0 Μαθήματα Ζωής



1. Άκου την καρδιά σου
«Πες στην καρδιά σου, ότι ο φόβος των βασάνων είναι χειρότερος από τα ίδια τα βάσανα. Και ότι καμιά καρδιά δεν έχει υποφέρει ποτέ, όταν αναζητά τα όνειρά της, γιατί κάθε δευτερόλεπτο της αναζήτησης είναι μια δεύτερη συνάντηση με το Θεό και με την αιωνιότητα».
-Ο Αλχημιστής

2.Αναζήτα πάντα την αγάπη
«Για τον πολεμιστή, δεν υπάρχει τέτοια πράγμα όπως η αδύνατη αγάπη. Δεν αφήνει τον εαυτό του να
φοβηθεί από την σιωπή, την αδιαφορία ή την απόρριψη. Γνωρίζει, ότι πίσω από την παγωμένη μάσκα, που φορούν οι άνθρωποι, υπάρχει μια φλογισμένη καρδιά. Για αυτό ο πολεμιστής ρισκάρει περισσότερο από τους άλλους. Αναζητά ακούραστα την αγάπη κάποιου, ακόμη και αν αυτό σημαίνει, ότι συχνά ακούει τη λέξη «όχι», επιστρέφοντας σπίτι ηττημένος και νιώθοντας απόρριψη και στο σώμα και στη ψυχή. Ένας πολεμιστής δεν αφήνει τον εαυτό του να φοβηθεί, όταν αναζητά αυτό που χρειάζεται. Χωρίς την αγάπη είναι ένα τίποτα».
-Το εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός


3.Κάνε λάθη
«Τα πάντα μου λένε, ότι πρόκειται να πάρω τη λάθος απόφαση, αλλά το να κάνουμε λάθη είναι απλά ένα μέρος της ζωής. Τί θέλει ο κόσμος από εμένα; Θέλει να μη ρισκάρω, να επιστρέψω εκεί από όπου ήρθα, επειδή δεν είχα το κουράγιο να πω «ναι» στη ζωή; »
-Έντεκα λεπτά


4.Η μοναξιά είναι ουσιώδης για την ανακάλυψη του εαυτού
«Η μοναξιά  δεν είναι η απουσία της Αγάπης, αλλά το συμπλήρωμά της. Η μοναξιά δεν είναι η απουσία συντροφιάς , αλλά η στιγμή, κατά την οποία η ψυχή μας είναι ελεύθερη να μας μιλήσει και να μας βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή μας. Έτσι , ας είναι ευλογημένοι εκείνοι που δεν φοβούνται τη μοναξιά, που δεν φοβούνται την συντροφιά του εαυτού τους, που δεν ψάχνουν πάντα απελπισμένοι κάτι να τους απασχολήσει, κάτι να τους διασκεδάσει, κάτι να κρίνουν. Αν δεν μένεις ποτέ μόνος, δεν μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό του. Και αν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, θα αρχίσεις να φοβάσαι το κενό».
-Το χειρόγραφο της Άκρα


5.Μην φοβάσαι να είσαι διαφορετικός
«Είσαι κάποιος, που είναι διαφορετικός, αλλά που θέλει να είναι ίδιος με όλους τους άλλους. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι μια σοβαρή ασθένεια. Ο Θεός επέλεξε να είσαι διαφορετικός. Γιατί απογοητεύεις το Θεό με τέτοιου είδους συμπεριφορά;»
-Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει


6.Προκάλεσε το κατεστημένο
«Η Έστερ ρώτησε,  γιατί οι άνθρωποι είναι στενοχωρημένοι.
«Αυτό είναι απλό», είπε ο γέροντας, «Είναι φυλακισμένοι στην προσωπική τους ιστορία. Όλοι πιστεύουν, ότι ο βασικός στόχος της ζωής είναι να ακολουθείς ένα σχέδιο. Δεν ρώτησαν ποτέ, αν εκείνο το σχέδιο είναι δικό τους, ή αν δημιουργήθηκε από άλλο άτομο. Συσσωρεύουν εμπειρίες, αναμνήσεις, αντικείμενα, ιδέες άλλων ανθρώπων και είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν να αντιμετωπίσουν. Και για αυτό ξεχνούν τα όνειρά τους.»
-Ζαχίρ

7.Πίστεψε σε θαύματα
«Ο Πολεμιστής του Φωτός είναι πιστός. Επειδή πιστεύει σε θαύματα, τα θαύματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Επειδή είναι σίγουρος, ότι οι σκέψεις του μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του, η ζωή του αρχίζει να αλλάζει. Επειδή είναι βέβαιος, ότι θα βρει την αγάπη, η αγάπη εμφανίζεται».
--Το εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός


8.Η ζωή είναι ο σπουδαιότερος δάσκαλός μας
«Υπάρχουν στιγμές, που τα προβλήματα εισέρχονται στις ζωές μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, για να τα αποφύγουμε. Αλλά, είναι εκεί για κάποιο λόγο. Μόνο όταν τα έχουμε ξεπεράσει, θα καταλάβουμε, γιατί ήταν εκεί».
-Το πέμπτο βουνό

9.Η πραγματική αγάπη είναι ανιδιοτελής
«Είμαστε συνηθισμένοι να θεωρούμε, ότι αυτό που δίνουμε είναι το ίδιο με αυτό που θα λάβουμε, αλλά οι άνθρωποι που αγαπούν, περιμένοντας να αγαπηθούν ως αντάλλαγμα, ξοδεύουν το χρόνο τους. Η αγάπη είναι μια πράξη πίστης, όχι ανταλλαγή. Αγαπάμε, διότι χρειαζόμαστε να αγαπήσουμε. Ειδάλλως, η αγάπη χάνει όλο το νόημά της και ο ήλιος παύει να λάμπει».
--Το χειρόγραφο της Άκρα


10.Μπορείς να αναγεννηθείς
«Μερικές φορές πρέπει να διασχίσεις πολύ δρόμο, προκειμένου να βρεις αυτό που είναι κοντά. Όταν η βροχή επιστρέφει στη γη, φέρνει μαζί της τα πράγματα του αέρα. Το μαγικό και το εκπληκτικό είναι μαζί μου και με όλους στο Σύμπαν, όλη την ώρα, αλλά μερικές φορές το ξεχνάμε και χρειαζόμαστε υπενθύμιση, ακόμη και αν πρέπει να διασχίσουμε την μεγαλύτερη ήπειρο του κόσμου από τη μία άκρη στην άλλη».
Παολο Κοελιο

No Response to "Μαθήματα Ζωής"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)