0 Ταΐζοντας τα ψάρια Fish Spa!..Ψάρωσες?

Παρασκευή σήμερα,άλλη μια βδομάδα στο τρέξιμο (και τρέχω φίλοι μου οχι μόνο με τα πόδια αλλά και με το ..αυτοκίνητο) έφτασε στο τέλος της ,ήρθε η ώρα της χαλάρωσης?τρόπος του λέγειν με όλα τα υπόλοιπα που έχει μια γυναίκα .Βγάζω τα παπούτσια μου και προσπαθώ να ξεκουράσω τα πονεμένα πόδια μου  σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να χαλαρώσω με ενα μασαζ ,και παραλληλα ψάχνω   για θέματα αναρτήσεων  στο rc kafe και" έπεσα "στην ..περίπτωση .Ταΐζοντας τα ψάρια του πρώτου Fish Spa στην Αθήνα
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να σας έκαναν μασαζ ενα τσούρμο απο ...μαρίδες?
Τελικά έχετε και τα τυχερά σας εσείς που ζείτε στην Αθήνα γιατί εμείς της επαρχίας αφήστε τα!
Για διαβάστε παρακαλώ ίσως σας ενδιαφέρει!


Πρώτη φορά το είχα δει σε εκείνα τα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ στα στενά της Ταϊβάν και τις
χώρες του Ινδικού ωκεανού: Ταϊβανέζοι που έκαναν ουρές να βάλουν τα πόδια τους στα λουτρά με τα μαύρα ψαράκια που τους πιπιλούσαν τις πατούσες. Έλεγα τότε: «Είναι τρελοί αυτοί οι Ασιάτες, τους σάλεψε από τα πολλά τηγανιτά τριζόνια» . Η παγκοσμιοποίηση όμως φρόντισε καλά ώστε να αναθεωρήσω και έφερε τη μόδα που τρελαίνει με το πιπίλισμά της όποιον τη δοκιμάσει στην πόλη μου. Το πρώτο Fish Spa της πρωτεύουσας είναι πραγματικότητα (με λέπια και οστά) και βρεθήκαμε εκεί να διαπιστώσουμε αν τα συμπαθή ψαράκια είναι αντάξια της φήμης του επαγγελματία μασέρ ή είναι κοινά πιράνχας. Ψάρωσες;  

Όταν πρωτομπαίνεις στο Fish Spa της Αιόλου, αφήνεις πίσω σου την πολύβουη Ομόνοια και εισέρχεσαι στη ζεν σφαίρα ενός ιαπωνικού tea room. Ένας ζεστός χώρος, με γερές δόσεις θετικής ενέργειας και καλού φενγκ σούι, σε καλωσορίζει και σε προσκαλεί να ξεσφίξεις τους ώμους και να αφήσεις τη χαλάρωση των άκρων σου στους ειδικούς. Το παράδοξο υδρομασάζ γίνεται σε ατομικές δεξαμενές με θέα τον πεζόδρομο της Αιόλου. Μέσα σε αυτές, δεκάδες ψαράκια Garra Rufa περιμένουν να σε καθαρίσουν από τα νεκρά κύτταρα και το στρες της ημέρας. Το spa ολοκληρώνεται με τον εσωτερικό κήπο με τον μικρό καταρράκτη, τον χώρο μασάζ και τις εσωτερικές, ατομικές καμπίνες που προσφέρονται για ολόσωμο μασάζ.

O κ. Διονυσόπουλος, ιδιοκτήτης του Fish Spa,  μίλησε σχετικά. «Όλα ξεκίνησαν στην Τουρκία, σε κάτι λίμνες όπου ζούσαν τα συγκεκριμένα ψάρια και διαπιστώθηκε ότι έκαναν απολέπιση σε όποιον δοκίμαζε να κολυμπήσει. Η μόδα των fish spa έπιασε για τα καλά στις χώρες της Ασίας: Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Μαλαισία έκαναν την πρακτική του μασάζ με ψάρια πραγματικό trend. Τώρα πλέον έχει διαδοθεί για τα καλά σε όλη την Ευρώπη. Ήρθαν και στην Ελλάδα, όμως. Πέρσι ανοίξαμε 6 μαγαζιά στη Ρόδο, τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία, καθώς οι τουρίστες τα αγκάλιασαν αμέσως. Το spa στην Αιόλου είναι το πρώτο της Αθήνας».
Εγώ κοιτώ έντρομος τις δεξαμενές, αλλά ο ιδιοκτήτης με καθησυχάζει: «Το νερό είναι στους 35 βαθμούς και είναι ιδανικό για να μαλακώνει το δέρμα. Τα ψάρια κάνουν μια διακριτική απολέπιση και προσφέρουν μια αίσθηση μασάζ, ενεργοποιώντας τις απολήξεις των νευρικών κυττάρων στα πέλματα. Παράλληλα, ένα ένζυμο που υπάρχει στο σάλιο τους θρέφει την περιοχή και προσφέρει την αίσθηση του βελούδινου. Οι δεξαμενές αποστειρώνονται τρεις φορές την ώρα, με υπεριώδη ακτινοβολία. Δεν υπάρχει κανένας φόβος μετάδοσης ασθενειών, καθώς τα ψάρια αποστειρώνονται και ο καθένας πλένει καλά τα άκρα του πριν μπει στο νερό. Τα στάνταρ υγιεινής είναι εξαιρετικά υψηλά, ειδικά όσον αφορά τις ολόσωμες καμπίνες. Οι καμπίνες αυτές είναι ατομικές και προσφέρονται ειδικά για άτομα με δερματικές ασθένειες. Ενδείκνυνται για θεραπεία ψωρίασης και εκζεμάτων».


Αφού πλύνεις καλά τα πόδια σου, είσαι έτοιμος να μπεις στη δεξαμενή. Η συμπαθής μαρίδα «επιτίθεται» κατευθείαν στα πόδια σου αλλά, προς έκπληξή σου, δεν σε ενοχλεί καθόλου. Η επίμονη, σιγανή «μουρμούρα» των ψαριών σε ανακουφίζει απροσδόκητα. Το επιμελές πιπίλισμά τους δεν αφήνει εκατοστό των ποδιών σου και χαρίζει μια αίσθηση επαγγελματικού βελονισμού και ολικής περιποίησης. Την ίδια στιγμή, με θέα τον πεζόδρομο της Αιόλου (και ό,τι αυτό συνεπάγεται) και το «100% Γέλιο, Νύχτες Κωμωδίας», το σκηνικό γίνεται μάλλον σουρεαλιστικό μέσα στον αειθαλή ζεν παράδεισο του fish spa. Η συνεδρία κρατά μισή ώρα, μισή ώρα επίμονης δουλειάς για τα μαύρα βεντουζοψαράκια, μισή ώρα διαλογισμού και χαλάρωσης για τον τυχερό που θα αφήσει τα πέλματά του στα λαίμαργα στόματά τους. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με μασάζ ρεφλεξολογίας από ειδικούς, με σκοπό να απογειώσει την ποδολαγνική κατάνυξη.Το απόγευμα στο fish spa είναι ένας οργασμικός διαλογισμός στον ποταμό Σινάνο, τον οποίο δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα. Ξεχάστε τα ενοχλητικά τσιμπήματα από ψάρια στη Βουλιαγμένη, το αληθινό μασάζ δεν πονάει καθόλου και κάνει τον βηματισμό σου πιο ανάλαφρο μετά από μισή ώρα συνεδρίας.  
http://www.fishspa.gr/

No Response to "Ταΐζοντας τα ψάρια Fish Spa!..Ψάρωσες?"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)