4 Η γλώσσα του σώματος.....

Αλήθεια εχετε σκεφτεί πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος ? Ανήκετε στην κατηγορία αυτών που ξέρουν ?? Αν οχι  η σειρα των επόμενων αναρτήσεών μας θα σας   είναι χρήσιμη  !
Η γλώσσα σώματος είναι η πιο ήρεμη, μυστική και ισχυρότερη γλώσσα από όλες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μη λεκτική επικοινωνία αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πραγματικής επικοινωνίας. Η τονικότητα της φωνής συμβάλλει κατά 38%, ενώ οι λέξεις οι ίδιες συμβάλλουν μόνο κατά 7%!
Τα σώματα μας στέλνουν μηνύματα συνεχώς και συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι βγάζουμε περισσότερα νοήματα προς τα έξω από αυτά που συνειδητοποιούμε.
Η χρήση και η κατανόηση της γλώσσας του σώματος είναι κατά βάση ασυνείδητη . Καταλαβαίνουμε, τις προθέσεις του άλλου απλά και μόνο από τις κινήσεις του και στέλνουμε τα δικά μας μηνύματα – αλλά πολύ συχνά ξεχνάμε πως ακριβώς γίνεται
Με το να εξοικειωνόμαστε με μερικά βασικά μη-λεκτικά σημάδια, μπορούμε να βελτιώσουμε την δυνατότητα μας, τι πράγματι εννοούν οι γύρω μας και να αντιληφθούμε τι πράγματι προβάλλουμε εμείς προς αυτούς.
Η στάση, η θέση και η κίνηση ενός προσώπου, συχνά μας λένε περισσότερα από αυτά που το ίδιο λέει(ίσως μάλιστα και το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει).
Η πρώτη  εντύπωση είναι αυτή που μένει
Το πρόσωπο: μετά τα μάτια, το πρόσωπο είναι το πιο εκφραστικό μέρος του σώματος. Για να δείξεις πως είσαι χαρούμενη που γνωρίζεις κάποιον, δώσε ένα θετικό μήνυμα με ένα ζεστό χαμόγελο. Πρόσεξε να μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να δείξει ψεύτικο. Κράτησε το στόμα σου κλειστό.....




Τα μάτια: διατήρησε μια σταθερή και ευγενή οπτική επαφή. Μην ξεπεράσεις τα πέντε δευτερόλεπτα γιατί αυτό το συνεχές βλέμμα μπορεί να μεταφραστεί ως επιθετική συμπεριφορά ή ως προσπάθεια σου να επιβληθείς. Βέβαια, το να αποφεύγεις το βλέμμα κάποιου ή το να κοιτάζεις με το βλέμμα στραμμένο προς το πάτωμα, είναι σημάδι αδυναμίας ή κλειστού χαρακτήρα.



Η χειραψία: θα πρέπει να είναι δυναμική και σταθερή καθώς κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια και δείχνεις πόσο ευγενική και ικανή είσαι. Απόφυγε τις χαλαρές χειραψίες που δείχνουν έλλειψη ισχυρής προσωπικότητας. Τα ιδρωμένα χέρια προδίδουν την αγωνία και την νευρικότητα που τυχόν έχεις. Όταν θέλεις να δείξεις συμπόνια φρόντισε να κρατήσεις τη χειραψία λίγο παραπάνω.



Πώς να κάθεσαι: κάθισε χωρίς να καμπουριάζεις και μην σταυρώνεις τα πόδια ή τα χέρια. Αυτά είναι δείγματα κλειστού χαρακτήρα και απόρριψης. Όταν γέρνεις προς την μια μεριά, δείχνει πως δεν αισθάνεσαι άνετα. Μπορείς να αφήνεις τα χέρια πάνω στα γόνατα αλλά μην δείχνεις τις παλάμες. Είναι σημάδια έλλειψης δύναμης και υποταγής. Από την άλλη, η γροθιές προδίδουν έναν βίαιο χαρακτήρα.
Η απόσταση: διατήρησε μια απόσταση 60 εκατοστών από τον συνομιλητή σου. Είναι η κατάλληλη για να μην αισθάνονται οι γύρω σου οτι ..απειλούνται.



Η γλώσσα της αποπλάνησης: για μια ακόμα φορά, η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει πολλά και για τις προθέσεις που έχεις.



Το φαινόμενο του καθρέφτη: όσο πιο κοντά βρίσκονται δύο άνθρωποι, τόσο περισσότερο αντιγράφουν τις κινήσεις, ο ένας του άλλου. Δηλαδή, όταν σταυρώνεις τα γόνατα, τρίβεις το αυτί σου ή τραβάς τα μαλλιά προς τα πίσω, το ταίρι σου ή η κολλητή σου, (αν ενδιαφέρεται) θα μιμηθεί άμεσα τις κινήσεις του. Αντίθετα, αν εκείνος απομακρυνθεί ή δεν παρατηρεί τις κινήσεις σου ποτέ, αυτό σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για εσένα ή για όσα λες.



Η παρέλαση του έρωτα: επιστήμονες έχουν δει πως όπως συμβαίνει και με τα ζώα, έτσι και οι άντρες και οι γυναίκες υιοθετούν συγκεκριμένες χειρονομίες που αποτελούν πρόσκληση για να προχωρήσει το ερωτικό παιχνίδι ένα βήμα παρακάτω. Κατά τη συνομιλία με έναν τύπο που σου αρέσει, μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά φέρνεις τα χέρια κοντά στο στήθος και γέρνεις προς τα εμπρός. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αναδείξεις το ντεκολτέ και το στήθος σου καλύτερα. Εκείνος δείχνει το ενδιαφέρον του με το να κάθεται με τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια στις τσέπες και τις παλάμες χαλαρές.



Οι κινήσεις του κεφαλιού: για να δείξεις πως ένα θέμα σε ενδιαφέρει, μπορείς να κουνάς το κεφάλι με συγκατάβαση.



Όποιος λέει ψέματα: θες να μάθεις πότε κάποιος σου λέει ψέματα. Τώρα είναι πολύ πιθανό. Πρόσεξε βέβαια γιατί τα αποτελέσματα θα πρέπει να τα συνυπολογίσεις σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες. Μια φιγούρα ή χειρονομία δεν είναι αρκετή για να κατηγορήσεις κάποιον πως λέει ψέματα. Βέβαια, ένας συνδυασμός κινήσεων μπορεί να είναι αρκετός.



Ο ψεύτης τείνει να πιάνει το κεφάλι του πιο συχνά απ' ότι συνήθως. Ακόμα, βάζει τα χέρια μπροστά στο στόμα σε μια προσπάθεια να κρύβει την αλήθεια που φαντάζεται πως θα ξεχειλίσει από εκεί. Άλλο σημάδια είναι το τρίψιμο του τριχωτού και του σαγονιού.



στάση του σώματος  Η  ενός ατόμου που λέει ψέματα είναι και αυτή ξεχωριστή. Συνήθως, στέκεται στο ένα πόδι με εναλλαγές στο άλλο ενώ ταυτόχρονα σταυρώνει τα πόδια και τα χέρια ρυθμικά.
Ο ψεύτης κρύβει τα χέρια του πίσω στην πλάτη ή τα βάζεις στις τσέπες ενώ φροντίζει να τα κρατά απασχολημένα για να κρύψει την νευρικότητά του.  Συνεχίζεται...

4 Μηνύματα στην ανάρτηση "Η γλώσσα του σώματος....."

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μου αρέσει που κάθε σου ανάρτηση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο τρόπος δε που τα παρουσιάζεις τις ακόμη πιο ελκυστικές.
Και πάλι να ευχηθώ ολόψυχα όλα να πάνε καλά και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος και για τις δυο σας

IonnKorr είπε...

Η γλώσσα του σώματος συνήθως λέει περισσότερα από την κοινή γλώσσα.
Ειδικά οι γυναίκες έχουν έναν εξειδικευμένο τρόπο να την χρησιμοποιούν. Πολλές φορές άλλα λένε με την φυσική γλώσσα και άλλα με την γλώσσα του σώματος.
Πολή ενημερωτική ανάρτηση.

Καλό βράδυ Τάνια

tania είπε...

@XΡΙΣΤΟΦΟΡΕ Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές να εισαι καλά !

tania είπε...

@ΙοnnKorr θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου. καλο σ/κ. να εχεις .

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)