκα ανδρας!!!!!
Αχαχαχαχα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η ηλικία αλλά και ο σωματότυπος της γυναίκας παίζει μεγάλο ρόλο για το τι θα φορέσει, οπωσδήποτε.
Σε ειδικές περιστάσεις, όπως ο γάμος, καλό θα είναι για το νυφικό φόρεμα επίσης να το ψάξουμε, όχι μόνο με γνώμονα τη μόδα και τον εντυπωσιασμό αλλά και τι μας πάει πραγματικά και μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα...

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)