0 Christine Lagarde η ζωή της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ και οι μηνιαίες αποδοχές της!

H νέα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde Madeleine Οντέτ -όπως είναι ολόκληρο το ονομά της- το γένος Lallouette, γεννήθηκε στο Παρίσι, την 1 Ιανουαρίου του 1956 και μεγάλωσε στην Χάβρη της δυτικής Γαλλίας. Σοβαρή, με έντονη προσωπικότητα, γοητευτική, και κομψή, είναι το δεύτερο πρόσωπο, μετά τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί -υπουργός του- που είναι τόσο αναγνωρίσιμο παγκοσμίως.
Στις 5 Ιουλίου του 2011 ,  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τον μισθό της νέας διευθύντριας . Τριάντα μία χιλιάδες επτακόσια Ευρώ το μήνα που σημαίνει 551.700 δολλάρια το χρόνο . Εκτιμούμε ότι στο άκουσμα του συγκεκριμένου ποσού αρκετοί σταρς της ελληνικής εγχώριας σοου μπιζ ( ; ) θα είχανε " φτύσει "; τον κόρφο τους . Αλήθεια τι γνώσεις απαιτούνται και ποιά είναι η πορεία ζωής μιας κυρίας που πολλοί στον κόσμο απεχθάνονται ως ρόλο , αλλά "υποκλίνονται "; στην δύναμη ;
Η κόρη του Robert Lallouette καθηγητή Αγγλικών και της Nicole που εργαζόταν ως δασκάλα, ήταν μια άριστη μαθήτρια στο σχολείο. Εξυπνη, ταλαντούχα, όμορφη και συνάμα σοβαρή, από νωρίς έδειξε το πείσμα της να κατακτήσει τον κόσμο! Το 1974 αποφοιτά από το Λύκειο Κλοντ Μονέ. Η χρονιά εκείνη
θα την στιγματίσει, αφού χάνει τον πολυαγαπημένο της πατέρα. Το γεγονός την πληγώνει πολύ. Ηταν
 το "κοριτσάκι" του… Η μητέρα και η γιαγιά της αναλαμβάνουν να την μεγαλώσουν μαζί με τα αδέλφια της.
Η Κριστίν Λαλουέτ, όπως ήταν το αρχικά το επώνυμό της, ασχολήθηκε ως έφηβη, με τη συγχρονισμένη κολύμβηση, καταφέρνοντας να μπει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε ηλικία μόλις 15 ετών να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα. Τίποτα από όλα αυτά, μετά το χαμό του πατέρα της, δεν την γέμιζε.
Τελειώνει το σχολείο και παίρνει υποτροφία για την Αμερική για το Holton -Armas school (σχολείο θηλέων)στο Μέριλαντ, όπου έμεινε για έναν χρόνο. Τελειοποιεί τα αγγλικά της και επιστρέφει στο Παρίσι, για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Νομική Σχολή.
Μετά την αποφοίτησή της , συνεχίζει τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες στο Institut d 'Etudes Politiques d'Aix-en-Provence (Université Paul Cézanne Aix-Marseille III ). Είναι πλέον πεπεισμένη πως αυτό που την γοήτευε ήταν η δικηγορία.
Το 1981, εγκαταλείπει και πάλι το Παρίσι. Μετακομίζει στην Αμερική για να εξασκήσει το επάγγελμά της. Πιάνει δουλειά στο κορυφαίο -παγκοσμίως- δικηγορικό γραφείο Baker & McKenzie και ειδικεύεται σε θέματα εργατικού δικαίου, συγχωνεύσεων και εξαγορών μονοπωλίων. Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της εταιρίας και παραμένει στην ηγετική αυτή θέση μέχρι και το 2004.
Είναι η χρονιά, που ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, θα της απονείμει το μετάλλιο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.
Το 2005 μπαίνει στο Εποπτικό Συμβούλιο της Πολυεθνικής Ολλανδικής Εταιρία ING Group. Δεν προλαβαίνει να "κλείσει" ένα χρόνο στα νέα της καθήκοντα και η Κυβέρνηση του Ντομινίκ ντε Βιλπεν, της κάνει πολιτική πρόταση, την οποία και αποδέχεται. Αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου και προχωρά σε άμμεσες μεταρρυθμίσεις στο γαλλικό εργατικό Δίκαιο.
Στις 19 Ιουνίου του 2007 έγινε η πρώτη γυναίκα στη Γαλλία αλλά και ανάμεσα στα κράτη των G8, που αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού Οικονομικών, καθώς διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης.
Το 2006 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην 30η θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. Την επομένη χρονιά, βρέθηκε στην δωδέκατη θέση, στην τρίτη θέση στην Ευρώπη και στην δεύτερη θέση στην Γαλλία.
Το περιοδικό Time το 2009 και το 2010 την συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοσή του με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.
Στις 25 Μαΐου 2011 η Λαγκάρντ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) ως αντικαταστάτρια του Ντομινίκ Στρος Καν, που παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης Την πλήρη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Λαγκάρντ εξέφρασαν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο και εκπρόσωποι της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ρωσίας, της Κίνας και της Βραζιλίας.
Αναφερόμενη στην Ελλάδα η κ. Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση για εθνική πολιτική συνεννόηση στην Ελλάδα, ώστε να υπερψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας.
«Αν αυτό το βράδυ έχω να στείλω ένα μήνυμα, όσον αφορά στην Ελλάδα, αυτό είναι μία έκκληση στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, να ξανασυναντηθούν με πνεύμα εθνικής πολιτικής συνεννόησης με το κυβερνών κόμμα. Από αυτό εξαρτάται το μέλλον μιάς χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Νίκη για τη Γαλλία»


Το γαλλικό προεδρικό μέγαρο χαρακτήρισε την εκλογή της κ. Λαγκάρντ στη θέση της επικεφαλής του ΔΝΤ ως μία νίκη για την Γαλλία, σημειώνοντας ότι η γαλλική προεδρία χαίρεται για το γεγονός ότι μία γυναίκα αναλαμβάνει αυτή τη σημαντική διεθνή ευθύνη.
«Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κ. Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί», προσθέτει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.


Προσωπική ζωή
Η Κριστίν είναι διαζευγμένη και μητέρα δύο γιων, του Pierre-Henri Lagarde ( που γεννήθηκε το 1986) και του Thomas Lagarde (γεννήθηκε το 1988). Αγαπάει την γιόγκα, τις καταδύσεις, την κολύμβηση και την κηπουρική. Από το 2006 συζεί με τον επιχειρηματία Xavier Giocanti από τη Μασσαλία. Είναι χορτοφάγος και απεχθάνεται το αλκοόλ. Οι φίλοι του ζευγαριού, μιλούν για μια πολύ τρυφερή ιστορία αγάπης!
" Και οι δύο αγαπούν τα απλά πράγματα. Κυρίως, αγαπούν ο ένας τον άλλον. Κάτι σπάνιο στη σημερινή κοινωνία», δήλωσε μια παιδική φίλη του Xavier Giocanti "Θα είχαν ήδη παντρευτεί, αλλά η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 δεν τους αφήνει καθόλου χρόνο". *Τα sms -όπως έχει γραφτεί στο Γαλλικό Τύπο- φαίνεται να έχουν κρατήσει αυτή την σχέση σταθερή, αφού οι συναντήσεις του ζευγαριού είναι σχεδόν…ολιγόωρες, ενώ με τα νέα καθήκοντα της Λαγκάρντ, μάλλον θα γίνουν ακόμη λιγότερες!
* Κυκλοφορούν πάντα μαζί, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο, ακόμα και στην αγορά, σαν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι και χωρίς συνοδεία αστυνομικών.
*Δεν αγαπούν τις κοσμικότητες
*Οι υποχρεώσεις της Λαγκάρντ όλα αυτά τα χρόνια ήταν τόσες πολλές, που έχει κάνει ταξιδεύοντας, τρείς φορές τον γύρο της Γής!Το να πείσει ο Xavier την Κριστίν για ένα ραντεβού στην αρχή της γνωριμίας τους, του πήρε έναν ολόκληρο χρόνο. Η ηθοποιός Laila Robins την υποδύθηκε στην κινηματογραφική μεταφορά του "Too big to fail" βασισμένο στο βιβλίο του Andrew Ross Sorkin , σκηνοθετημένη από τον Κέρτις Χάνσον. Πρόκειται για μια δραματική ταινία που αφορά την οικονομική κρίση της δεκαετίας του 2000.


Απο τα Νέα

No Response to "Christine Lagarde η ζωή της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ και οι μηνιαίες αποδοχές της!"

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)