7 Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας...


Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.


Αγαπητέ Γιώργο Παπανδρέου,


κατανοώντας τις δύσκολες στιγμές που περνάς, δεν δίνω σημασία στη ρητορεία που αναπτύσσεις για να δικαιολογήσεις τις αδικαιολόγητες πρωτοβουλίες σου και κυρίως τους απαράδεκτους χειρισμούς σου, που μετέτρεψαν την δημοσιονομική κρίση στην χώρα σε κοινωνική κρίση.


Όμως, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να συνειδητοποιήσεις ότι πλέον ο λόγος σου παραπέμπει σε φρασεολογία που αντανακλά λογική δικτάτορα – έστω ενός εκπαιδευόμενου δικτάτορα.

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό το καινούργιο που λες και ξαναλές: «δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος», «δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος» και άλλα παρόμοια;

Αν δεν σε νοιάζει το πολιτικό κόστος, τότε, αγαπητέ Πρόεδρε της Κυβέρνησης, προφανώς δεν σε νοιάζει η πλουραλιστική δημοκρατία. Το σύστημα εντός του οποίου πολιτεύεσαι βασίζεται ακριβώς στο πολιτικό κόστος. Η δομή του πολιτεύματος που υπηρετείς και εντός του οποίους ασκείς την πολιτική σου δράση έχει ως οργανωτική αρχή το πολιτικό κόστος. Αυτό είναι που ουσιαστικά περιορίζει την κυβερνητική αυθαιρεσία και τίποτε άλλο σε ένα πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα άσκησης της εξουσίας.

Όταν λες «αδιαφορώ για το πολιτικό κόστος», είναι σαν να λες ότι αδιαφορείς για το εάν και κατά πόσο οι πράξεις σου και γενικότερα οι πολικές σου επιλογές υποστηρίζονται από το εκλογικό σώμα το οποίο σε ανέδειξε στη θέση του πρωθυπουργού. Είναι σαν να πιστεύεις ότι δεν σε νοιάζει ο βαθμός νομιμοποίησης των πολιτικών που εφαρμόζεις.
Εάν πράγματι έτσι αισθάνεσαι και ανάλογα στοχάζεσαι, τότε μάλλον πέρασες απότομα από την διαβουλευτική δημοκρατία στην δικτατορική διακυβέρνηση.
Το ότι έσκισες το «συμβόλαιο με τον λαό» υπογράφοντας το συμβόλαιο με το ΔΝΤ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις και το επόμενο βήμα, να αδιαφορήσεις, δηλαδή, για το κόστος που συνεπάγεται αυτή η πράξη σου. Σε τούτη την περίπτωση θα έχεις μεταβληθεί από δήμιο της μικρο-μεσαίας τάξης, σε δήμιο της ίδιας της κολοβής έστω δημοκρατίας μας.
Μην επωμίζεσαι το πολιτικό κόστος για πολιτικές που δεν εγκρίνει ο λαός. Αυτό δεν είναι απλώς πολιτικός παλλικαρισμός, αλλά μάλλον κυβερνητικός εμπαιγμός με πολύ άσημες μάλιστα επιπτώσεις στην μελλοντική σχέση του πολίτη με το πολιτικό σύστημα. Πιστεύω ότι με αντιλαμβάνεσαι!

Μην ξεχνάς ότι κυβερνάς στο όνομα του λαού και του έθνους, μόνον που όλες οι εξουσίες δεν πηγάζουν από κάποια αόριστη έννοια του έθνους, αλλά αποκλειστικά από το Λαό. Άρα, δεν εν έχεις κανένα δικαίωμα να αντικαθιστάς έντεχνα αυτή την συνταγματικά οριοθετημένη σχέση με μια άλλη αόριστη και να αναφέρεσαι στο εθνικό συμφέρον ορίζοντας το υπερβατικά όχι ως national interest, αλλά ως μορφή ενός κάποιου ethnic interest – το οποίο ακόμη και ως πολιτικός όρος παραπέμπει σε κάτι άλλο.

Ιστορικά, ως προς το πολιτικό κόστος αδιαφορούν απολυταρχικά καθεστώτα και χούντες, κανείς άλλος.

Πρόσεξέ το λοιπόν, διότι τις φάρσες η ιστορία δεν τις σηκώνει... για τη κοινωνία δεν είμαι σίγουρος... θα δείξει, αλλά σκέψου αν αξίζει να πειραματιστείς!


Κρίμα δεν είναι Γιώργο μας που απογοητεύεις τόσο πολλούς!

Φιλικά

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

http://grbloopers.blogspot.com/

7 Μηνύματα στην ανάρτηση "Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας..."

IonnKorr είπε...

Καλημέρα Τάνια

Αν δεν σε νοιάζει το πολιτικό κόστος, τότε, αγαπητέ Πρόεδρε της Κυβέρνησης, προφανώς δεν σε νοιάζει η πλουραλιστική δημοκρατία.

Δεν τον νοιάζει. Σωστά τα λέει. Πολιτικός που έφερε το IMF σε μια χώρα δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Νομίζω ότι αυτό που ήθελε να καταφέρει δηλ. να γίνει πρωθυπουργός όπως ο πατέρας του και ο παππούς το κατάφερε.
Στην συνέχεια (όταν τελειώσει η θητεία) θα αράξει κι αυτός στο Καστρί, όπως ο Καραμανλής στην Ραφήνα, και θα πίνει κι αυτός στην υγειά των κορόϊδων που τον ψήφισαν.

Και οι οπαδοί βέβαι θα βρούν άλλον "Μεσσία" να τους ξεγελάσει και πάλι. C' est la vie!!!

ELENI είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ...ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!

george-zampiakis είπε...

Καλημερα Τανια.

Οι πολιτικοί μετα την μετα πολιτευση ενδιαφερονται πως να ξεζουμίσουν τον λαό και πως θα δουλοποιηθούμε στους Αμερικάνους ετσι κανουν τα αδύνατα-δυνατα για να το καταφερουν.Δεν νιάζονται καθόλου για τον λαό αλλα μόνο για τα συμφεροντα τους.Εως πότε θα υποφερουμε απο αυτούς;που θα φτασει ακόμα ο ελληνικός λαός;Ζουμε ξανα μια πραγματική οικονομική διχτατορία φαντασιωμενη απο τα ΜΜΕ σε Δημοκρατία.

tania είπε...

@korr'ΤΙΣ ΦΑΡΣΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!!

tania είπε...

@ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!! Σ' ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ!!

tania είπε...

@GEORGE OI AMΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝΑΝΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ...

manos141 είπε...

Δέν θά έχει κανένα πολιτικό κόστος.
Ακόμα μιά φορά ψεύτης.
Δίνει κάτι πού δέν έχει,διότι απλά δέν θά επανεκλεγεί.

Δημοσίευση σχολίου

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (28) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (15) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)