1 Δεν υπάρχουν 600 δισ. , σκάστε και συνεχίστε να κολυμπάτε...



Του Κώστα Στούπα
1) Προσοχή η βλακεία είναι μεταδοτική...
Οι Έλληνες είναι πολύ πλούσιοι αλλά δεν το γνωρίζουν και ούτε ενδιαφέρονται να το μάθουν. Π.χ. ο σπουδαιότερος πλούτος που διαθέτουν οι νεοέλληνες είναι πως ομιλούν την εξέλιξη της γλώσσας που ομιλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες των οποίων οι αξίες θεμελίωσαν το δυτικό πολιτισμό. Τον ισχυρότερο και δυναμικότερο στη μέχρι τώρα εξέλιξη της ιστορίας. Αυτό χάρη σε Έλληνες του εξωτερικού όπως ο Αδαμάντιος Κοραής και ο κυβερνήτης Καποδίστριας που έφτιαξε σχολεία τα οποία δίδαξαν την ελληνική ανάμεσα στις δεκάδες γλώσσες που ομιλούνταν στον ελλαδικό χώρο.
Στον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού μεταξύ πολλών άλλων βρίσκεται η...
διατύπωση των κανόνων της λογικής από τον Αριστοτέλη.
«H λέξη ΄λογική΄ (όχι όμως και η έννοια) ήταν άγνωστη στην εποχή του Αριστοτέλη. Τη λέξη λογική με τη σημερινή της έννοια τη χρησιμοποίησε αργότερα πρώτος ο Αλέξανδρος ο Αφροδισιεύς (δίδαξε στην Αθήνα περιπατητική φιλοσοφία το 198 έως 211 μ.Χ.).

Η λογική αναδείχθηκε σε επιστήμη από τον Αριστοτέλη. Γι΄ αυτό και ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος Καντ είπε ότι «η λογική δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά από τη λογική που ξέρουμε από την εποχή του Αριστοτέλη».

H λογική είναι μέρος ή για να το πούμε διαφορετικά εργαλείο της φιλοσοφίας. Αναφέρεται σε κάποιους συλλογισμούς που καταλήγουν σε χρήσιμα – μπορεί όμως και όχι – συμπεράσματα.Βλέπε: Η λογική του Αριστοτέλη...
Αυτός είναι ο ουσιαστικότερος πλούτος που διαθέτουμε ως λαός, αλλά ως συμβαίνει με τους ανόητους, εκτός απ’ το ό,τι χρεοκοπούν ασυστόλως, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρήσιμα από τα άχρηστα και τα ψέματα από τις αλήθειες...


Τι θα έλεγε ο Αριστοτέλης για τα 600 δισ.

Περί τα 600 δισ. δολάρια φέρονται να έχουν συγκεντρώσει οι Έλληνες ομογενείς προκειμένου να αποπληρώσουν τα 300 δισ. του ελληνικού χρέους και να απελευθερώσουν την πατρίδα από τους δανειστές.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, κάποιος είχε μερικές μετοχές της τράπεζας της Ανατολής που άξιζαν 300-400 δισ. και τις διέθετε προς αποπληρωμή του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Διάφοροι καθηγητές της γεωλογίας, της γραφολογίας και της ιατρικής, έχουν προσυπογράψει ποικίλες μελέτες που υπολογίζουν την αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας μέχρι εκατοντάδες τρισ. ευρώ.

Να μην μιλήσουμε για τα εκατοντάδες δισ. αξία από  τον ωκεανό του πετρελαίου που κρύβει το Αιγαίο στα σωθικά του.

Σε πολλές εκατοντάδες δισ. υπολογίζουν οι εγχώριοι «ειδικοί» τις γερμανικές αποζημιώσεις. (Οι τελευταίες σε αντίθεση με τους άλλους αστικούς μύθους έχουν κάποια νομική βάση, η οποία όμως απαιτεί την δυνατότητα επιβολής της στη Γερμανία από ένα διεθνή σχηματισμό δυνάμεων, στην περίπτωση που η τελευταία αποφασίσει να μην διασώσει την Ευρωζώνη και θελήσει να δραπετεύσει από το ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε στην περίπτωση αυτή θα μιλάμε για τον τρίτο παγκόσμιο με τους πρωταγωνιστές του δευτέρου και αφορμή κάποιους από τους τόκους από κάποια ξεχασμένα δάνεια. Οι αποζημιώσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας σαν δικαιολογία στους Γερμανούς πολίτες προκειμένου να συναινέσουν σε ένα ακόμη γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.)

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν και αφού υπάρχουν τι τις χρειαζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις και το σύγχρονο κράτος; Κάπως έτσι τίθεται το δίλημμα. Λεφτά «υπάρχουν», μυαλά δεν υπάρχουν...
Μα με ποια στοιχεία αμφισβητείς πως οι Έλληνες ομογενείς έχουν συγκεντρώσει 600 δισ. δολάρια για να απελευθερώσουν την Ελλάδα από τα χρέη και τους δανειστές; Με ρωτάνε διάφοροι με γραπτά μηνύματα. Τα ίδια είχαμε όταν ήταν και οι άλλοι αστικοί μύθοι στο φόρτε τους.

Μια βασική παράμετρος την οποία ακολουθεί σαν εργαλείο προσέγγισης και ανάλυσης της οικονομίας και των αγορών αυτή η στήλη, στα 20 χρόνια της παρουσίας της στον ελληνικό τύπο, υπό διάφορες μορφές και έντυπα, είναι το νόημα που κρύβει η φράση η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη.

Ήτοι, η προσέγγιση των ειδήσεων και των γεγονότων με το εργαλείο της κοινής λογικής.

Πριν αρχίσουμε να τρέχουμε σε άγνωστες τράπεζες και να ζητάμε πιστοποιητικά αν οι Έλληνες έχουν καταθέσει 600 δισ. δολάρια καλύτερα να δούμε ποιος, γιατί και πως μπορεί να διαθέτει περί τα 600 δισ. δολάρια στο μάταιο τούτο κόσμο.
Πόσοι είναι αυτοί οι ομογενείς που συγκέντρωσαν τα 600 δισ. και ποια είναι η οικονομική επιφάνεια που διαθέτουν. Οι  έχοντες ελληνική καταγωγή τρόπο τινά σε όλη την υφήλιο δεν ξεπερνούν  τα 15 εκατ. από τα οποία τα 10 ζουν εντός των συνόρων του νεοελληνικού κράτους.

Άρα, θα μπορούσαμε να λογίζουμε πως οι ομογενείς είναι περί τα 5 εκατ. άτομα, υπολογίζοντας εντός αυτών και πάρα πολλούς που δεν θυμούνται την ελληνική καταγωγή, δεν ξέρουν που πέφτει η Ελλάδα και ίσως δεν έχουν ακούσει πως έχει χρεοκοπήσει ή τους είναι αδιάφορο ακόμη και αν εξαφανιστεί από το χάρτη. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους, λογικοί και προκομμένοι άνθρωποι όπως είναι, ξέρουν τι συμβαίνει στη Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η κρίση. Να αλλάξει το παρασιτικό κρατικοδίαιτο μοντέλο της διαφθοράς. Έχω διαβάσει δεκάδες συμβουλές από διακεκριμένους και μη Έλληνες του εξωτερικού για να ξεπεράσουμε την κρίση με τις περισσότερες από τις οποίες συμφωνώ, οι οποίες λένε τα ίδια αυτονόητα. Οι ελλαδίτες όμως τεντώνουν τα αυτιά μόνο σε ό,τι κουδουνίζει όπως τα μετρητά...

Είναι πιο ξύπνιοι αυτοί. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε στη χρεοκοπία με το μισό εκλογικό σώμα μεταξύ ναζί και σταλινικών, ιδεολογιών αμφότερων βεβαρυμμένων με εγκλήματα κατά της χώρας.

Αν υποθέσουμε πως τα 5 εκατ. Έλληνες του εξωτερικού ήθελαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημα της χρεοκοπίας πόσα κεφάλαια θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Αν οι Έλληνες συγκέντρωσαν 600 δισ. δολάρια, πόσα συνεισέφερε καθένας από τα 5 εκατ. όπου γης Ελλήνων;

Έχουμε 600 δισ. δολάρια για 5 εκατ. έλληνες ίσον 120.000 δολάρια κατά κεφαλήν. Ήτοι, σε κάθε τετραμελή οικογένεια αναλογούν περί τις 480.000 δολάρια. Κατ΄ αρχάς πιστεύω πως δεν διαθέτει κάθε οικογένεια ελληνικής καταγωγής στην υφήλιο περί τις 480.000 καταθέσεις ή επενδύσεις. Αλλά και αν τα κατείχε το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν θα ήταν να ξεχρεώσει την Ελλάδα για να μπορούν οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ να συνεχίσουν να εισπράττουν 20 μισθούς το χρόνο, οι πρόεδροι της Βουλής και οι εισαγγελείς να κάνουν κουμπαριές με τους Καρούζους  και άλλου ύποπτους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος...

Ναι, αλλά θα μας πει κάποιος «δαιμόνιος» συμπατριώτης δεν υπολογίζεις πως υπάρχουν δεκάδες Έλληνες στο εξωτερικό που είναι πολύ πλούσιοι. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν 600 δισ. δολάρια;

Άθροισα τον πλούτο των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στο κόσμο εντός των οποίων δεν είναι κανένας Έλληνας. Αθροίζουν περί τα 400 δισ. δολάρια. Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο και να ήθελαν να συγκεντρώσουν 600 δισ. για να σώσουν την Ελλάδα δεν θα μπορούσαν. Τα 400 δισ. αφορούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία θα έπρεπε φυσικά πρώτα να ρευστοποιήσουν.

Αν ψάξουμε για τους πλουσιότερους Έλληνες στη λίστα του Forbes απ’ όπου συμβουλεύτηκα τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να κατέβουμε χαμηλά. Οι Λάτσης και Νιάρχος συγκεντρώνουν περιουσιακά στοιχεία 4,8 και 2,5 δισ. δολάρια κατά την ίδια λίστα.

Για να πατάμε στη γη και να ξέρουμε τι λέμε, τα  600 δισ. δολάρια είναι περίπου τρεις φορές η αξία της Microsoft, μιας εταιρείας με μονοπωλιακή θέση στην παγκόσμια αγορά ή όσο περίπου η αξία της ακριβότερης εταιρείας όλων των εποχών, της Apple για κάθε νέο προϊόν της οποίας εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν ουρές να το αγοράσουν και για να συμβεί αυτό, έχουν κάνει οικονομίες για μήνες...

Δεν υπάρχουν 600 δισ. λοιπόν, σκάστε και συνεχίστε να κολυμπάτε...

Το ποσό λοιπόν είναι πολύ μεγάλο για να έχει οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα, άρα δεν αξίζει να το ψάξει κάποιος παρακάτω.

Αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί, είναι το μέτρο της ανθρώπινης βλακείας που φαίνεται να μην έχει όρια.

1 Μηνύματα στην ανάρτηση "Δεν υπάρχουν 600 δισ. , σκάστε και συνεχίστε να κολυμπάτε..."

Αναστασιος είπε...

Δυστυχώς είναι αλήθεια,δέν υπάρχουν τα 600 δις!

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)