1 ...Mια βασιλεία 60 χρόνων και μια ιστορία αγάπης....

Νέοι βασίλισσα

Η  Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας που έχει συνδέσει το όνομά της με τη σύγχρονη ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας ανακηρύχθηκε Bασίλισσα της Αγγλίας στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 ύστερα από το θάνατο του πατέρα της και έλαβε το στέμμα στις 2 Ιουνίου του 1953.


Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία όπως είναι το πλήρες όνομα της Βασίλισσας της Αγγλίας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 στην περιοχή Mayfair στο Λονδίνο. Είναι το πρώτο παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου, Δούκα του Γιορκ και της Elizabeth Bowes-Lyon, Δούκισσας του Γιορκ που μετέπειτα έγιναν ο Βασιλιάς Γεώργιος VI και η Βασίλισσα Ελισάβετ, αντίστοιχα, ενώ η νεότερη αδερφή της Πριγκίπισσα Μαργαρίτα γεννήθηκε το 1930. Ως παιδί, η Ελισάβετ ξεκίνησε την μόρφωσή της στο σπίτι με την επίβλεψη της μητέρας της και της παιδαγωγού Marion Crawford, ενώ συνέχισε την ανώτερη μόρφωσή της με ιδιαίτερα μαθήματα από τον Henry Marten, ο οποίος εργαζόταν για...
 το Eaton College αλλά και άλλους που επιθυμούσαν την ιδιωτική μόρφωση.

 Ήταν το 1940, όταν η Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ραδιοφωνική δήλωση, μιλώντας κατά τη διάρκεια του BBC Children’s Hour στα παιδιά όλης της Αγγλίας που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες του ότι στο τέλος όλα θα πήγαιναν καλά.


Μάλιστα, το 1945 σε ηλικία μόλις 19 ετών εντάχθηκε στο Women’s Auxiliary Territorial Service και εκπαιδεύτηκε ως οδηγός και μηχανικός αποτελώντας σήμερα τον τελευταίο αρχηγό κράτους που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.


elizabeth και Phillip
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
Η γνωριμία με τον μετέπειτα σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, έγινε όταν ήταν μόλις 8 ετών, για να τον συναντήσει και πάλι στο Roayal Naval College στο Dartmouth της Αγγλίας το 1939, όπου η μόλις 13 ετών Ελισάβετ δεν μπορούσε να ξεχάσει την παρουσία του μόλις 18 ετών Πρίγκιπα.
Για αρκετά χρόνια η σχέση τους παρέμενε πλατωνική αλληλογραφώντας, ενώ στις 20 Νοεμβρίου του 1947 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Charles Philip Arthur George, γνωστό και Πρίγκιπα Κάρολο στις 14 Νοεμβρίου του 1948, το πρίγκιπα Andrew Albert Christian Edward στις 9 Φεβρουαρίου του 1960, τον Edward Anthony Richard Louis στις 10 Μαρτίου του 1964 και την Anne Elizabeth Alice Louise στις 15 Αυγούστου του 1950.
Ως θεσμός, η Βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει πολιτικά ουδέτερη, ενώ ο ρόλος της είναι σε μεγάλο βαθμό είναι εθιμοτυπικός. Ωστόσο, η παρουσία του μονάρχη στην Μεγάλη Βρετανία αποτελεί ένα από τα αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της χώρας. Ως επικεφαλής του κράτους, η Βασίλισσα Ελισάβετ διατηρεί...
στενές επαφές με τον Πρωθυπουργό σε εβδομαδιαία βάση και λαμβάνει καθημερινά αναφορές για όσα διαδραματίστηκαν στο Κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται η διοίκηση όλων των μονάδων του στρατού της Μεγάλης Βρετανίας και η προεδρία ή η οικονομική στήριξη περισσότερων από 700 οργανώσεις.
[[pagebreak]]


Η πολυετής και ειρηνική βασιλεία της Ελισάβετ έχει χαρακτηριστεί από μεγάλες αλλαγές στις ζωές του λαού της, στη δύναμη της χώρας, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στο τρόπο με τον οποίο η μοναρχία θεωρείται και απεικονίζεται. Όταν η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο, η μεταπολεμική Βρετανία διατηρούσε ακόμα την αίγλη της αυτοκρατορίας καθώς είχε ακόμα στην κατοχή της αρκετές αποικιακές κτήσεις. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 1950 και του 1960 πολλές από τις αποικίες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους και η Βρετανική Αυτοκρατορία εξελίχθηκε στην Κοινοπολιτεία των Εθνών.


Η Ελισάβετ από την πλευρά της προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την μοναρχία και να την κάνει πιο αγαπητή στην κοινή γνώμη. Χρησιμοποίησε τα μέσα για να παρουσιάσει την βασιλική οικογένεια πιο προσιτή στον απλό λαό σε περιπτώσεις που συμμετείχαν σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες όπως  αθλητισμός, διάφορα φεστιβάλ αλλά και συναυλίες.
Τις δεκαετίες του 1970 και 1980, η Βασίλισσα Ελισάβετ κέρδισε διεθνή αναγνώριση καθώς πραγματοποίησε ταξίδια σε διάφορες χώρες και συμμετείχε σε σημαντικά γεγονότα, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσφιλής για τους ευγενικούς της τρόπους. Εκείνη την περίοδο επισκέφτηκε την Γαλλία, παρακολούθησε το συνέδριο της Κοινοπολιτείας στην Οττάβα του Καναδά, ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την επέτειο των 200 χρόνων της Αμερικανικής ανεξαρτησίας, καθώς και σε κράτη της Σαουδικής Αραβίας ενώ άνοιξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ τραβώντας επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.


Η δεκαετία του 1990 υπήρξε ωστόσο, ιδιαίτερα προβληματική για την βασιλική οικογένεια. Ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε αναφέρει πως δεν ενδιαφερόταν για τον θρόνο και κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Ελισάβετ θα παρέδιδε το στέμμα της στον εγγονό της Πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ μία φωτιά το 1992 στο Windsor Castle που υπονοήθηκε ότι θα την επωμίζονταν οι άγγλοι φορολογούμενοι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για την φοροαπαλλαγή της βασιλικής οικογένειας που έσπευσε να ανακοινώσει ότι πλέον δεν θα την δέχονταν.
Καθ’ όλη την βασιλεία της, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε σύμβολο συνοχής για το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ τα πολυάριθμα ταξίδια της σε διάφορες χώρες, της έχουν χαρίσει διεθνή αναγνώριση και σεβασμό. Έκανε πιο ουσιαστικό το έργο της μοναρχίας και όπως και ο πατέρας της έμαθε να υπηρετεί τα καθήκοντά της με υπομονή και αξιοπρέπεια ακόμα και τις φορές που κατηγορήθηκε για τον τρόπο που ενεργεί.

Σήμερα μια νέα σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της Αγγλικής μοναρχίας με τον γάμο του εγγονού της Γουίλλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον που αναμένεται να δώσει πιθανότατα νέα πνοή στην βασιλική οικογένεια.




1 Μηνύματα στην ανάρτηση "...Mια βασιλεία 60 χρόνων και μια ιστορία αγάπης...."

Γερόγαυρος είπε...

.....Η Ελισάβετ από την πλευρά της προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την μοναρχία και να την κάνει πιο αγαπητή στην κοινή γνώμη.

Ναι.
Το θέμα είναι , ..γιατί να την κάνει πιο αγαπητή στην κοινή γνώμη ;

Α .... μωρέ .... σκοπιμότητα !!!


Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)