0 ..Σπονδυλική στήλη...

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε την σπονδυλική σας στήλη?
Απαντώ και για .. σας ,κρίνοντας απο εμένα.... πριν κάτι χρόνια!!
Ξέρετε βέβαια τα προβλήματα που δημιουργεί η κακή στάση σώματος.
Λοιπόν ..θα πατήσετε στην σύνδεση παρακάτω..
Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από οποιοδήποτε από τους 24 σπονδύλους στη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου για να μάθετε πώς κάθε σπόνδυλος συνδέεται με συγκεκριμένες περιοχές, των  όργανων  και τις λειτουργίες του σώματός σας, καθώς και το πώς ένα  υπεξάρθρημα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, εάν δεν διορθωθεί...
Μια συναρπαστική επίδειξη τού πώς η σπονδυλική μας στήλη επηρεάζει το σώμα μας.
Πατήστε στην σύνδεση..
http://www.chiroone.net/why_chiropractic/index.html
Ακολουθεί κείμενο...

Στάση του σώματος είναι η θέση που κρατάμε το σώμα ενάντια στην βαρύτητα, στην όρθια την καθιστή ή την κεκλιμένη στάση.

Η σωστή στάση του σώματος είναι αυτή κατά την οποία τα διαφορετικά τμήματα του σώματος, η κεφαλή, ο λαιμός, το στήθος και η κοιλιά, ισορροπούν κατακόρυφα το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε το βάρος να διαβιβάζεται στην λεκάνη και από εκεί στα πόδια με την ελάχιστη προσπάθεια και καταπόνηση των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Η κεφαλή είναι κεντραρισμένη πάνω από την λεκάνη, το πρόσωπο έχει κατεύθυνση προς τα μπροστά και η ωμική ζώνη είναι στο ίδιο επίπεδο με την λεκάνη. Μπορείτε να φανταστείτε μια νοητή γραμμή που περνά από το αυτί, τον ώμο, το ισχίο, το γόνατο και το μέσο της πτέρνας. Όταν διατηρούμε την στάση αυτή, οι μύες χρησιμοποιούνται σωστά, οι πιέσεις στις αρθρώσεις διατηρούνται στο ελάχιστο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση αλλοιώσεων όπως αρθρίτιδες, προάγεται η σωστή χαλαρή αναπνοή, διευκολύνεται η αιματική και η φλεβική κυκλοφορία, η «ροή» της ενέργειας του σώματος είναι ομαλή, ενώ βελτιώνεται και η εμφάνιση.

Αντίθετα όταν η στάση σώματος δεν είναι σωστή, τότε οι αρθρώσεις και όλο το μυοσκελετικό σύστημα καταπονείται, δημιουργούνται σπονδυλο-γεννώμενα σύνδρομα (με τον όρο σπονδυλο-γεννώμενα σύνδρομα εννοούμε την ανάπτυξη παθολογικής οργανικής συμπτωματολογίας εξαιτίας διαταραχής της νεύρωσης, που με τη σειρά της προέρχεται από τη μηχανική πίεση που δέχονται οι κλάδοι των νωτιαίων νεύρων, κυρίως από την κακή στάση σώματος), ενώ η ενέργεια μπλοκάρει και χάνει την φυσιολογική της ροή. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι προβλήματα που απασχολούν πολλούς, όπως πόνος στον αυχένα και στη μέση, περιαρθρίτιδες στους ώμους, τενοντίτιδες στην περιοχή των καρπών, μουδιάσματα στα χέρια, πονοκέφαλοι και γενικότερα σωματικοί πόνοι, μπορούν να καθυστερήσουν ή και να αποφευχθούν τελείως υιοθετώντας τη σωστή σωματική στάση. Τα παραπάνω προβλήματα συνήθως δημιουργούνται σταδιακά με τη χρόνια άσκοπη καταπόνηση και ασυνείδητη σωματική στάση. Επειδή οι ώρες που περνάμε σε ένα γραφείο μπροστά σε έναν υπολογιστή στην εργασία ή αλλού, θα γίνονται όλο και πιο πολλές, σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε την προσοχή μας στον τρόπο βελτίωσης του περιβάλλοντος του χώρου μας, έτσι ώστε να προάγεται η σωστή στάση σώματος.

Αρχικά πρέπει να ειπωθεί πως αν απασχολείστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στον υπολογιστή, μπορείτε να προλάβετε την δυσφορία και την κόπωση, με τη συχνή αλλαγή της θέση σας και με ένα πεντάλεπτο διάλλειμα ανά ώρα. Στο διάλλειμα μπορείτε να σηκώνεστε για να κάνετε περπάτημα στον γύρω χώρο και διατάσεις. Ο καθένας έχει τις δικές του σωματικές διαστάσεις, που υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ρυθμίσετε το περιβάλλον και τον υπολογιστή σας για να εργάζεστε πιο άνετα. Εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε το περιβάλλον σας και να διευθετήστε τον εξοπλισμό του υπολογιστή σας, ώστε να διευκολύνεται η άνετη στάση του σώματος. Επισημαίνεται πως η σωστή θέση καθίσματος είναι εκείνη που ενώ είναι χαλαρή, διατηρεί τις φυσιολογικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης, ενώ τα γόνατα βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα ισχία. – Ρυθμίστε το ύψος της καρέκλας έτσι ώστε όταν κάθεστε καλά στην καρέκλα, η άρθρωση του γονάτου να είναι περίπου 95 μοίρες και οι πτέρνες των ποδιών ελαφρά ανασηκωμένες, ενώ το μπροστινό τμήμα του πέλματος πατάει στο έδαφος. Το πίσω μέρος του γονάτου δεν πρέπει να πιέζεται από την καρέκλα διότι μπορούν να αναπτυχθούν αγγειοκινητικά προβλήματα όπως φλεβίτιδες. – Υποστηρίξτε την μέση σας με ένα μαξιλαράκι έτσι ώστε να σχηματίζεται γωνία περίπου 90 μοιρών στην άρθρωση του ισχίου (μεταξύ του κορμού και των γοφών). – Τοποθετήστε την οθόνη σε απόσταση περίπου 40 cm μπροστά από το πρόσωπο σας και κοντά στο ύψος των ματιών. Μην την τοποθετείτε μπροστά από παράθυρο διότι επιβαρύνει την υγεία των ματιών. – Κρατήστε την κεφαλή ευθεία και το πιγούνι προς τα μέσα. – Χρησιμοποιήστε ένα αναλόγιο για τα έγγραφα σας έτσι ώστε να βρίσκονται στο ύψος των ματιών. – Τα χέρια σας από τον ώμο ως τον αγκώνα πρέπει να είναι παράλληλα του κορμού σε μια χαλαρή θέση. Ρυθμίστε το ύψος του γραφείου ώστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι να βρίσκονται στο ύψος του αγκώνα. – Όταν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, φροντίστε να βρίσκονται στο κέντρο μπροστά σας. – Πληκτρολογείτε χαλαρά διατηρώντας τις παλάμες και τα δάχτυλα χαλαρά. Αν ακολουθήσουμε τις παραπάνω συστάσεις και παράλληλα διατηρήσουμε ένα γυμνασμένο σώμα, τότε θα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη δυναμική θέση που καλούμε υγεία. Κατά την προσωπική μου άποψη, όσες εναλλακτικές – συμπληρωματικές θεραπείες και αν ακολουθήσει κανείς, αν δεν τηρήσει κάποιες βασικές αρχές όπως η σωστή διατροφή, η θετική σκέψη, η σωματική άσκηση – σωστή στάση του σώματος και η συνειδητότητα με τη μορφή αντίληψης του τι συμβαίνει στην ψυχοσυναισθηματική ανθρώπινη σφαίρα, τότε τα αποτελέσματα των θεραπειών αυτών θα είναι βραχυπρόθεσμα και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.


No Response to "..Σπονδυλική στήλη..."

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)